Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολική τάξη

«Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέσα, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα στους μαθητές.

Αναφορικά με το πρωτόκολλο που θα ισχύει ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι «πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά», προσθέτοντας ότι «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου, γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, «η Πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει, που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία», είπε η υπουργός στο OPEN.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι «είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ, καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό», ενώ, όπως είπε, «καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά».