9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Αριστερόχειρας» (2015) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράμα – Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση «southpaw», και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής.

Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του  αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι το δρόμο του προς την κορυφή.

Αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να  νικήσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Παίζουν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ναόμι Χάρις, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Ρίτα Όρα.

*Open, Πέμπτη 01/09, στις 21:00

«Δεσμοί Διαστροφής» (1993) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομική Μυστηρίου – Η Τρέισυ και ο Άντι ζουν ήσυχα στη Δυτική Μασαχουσέτη της Βοστόνης, όπου ο Άντι εργάζεται ως πρύτανης στο πανεπιστήμιο και η Τρέισι διδάσκει σε παιδιά.

Και οι δύο θέλουν να κάνουν παιδιά, έτσι αποφασίζουν να αγοράσουν και να ανακαινίσουν ένα παλιό σπίτι. Επειδή όμως τα χρήματα λιγοστεύουν, παίρνουν την απόφαση να νοικιάσουν στον γοητευτικό χειρουργό Τζεντ ένα διαμέρισμα στον πάνω όροφο του σπιτιού.

Ο κόσμος του Άντι ξαφνικά καταρρέει. Κάποιος έχει βιάσει δύο φοιτήτριες στο κολέγιο που διευθύνει και μία τρίτη έχει σκοτωθεί, ενώ η αστυνομία έχει αρχίσει να υποπτεύεται αυτόν.

Η ευτυχισμένη ζωή του ζεύγους θα διακοπεί απότομα, όταν η Τρέισι θα εγχειριστεί εσπευσμένα από τον χειρουργό, ο οποίος φαίνεται να έχει απώτερους σκοπούς.
Ο Άντι, αφού συμβουλεύεται τον Τζεντ, αναγκάζεται να πάρει μία απόφαση για τη υγεία της Τρέισυ, χωρίς να την ενημερώσει, που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της…

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Μπιλ Πούλμαν, Άλεκ Μπάλντουιν, Αν Μπάνκροφτ, Τζορτζ Σι Σκοτ, Μπεμπε Νεβίρθ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 01/09, στις 22:00

«Ιlluminati: Οι Πεφωτισμένοι» (2009) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο καθηγητής συμβόλων Λάγκτον (Τομ Χανκς) επιστρέφει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Βατικανό για να ανακαλύψει τι σχέση έχει η μυστική αδελφότητα των Illuminati με την απαγωγή των 4 εκλεκτών, και υποψηφίων καρδινάλιων για τη θέση του Πάπα.

Και ενώ το Κονκλάβιο συνεδριάζει για να εκλέξει Πάπα κάθε ώρα που περνά, οι τέσσερις καρδινάλιοι βρίσκονται ένας – ένας νεκροί ενώ ένα φιαλίδιο με πανίσχυρο υλικό, μπορεί να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να ισοπεδώσει το Βατικανό και ότι βρίσκονται γύρω από αυτό.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Αγιελέτ Ζουρέρ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Πιερφραντσεσκο Φαβίνο.

*Ant1, Πέμπτη 01/09, στις 22:00

«Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ» (2018) σκηνοθεσία Ντρου Γκόνταρντ

Τρόμου – Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου.

Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Σίνθια Ερίβο, Ντακότα Τζόνσον, Κρις Χέμσγουορθ, Νικ Οφερμαν, Τζον Χαμ.

*Star, Πέμπτη 01/09, στις 22:00

«Το Νησί των Καταραμένων» (2010) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Μυστηρίου Τρόμου  – Βρισκόμαστε στο 1954 σε ένα νησί έξω από το λιμάνι της Βοστώνης.
Εκεί φτάνει ο αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς (Λεονάρντο ντι Κάπριο), ο οποίος αναλαμβάνει με τον νέο του βοηθό Τσακ Άουλ (Μαρκ Μπάφαλο) την υπόθεση μίας εξαφανισμένης ασθενούς, την Ρέιτσελ Σολάντο (Έμιλι Μόρτιμερ-Πατρίσια Κλάρκσον). Στο νησί στεγάζεται η Ψυχιατρική κλινική Άσκλιφ, όπου φυλακίζονται οι πιο επικίνδυνοι ασθενείς. Η Σολάντο βρίσκεται εκεί γιατί σκότωσε τα τρία της παιδιά.

Οι δύο αστυνομικοί πρέπει να ερευνήσουν κάθε σπιθαμή του νησιού και να δουν τους φακέλους των ασθενών, αλλά η παρουσία του υπεύθυνου γιατρού Τζον Κόλι (Μπεν Κινγκσλέι) δεν κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα για αυτούς. Ο Ντάνιελς ανακρίνει τους τρόφιμους και γίνεται ολοένα και περισσότερο καχύποπτος με τον υπεύθυνο των θεραπειών και έναν διακεκριμένο γιατρό με γερμανική προφορά (Φον Σίντοφ).

Παράλληλα ο Ντάνιελς, ένας βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου με παράσημα ανδρείας για την θητεία του στην Ευρώπη και τα κρεματόρια στο Νταχάου, προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό της γυναίκας του όταν κάηκε το σπίτι τους από εμπρησμό. Ο πυρομανής που έβαλε φωτιά δεν έχει συλληφθεί ακόμη και αυτό τον βασανίζει και του προκαλεί συχνούς πονοκεφάλους.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Ουίλιαμς.

*Skai, Πέμπτη 01/09, στις 23:00

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Πέμπτη 01/09, στις 23:40

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάρι και Άντι Γουατσόφσκι

Επιστημονικής Φαντασίας – Έτος 1999. Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον, μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα. Ο τελευταίος είναι αυτός που θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν καταλάβει τον κόσμο.

Τα κομπιούτερς έχουν δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα της ζωής του 20ου αιώνα, όπου εκμεταλλεύονται την ενέργεια των ανθρώπων προς όφελός τους. Ο Μορφέας αποκαλύπτει στον Άντερσον πως αυτός είναι «ο εκλεκτός», που σύμφωνα με το μύθο, θα πολεμήσει ενάντια στις μηχανές και θα απελευθερώσει τους ανθρώπους.

Στην αρχή, ο Άντερσον διστάζει να τον πιστέψει, όταν όμως αντιλαμβάνεται ότι οι «Πράκτορες» (προγράμματα με ανθρώπινη μορφή) βρίσκονται στο κατόπι του με σκοπό να τον σκοτώσουν, αποφασίζει να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αγωνιστεί ενάντιά τους..

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Λόρενς Φίσμπερν, Κάρι Αν Μος.

*Open, Πέμπτη 01/09, στις 23:45

«Δύσκολος Στόχος» (1993) σκηνοθεσία Τζον Γου

ΔραματικήΔράσηςΠεριπέτειαΗ Νατάσα μόλις κατέφθασε στη Νέα Ορλεάνη για να επισκεφτεί τον πατέρα της, Νταγκ. Μόνο που ανακαλύπτει πως ο πατέρας της αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό.

Στην προσπάθειά της να τον βρει, η Νατάσα γνωρίζεται με τον Τσανς Μπουντρό, ένα νεαρό ναύτη, που αποφασίζει να τη βοηθήσει στις έρευνές της. Οι δυο τους ανακαλύπτουν πως ο πατέρας της Νατάσα δολοφονήθηκε από μια συμμορία που οργανώνει επί παραγγελία κυνηγητικούς αγώνες με θύματα… ανθρώπινα θηράματα! Επικεφαλής της συμμορίας, ο μισθοφόρος Εμίλ Φουσόν. Ο άνθρωπος που ο Τσανς δεν θ αργήσει να αντιμετωπίσει…!

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λανς Χένρικσεν, Γιάνσι Μπάτλερ.

*Star, Πέμπτη 01/09, στις 01:15

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα 2» (2002) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Δράσης – Ο πράκτορας Τζέι έχει αναλάβει το δύσκολο έργο αστυνόμευσης της γης από τους εξωγήινους που ζουν σ αυτή κρυφά. Όμως η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη όταν μια διαβολική εξωγήινος προσπαθεί να καταλάβει την γη. Έτσι γίνεται επιτακτική η επαναφορά του πράκτορα Κέι στην ενεργό δράση. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να επαναφέρουν και την μνήμη του, καθώς αυτός έχοντας αποσυρθεί έχει χάσει κάθε μνήμη από την προηγούμενη ζωή του και ζει τώρα σαν ταχυδρομικός υπάλληλος.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ριπ Τορν.

*Mega, Πέμπτη 01/09, στις 02:00