10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μις με το Ζόρι» (2000) σε σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Δράσης Κωμωδία  – Μια πράκτορας του FBI πρέπει να λάβει μέρος σε καλλιστεία, για να ξεσκεπάσει έναν τρομοκράτη που απειλεί ότι θα τινάξει στον αέρα το διαγωνισμό για τη Μις Αμερική. Μόνο που έχει 48 ώρες στη διάθεσή της για να μεταμορφωθεί από άξεστη αστυνομικίνα σε καλλονή τύπου Μπάρμπι.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Κέιν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Κάντις Μπέργκεν.

*Open, Δευτέρα 5/9 στις 21:00

«Ο Ιδιωτικός Βίος του Μάξουελ Σιμ» (2015) σκηνοθεσία Μισέλ Λεκλέρκ

Δραματική Κωμωδία – Η ζωή του 50άρη Μάξουελ Σιμ ανατράπηκε όταν η γυναίκα του και η κόρη του τον παράτησαν ενώ ο ίδιος διαγνώστηκε με κλινική κατάθλιψη.

Η νέα του δουλειά ως πωλητής, τον βρίσκει να τριγυρνάει στην αγγλική επαρχία με ένα υβριδικό αυτοκίνητο φορτωμένο με οικολογικές οδοντόβουρτσες.

Το ταξίδι του όμως αυτό για τη δουλειά φαίνεται να παίρνει μια λάθος “στροφή” και καταλήγει να μοιάζει σαν ένα ταξίδι με στάσεις στο παρελθόν του.

Παίζουν: Ζαν Πιέρ Μπακρί, Ιζαμπέλ Γκελίνας, Βιμάλα Πονς, Κριστιάν Μπουιγιέτ, Βενσάν Λακόστ, Φελίξ Μοατί, Καρόλ Φρανκ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 5/9 στις 22:00

«Ουρανοξύστης» (2018) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι ο Γουίλ Σόγιερ, πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI και βετεράνος πολέμου, ο οποίος, μετά από αναγκαστική απόσυρση από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε ουρανοξύστες.

Σε μια αποστολή ενοχοποιείται για την ξαφνική ανάφλεξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ, την ασφάλεια του οποίου είχε μόλις αναλάβει.

Ο Γουίλ πρέπει να βρει τους υπαίτιους της φωτιάς και να σώσει την οικογένειά του, που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Νιβ Κάμπελ, Πάμπλο Σκρέμπερ, Νόουα Τέιλορ, Κέβιν Ράνκιν, Μπάιρον Μαν, Ματ Ο’ Λίρι.

*Star, Δευτέρα 5/9 στις 22:00

«Η Κομπίνα» (2019) σκηνοθεσία Κρις Αντισον

Κωμωδία – Η Τζόσεφιν Τσέστερφιλντ (Χάθαγουεϊ) είναι η μοιραία γυναίκα με την χλιδάτη ζωή και το κομοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό, ξαφρίζοντας διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών οι οποίοι πέφτουν στη γοητεία της, μέσα από τις ευρηματικές της κομπίνες.

Στο δρόμο της θα βρεθεί η Πένι Ραστ (Γουίλσον) η οποία ειδικεύεται σε αυτοσχέδιες μικροκομπίνες, χωρίς στρατηγική και χωρίς φιλοδοξίες. Αρκεί η αρπαχτή να φτάνει για να τα βγάζει πέρα.

Η γοητευτική Τζόσεφιν θα δει κάτι στην άξεστη και αχαλίνωτη συμπεριφορά της Πένι και μαζί θα δημιουργήσουν ένα αταίριαστο ντουέτο με στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου.

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον, Αλεξ Σαρπ.

*Ant1, Δευτέρα 5/9 στις 22:00

«Κωδικός: Geronimo» (2012) σκηνοθεσία Τζων Στόκγουελ, Πολέτ Βίκτορ Λίφτον

Δράσης – Ένας κρατούμενος από το Γκουαντανάμο παρέχει στη CIA πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή τοποθεσία του μυστικού κρησφύγετου του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Με την πεποίθηση ότι έχουν βρει το στόχο τους, οι αμερικανικές αρχές δημιουργούν μια εξαιρετική ομάδα πεζοναυτών χωρίς να τους πουν από την αρχή ότι ο στόχος τους είναι ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Τα μέλη της ομάδας ξεκινούν για τη αποστολή τους, που θα καταλήξει σε μια τολμηρή νυχτερινή επιδρομή για να βρουν τον Μπιν Λάντεν. Αυτή είναι η ιστορία του πιο συναρπαστικού και μεγαλύτερου ανθρωποκυνηγητού που έγινε ποτέ.

Παίζουν: Καμ Γκιγκάντετ, Ένσον Μάουντ, Φρέντι Ροντρίγκεζ, Xzibit, Κάθλιν Ρόμπερτσον.

