13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σάββατο επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Ο Νεράιδος» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Λέμπεκ

Κωμωδία Οικογενειακή – Ο Ντέρεκ Τόμσον είναι ένας σκληρός, αμείλικτος παίκτης του χόκεϊ. Δεν είναι τυχαίο πως του έχει δοθεί το ψευδώνυμο “Tooth Fairy”, αφού οι αντίπαλοί του φεύγουν συνήθως χωρίς δόντια μετά τον αγώνα.

Όταν όμως καταδικάζεται για κάποια πράξη του, έρχεται αντιμέτωπος με μια ιδιόμορφη τιμωρία: πρέπει να υποδύεται για μια εβδομάδα τη «νεράιδα των δοντιών», φορώντας φτερά και κουβαλώντας ένα «μαγικό ραβδί». Αρμοδιότητά του πλέον είναι να τρυπώνει σε σπίτια και να ανταλλάσσει κρυφά το δοντάκι, που φυλάει κάθε παιδί κάτω από το μαξιλάρι του, με ένα δώρο. Μέσα από την εμπειρία αυτή, ο Ντέρεκ ανακαλύπτει ξανά το παιδί μέσα του και μερικά από τα δικά του ξεχασμένα όνειρα.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Άσλεϊ Τζουντ, Τζούλι Άντριους, Στίβεν Μέρτσαντ.

*Open, Σάββατο 24/09, στις 21:00

«Φερδινάνδος» (2017) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα

Κινούμενα σχέδια – Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Φωνές: Φοίβος Ριμένας, Αντρια Ράπτη, Μάριος Αθανασίου, Αφροδίτη Αντονάκη.

*Star, Σάββατο 24/09, στις 21:00

«Οι Τελευταίες Διακοπές» (1950) σκηνοθεσία Χένρι Κας

Κομεντί Ρομαντική – Ένας ήπιος, απλοϊκός και αποτυχημένος άνθρωπος πληροφορείται από τον γιατρό του ότι έχει προσβληθεί από μια θανατηφόρα ασθένεια και ότι έχει μόνο ένα μήνα ζωής. Αποφασίζει να ξοδέψει τις οικονομίες του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο. Πηγαίνει σε έναν ράφτη που του εξηγεί τα ρούχα που χρειάζεται.

Στην αρχή τα βρίσκει όλα αυτά πολύ δύσκαμπτα και όχι ευχάριστα, αλλά μια σειρά από τυχαίες επαφές του προσφέρουν διάφορες ελκυστικές δουλειές (τις οποίες φυσικά δεν μπορεί να δεχτεί) και απολαμβάνει τη νέα του ζωή και τον νέο του εαυτό.

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και ένας γιατρός που είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να έχει γίνει λάθος διάγνωση.

Παίζουν: Άλεκ Γκίνες, Μπέατρις Κάμπελ, Κέι Γουόλς, Σίντνεϊ Τζέιμς, Γουίλφριντ Χάιντ, Έσμα Κάνον.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 24/09, στις 23:00

«Συλλέκτης οστών» (1999) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους του Μανχάταν. Τα ανατριχιαστικά ίχνη που αφήνει σε κάθε τόπο του εγκλήματος μοιάζουν να έχουν κρυφή σημασία και δεν διευκολύνουν τις έρευνες της αστυνομίας. Ποιος μπορεί άραγε να κατανοήσει τα μηνύματα που στέλνει ο δολοφόνος; Ποιος είναι αρκετά ικανός για να “παίξει” μαζί του; Ο Λίνκολν Ράιμ είναι ίσως ο καλύτερος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης και ένας σπουδαίος εγκληματολόγος.

‘Ενας τραυματισμός, όμως, εν ώρα υπηρεσίας, τον αφήνει ανάπηρο -δεν μπορεί να κινήσει τα άκρα του – και έτσι χάνει σιγά σιγά τη θέληση για ζωή. Η Αμίλια Ντόναχι είναι μια ικανή νεαρή αστυνομικός, που οι ικανότητές της πέφτουν στην αντίληψη του Ράιμ και εντυπωσιασμένος από τη δουλειά της, πείθεται ότι πρέπει να συνεργαστούν, εάν θέλουν να προλάβουν το επόμενο χτύπημα του δολοφόνου. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, ο Ράιμ και η Αμίλια συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος δρα με βάση ένα νοσηρό σχέδιο, που βρίσκεται μονάχα στο ξεκίνημά του. Ο χειρότερος εχθρός της Αμίλια είναι ο χρόνος, στην προσπάθειά της να σώσει τα επόμενα πιθανά θύματα. Κανείς, όμως, δεν υπολογίζει που ακριβώς μπορεί να οδηγεί η συλλογή οστών, με την οποία “παίζει” ο αδίστακτος δολοφόνος,

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Αντζελίνα Τζολί, Κουίν Λατίφα, Μάικλ Ρούκερ, Μάικ Μακ Γκλόουν, Λούις Γκάζμαν, Λίλαντ ‘Ορσερ.

