Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Νίκου Μπαλιάκα για τον Γιώργο Σκούρτη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας  Γιώργος Σκούρτης – Είχε γράψει μυθιστορήματα, σενάρια και στίχους τραγουδιών, ανάμεσά τους  τα «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» και «Φάμπρικα» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου

Ο Γιώργος Σκούρτης αποκαλέστηκε από πολλούς ως Έλληνας Μπουκόβσκι, ωστόσο αυτή η περιγραφή δεν μπορεί να συμπεριλάβει το ανεπανάληπτο, άκαμπτο ταμπεραμέντο του ανένταχτου αγωνιστή και – τρυφερού αλλά αυστηρού – πιστού φίλου των αγαπημένων του που υπήρξε για όλη του την ζωή.

Ο Νίκος Μπαλιάκας έχοντας συνεργαστεί με τον Γιώργο Σκούρτη, στο πλαίσιο τον δραστηριοτήτων του Συλλόγου ”Μύησης” ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook το παρακάτω αποχαιρετιστήριο μήνυμα :

” Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την καλή του διάθεση, την εμπιστοσύνη και συμπαράσταση όταν με την Θεατρική Ομάδα της Μυήσεως ανεβάσαμε ένα ψηφιδωτό κειμένων του για πρώτη φορά με τον τίτλο “Τα Κουραφέξαλα της Άδολης Αγάπης”. Ακόμη σήμερα θυμάμαι να μου λέει “κ. Μπαλιάκα να πείτε τα παιδιά της ομάδας να λένε τα λόγια όπως τα γράφω, αφού έτσι μιλάμε στην ζωή μας”. Και έτσι έκαναν τα παιδιά. Και έγινε μια παράσταση που για εμένα προσωπικά, δεδομένων κάποιων παραμέτρων, ήταν η καλύτερή μου. Ώρα καλή σου σε άλλα μπαράκια, άλλα οινοπνεύματα, και άλλες γκομενίτσες πια! ”