*Skai, Δευτέρα 5/9 στις 23:00

«Πορεία Δυτικά» (2015) σκηνοθεσία Τζον Μακλίν

Δράση, περιπέτεια – Στα δραματικά τοπία του Κολοράντο, ο Σίλας Σέλεκ, ένας επικίνδυνος περιπλανώμενος, συναντά τον έφηβο Τζέι. Παρόλο που μια τέτοια συνάντηση κανονικά θα οδηγούσε σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου, ο Σίλας επιλέγει να μην σκοτώσει τον Τζέι και αντίθετα του προσφέρει προστασία, σε αντάλλαγμα για χρήματα. Ο Τζέι έχει έρθει στην Αμερική για να βρει την αγαπημένη του, τα κίνητρα του Σίλας, όμως, παραμένουν μυστηριώδη.

Στο ταξίδι αυτό, γεμάτο με κίνδυνο, προδοσίες και βία, ο Τζέι θα συνειδητοποιήσει ότι η Δύση δεν δείχνει οίκτο στους αθώους.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κόντι Σμιτ Μακφί, Μπεν Μέντελσον, Κάρεν Πιστόριους, Καλάνι Κουιέπο.

*Open, Δευτέρα 5/9 στις 23:30

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Δευτέρα 5/9 στις 23:40

«Deepwater Horizon» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ 

Δράμα – Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές συνέβη στο Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό, όταν εξαιτίας μιας βλάβης σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, προκλήθηκε μια τρομακτική έκρηξη και εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου χύθηκαν στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη καταστροφή έμελλε να είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των Η.Π.Α. και από τα 126 μέλη του πληρώματος, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, 11 έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Χάντσον, Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Κερτ Ράσελ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Τζον Μάλκοβιτς.

*Star, Δευτέρα 5/9 στις 00:10

«Η Ομίχλη» (2007) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Τρόμου – Ο Ντέιβιντ Ντρέιτον είναι δημιουργός πόστερ. Μαζί με την γυναίκα του και τον 8χρονο γιο τους ζουν σε μια μικρή πόλη, το Bridgton του Μέιν.
Μια μέρα, εκεί που ο Ντέιβιντ ζωγραφίζει στο στούντιο του, ξεσπά μια τρομακτική καταιγίδα. Όταν ο καιρός ηρεμεί βλέπουν ένα δέντρο να έχει «μπει» στο σπίτι από το παράθυρο του στούντιο κι ένα άλλο να έχει καταστρέψει το σπιτάκι όπου φυλούσαν τη βάρκα τους.

Η γυναίκα του Ντέιβιντ κοιτά πέρα από την λίμνη και βλέπει μια παράξενη ομίχλη να έρχεται καταπάνω τους. Οι κάτοικοι της πόλης, με κομμένο το ρεύμα στην περιοχή θα κατευθυνθούν σε ένα σουπερμάρκετ για προμήθειες, αλλά τα χειρότερα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

Ένας άντρας με αίμα στο πρόσωπό του, φωνάζει πως κάτι παράξενο υπάρχει κρυμμένο μέσα στην ομίχλη. Μια φανατισμένη χριστιανή, η κυρία Καρμόντι, θεωρεί πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως έφτασε η Αποκάλυψη!

Τελικά μαθαίνουν πως ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πείραμα έχει ως συνέπεια μια ορδή από μυστηριώδη σαρκοφάγα πλάσματα να κινούνται στην ομίχλη, χωρίς να είναι ορατά. Οι κάτοικοι θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τη ζωή τους, αλλά η επιβίωσή τους εξαρτάται από τη συνεργασία τους.

Κατά πόσο, όμως, αυτή είναι δυνατή δεδομένης της ανθρώπινης φύσης;

Παίζουν: Τόμας Τζέιν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρι Χόλντεν, Αντρέ Μπρόγκερ, Τόμπι Τζόουνς, Νέιθαν Γκαμπλ.

*Skai, Δευτέρα 5/9 στις 01:15

«Μαύρο και Μπλε» (2019) σκηνοθεσία Ντιόν Τέιλορ

Δράσης – Η Αλίσια επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε στη Νέα Ορλεάνη και ξεκινά να εργάζεται στην αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης της περιπολίας γίνεται αυτόπτης μάρτυρας του του φόνου ενός διακινητή ναρκωτικών από διεφθαρμένους συναδέλφους της. Το περιστατικό αυτό βιντεοσκοπείται από την κρυφή κάμερα που βρίσκεται πάνω στη στολή της.

Η Αλίσια προσωρινά κατορθώνει να ξεφύγει από τους διώκτες της, οι οποίοι στη συνέχεια την καταδιώκουν αμείλικτα, ώστε να εμποδίσουν τη γνωστοποίηση των όσων έγιναν και να την κάνουν να σωπάσει μια και καλή.

Παίζουν: Ναόμι Χάρις, Ταϊρίς Γκίμπσον, Φρανκ Γκρίλο, Μάικ Κόλτερ.

*Mega, Δευτέρα 5/9 στις 02:00