*Mega, Σάββατο 24/09, στις 23:10

«Εγκληματίες Πρώτης Τάξεως» (2019) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Κωμωδία – Η ιστορία ακολουθεί έναν Αμερικανό έμπορο ναρκωτικών (Μάθιου ΜακΚόναχι) που έχει χτίσει την αυτοκρατορία του στο Λονδίνο, και πλέον θέλει να παραδώσει τα ηνία και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά από συνομωσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που επιβουλεύονταν την θέση του, και που τώρα έχουν την ευκαιρία να αρπάξουν την περιουσία του.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τσάρλι Χάναμ, Μισέλ Ντόκερι, Χιου Γκραντ.

*Open, Σάββατο 24/09, στις 23:15

«Ένοχο μυστικό» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις 

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Ο Δρ. Νόρμαν Σπένσερ (Χάρισον Φορντ), καταξιωμένος επιστήμονας στην πανεπιστημιακή έρευνα, έχει αρχίσει να ανησυχεί για την γυναίκα του, Κλερ (Μισέλ Φάιφερ).

Πρώην βιολοντσελίστα, η Κλερ είχε πέσει πριν από ένα χρόνο θύμα ενός σοβαρού αυτοκινητικού δυστυχήματος. Στο πλευρό της είναι ο πανέμορφος και επιτυχημένος σύζυγός της αλλά και η κόρη της.
Πρόσφατα μετακόμισαν σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι δίπλα σε λίμνη κι ενώ έχει μόλις αποχαιρετήσει την κόρη της (και θετή κόρη του Νόρμαν), η οποία έφυγε για να σπουδάσει στο κολέγιο, η Κλερ αναφέρει ότι της συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα.

Για να σκοτώσει την πλήξη της παρακολουθεί τους γείτονές της και τους συχνούς καβγάδες τους. Τις ώρες όμως που είναι μόνη στο σπίτι, ανησυχητικά φαινόμενα την αναστατώνουν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ακούει παράξενες φωνές, ψιθύρους, τα πατώματα τρίζουν και βλέπει το πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης, έξω από το σπίτι τους.

Ολοένα και πιο φοβισμένη, η Κλερ θεωρεί ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν κάτι να κάνουν με το ζευγάρι των γειτόνων τους, ιδιαίτερα εφόσον η σύζυγος έχει τον τελευταίο καιρό εξαφανιστεί αδικαιολόγητα. Μετά από παρότρυνση του Νόρμαν, αποφασίζει να συμβουλευτεί έναν ψυχίατρο, στον οποίο εξομολογείται ότι πιστεύει πως τη βίλα τους έχει στοιχειώσει ένα φάντασμα.

Όλοι προσπαθούν να την καθησυχάσουν και να την ηρεμήσουν. Εκείνη όμως είναι πεπεισμένη να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Έτσι δεν αργεί να έρθει στο φως μια πρόσφατη ερωτική περιπέτεια του άντρα της.

Το πρόβλημα είναι ότι η νεαρή ερωμένη δεν ζει πια, αλλά η Κλερ πιστεύει ότι το πνεύμα της κοπέλας κρύβεται πίσω από αυτά που της συμβαίνουν.

Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι κλονίζεται, αλλά τα πάντα έχουν μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Χάρισον Φορντ, Νταϊάνα Σκάργουιντ, Τζέιμς Ρέμαρ, Μιράντα Ότο, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.

*Skai, Σάββατο 24/09, στις 23:15

«Τζέιμς Μποντ Πράκτωρ 007: Quantum of Solace» (2008) σκηνοθεσία Μαρκ Φόστερ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Μποντ έχει δει μπροστά στα μάτια του να πεθαίνει η γυναίκα που αγαπούσε, η Βέσπερ Λιντ. Μια γυναίκα που θυσιάστηκε για εκείνον, αν και τον είχε προδώσει. Για εκείνον είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει.

Επιστρέφει δυναμικά αποφασισμένος να αποκαλύψει τον «εγκέφαλο» πίσω από τη σκοτεινή οργάνωση του Μίστερ Γουάιτ. Ο Μποντ και η Μ ανακρίνουν τον Μίστερ Γουάιτ και οι πληροφορίες, που καταφέρνουν να του αποσπάσουν, τους κατευθύνουν στην Αϊτή.

Δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί πως πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται η εταιρία Quantum, μια εταιρία με πολύ σκοτεινά σχέδια. Η Quantum ήταν εκείνη που εκβίαζε τη Βέσπερ προκειμένου να βγάλει από τη μέση τον Μποντ.

Ο Τζέιμς Μποντ έρχεται αντιμέτωπος με τον πλούσιο επιχειρηματία Ντόμινικ Γκριν, μέλος της οργάνωσης Quantum, ο οποίος παριστάνει τον περιβαλλοντολόγο με σκοπό να στήσει πραξικόπημα στη Βολιβία για να αποκτήσει τον έλεγχο των αποθεμάτων νερού. Ο Μποντ ζητά εκδίκηση για το θάνατο της Βέσπερ Λιντ ενώ έχει τη βοήθεια της Καμίλ Μόντες, η οποία θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία της οικογένειάς της.

Αυτή τη φορά ο Τζέιμς Μποντ δεν θέλει μόνο να σταματήσει τον αντίπαλό του, θέλει να τον σκοτώσει.

Παίζουν: Ντάνιλε Γκρεγκ, Όλγα Κουριλένκο, Ματιέ Αμαρλικ, Τζέμα Άρτερτον, Τζούντι Ντεντς, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Τζιανκάρλο Τζιανίνι.

*Star, Σάββατο 24/09, στις 23:15

«Βασικό Ένστικτο» (1992) σκηνοθεσία Πολ Βερχόβεν

Δράσης Μυστηρίου – Το neo-noir αριστούργημα του Βερχόφεν επικεντρώνεται στην έρευνα του ντετέκτιβ Νικ Κάραν (Μάικλ Ντάγκαλς) για τη δολοφονία του ροκ σταρ Τζόνι Μποζ, ο οποίος δολοφονήθηκε με παγοθραύστης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Η βασική ύποπτος είναι η είναι η ιδιοφυής, διάσημη συγγραφέας Κάθριν Τραμελ (Σάρον Στόουν), με σπουδές Λογοτεχνίας και Ψυχολογίας, η οποία στο τελευταίο της βιβλίο περιέγραφε τη δολοφονία ενός ροκ σταρ με τον ίδιο τρόπο που δολοφονήθηκε ο Μποζ.

Ο Μικ είναι αποφασισμένος να αποδείξει την ενοχή της Κάθριν, ενώ παράλληλα νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη προς αυτήν. Η μοιραία ερωτική σχέση τους ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί, ενώ τα στοιχεία από το παρελθόν της Κάθριν περιπλέκουν περισσότερο την έρευνα.
Κι ενώ το παιχνίδι συνεχίζεται, ένας καινούργιος φόνος έρχεται να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Σάρον Στόουν, Τζιν Τριπλχορν, Τζορτζ Ντζούντζα, Λειλάνι Σαρέλ, Γουέιν Νάιτ.

*Ant1, Σάββατο 24/09, στις 00:15

«Sicario: Ο Εκτελεστής» (2015) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η πράκτορας του FBI, Κέιτ Μέισερ (Έμιλι Μπλαντ), ειδικά εκπαιδευμένη για αποστολές διάσωσης ομήρων, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας.
Ο πόλεμος με τα καρτέλ ναρκωτικών κλιμακώνεται και ειδικά στην ακανόνιστη γραμμή μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Ναρκωτικά, βία, παράνομη μετανάστευση, διαφθορά και το απέραντο σκοτάδι.
Σε μία έφοδο στο Φοίνιξ της Αριζόνα ανακαλύπτουν ένα χώρο ομαδικών βασανισμών και εκτελέσεων. Μέρος των αντίποινων του Σονόρα Καρτέλ – του πιο ισχυρού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών που διοικεί ένα «φάντασμα», ο Φάουστο Αλαρκόν.

Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο (Μπενίσιο ντελ Τόρο), ενός Κολομβιανού πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος μετά από την εκτέλεση της οικογένειάς του από τον Αλαρκόν, έχει πάρει το νόμο στα χέρια του, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Τζον Μπέρνθαλ.

*Alpha, Σάββατο 24/09, στις 00:15

«Να Ζήσουμε να τον Θυμόμαστε» (2014) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία – Όταν ο πατέρας τους πεθαίνει, τέσσερα αδέλφια, ταλαιπωρημένα από τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους, αναγκάζονται να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι και να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη με την υπερβολικά διαχυτική τους μητέρα, συζύγους και φίλους, πρώην, νυν και επίδοξους.

Αντιμέτωποι με τη ζωή τους και τις αλλοτριωμένες σχέσεις τους με ανθρώπους, που τους γνωρίζουν και τους αγαπούν πιο πολύ από κάθε άλλον, τελικά τα αδέλφια επανασυνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα και βρίσκουν τελικά τη λύτρωση και τη συγχώρεση, που μόνο οι οικογενειακοί δεσμοί μπορούν να προσφέρουν…

Παίζουν: Τζέιν Φόντα, Τζέισον Μπέιτμαν, Τίνα Φέι, Άνταμ Ντράιβερ, Ρόουζ Μπάιρν, Κόρεϊ Στολ, Κάθριν Χαν, Κόνι Μπράιτον, Τίμοθι Όλιφαντ, Νταξ Σέπαρντ.

*Star, Σάββατο 24/09, στις 01:30

«Διπλή Δύναμη» (1997) σκηνοθεσία Τσούι Χαρκ

Δράσης – Ο καλύτερος άνδρας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έχει αποσυρθεί και απολαμβάνει τη ζωή κοντά στην όμορφη γυναίκα του, επανέρχεται στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στη σύλληψη του πιό επικίνδυνου τρομοκράτη στον κόσμο. Πρόκειται για την καλύτερη ταινία με τον Ζαν-Κλοντ Βαντάμ, που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Ένα ολότελα παλαβό σενάριο, το οποίο και περιλαμβάνει: έναν τρομοκράτη ονόματι Σταύρος, ένα μυστικό πράκτορα που το μόνο που θέλει είναι να γίνει πατέρας, έναν πανκ έμπορο όπλων που εμφανίζεται κάθε φορά με διαφορετικό χρώμα μαλλί, ένα νησί φυλακή για μυστικούς πράκτορες που έπεσαν σε δυσμένεια και, μερικά φλεγόμενα κτίρια… όπως το Κολοσσαίον!
Παίζουν: Ζαν-Κλοντ Βαντάμ, Ντένις Ρόντμαν, Μίκι Ρουρκ, Πολ Φρίμαν.

*Mega, Σάββατο 24/09, στις 01:30

«Ταξί 4» (2007) σκηνοθεσία Ζεράρ Κραφτσίκ

Δράσης – Ένας, καταζητούμενος σε όλη την Ευρώπη, Βέλγος εγκληματίας βρίσκεται υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Εκεί θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για λίγες ώρες μέχρι να μεταφερθεί σε φυλακή στο Κογκό.

Δυστυχώς ο αγαθός Εμιλιέν θα ξεγελαστεί από τον εγκληματία και θα τον βοηθήσει να το σκάσει.Μετά από αυτό φυσικά απολύεται, αλλά ευτυχώς ο φίλος του Ντάνιελ θα τον βοηθήσει, αφού γνωρίζει σε ποια τοποθεσία βρίσκεται ο πρώην φυλακισμένος.

Έτσι με το νέο Peugeot 407 και τις ικανότητες του Ντανιέλ, ο Εμιλιέν θα προσπαθήσει να συλλάβει εκ νέου τον δράστη και να κερδίσει ξανά τη δουλειά του.

Παίζουν: Σαμί Νασερί, Έμα Γουίκλαντ, Φρεντερίκ Ντιφεντάλ, Μπερνάρ Φαρσί.

*Open, Σάββατο 24/09, στις 01:45

«Χωρίς Oίκτο» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δράσης – Άστεγος και φυγάς από στρατοδικείο, Ο Τζόι Τζόουνς, ένας προβληματικός πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων εισέρχεται στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου αρπάζοντας την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου που θα τον μεταμορφώσει σ’ έναν εκδικητικό άγγελο στη συνέχεια.

Ο Τζόουνς κυκλοφορεί στον λονδρέζικο υπόκοσμο και κάποια στιγμή προσεταιρίζεται την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα.

Μετατρέπεται σταδιακά σε έναν άγγελο – εκδικητή που τιμωρεί τους πάντες στο πέρασμά του

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άγκατα Μπουζέκ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Κρίστιαν Μπράσινγκτον.

*Skai, Σάββατο 24/09, στις 02:00