6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» (2013) σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

 

Βιογραφική Δραματική – Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, να συνεργάζονται με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια, δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες, που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία – και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις.

Παίζουν: Μπένεκτιτ Κούμπερμπατς, Αλίσια Βικάντερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κάρις Βαν Χάουτεν, Λόρα Λίνεϊ, Άντονι Μακί, Ντάνιελ Μπρουλ, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Θιούλις, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Πίτερ Καπάλντι.

*Open, Δευτέρα 03/10 στις 21:00

«Setup» (2011) σκηνοθεσία Μάικ Γκάντερ

Αστυνομική Δράσης – Τρεις φίλοι, ο Σόνι (50 Cent), ο Ντέιβ (Μπρετ Γκρανσταφ) και ο Βίνσεντ (Ράιαν Φίλιπ) σχεδιάζουν και φέρνουν σε πέρας μια ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη ληστεία διαμαντιών.
Όλα είναι άψογα οργανωμένα, όμως ο Βίνσεντ προδίδει τους συνεργάτες του και τους πυροβολεί σκοτώνοντας επί τόπου τον Ντέιβ και τραυματίζοντας σοβαρά τον Σόνι.

Ο Σόνι, ο μοναδικός επιζών, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση και ζητά τη βοήθεια του πιο επικίνδυνου μαφιόζου του Μπιγκς (Μπρους Γουίλις) της πόλης για να το καταφέρει. Ο Μπιγκς θα τον βοηθήσει αλλά πρώτα ο Σόνι θα πρέπει να κάνει κάποια “θελήματα” για το νέο του αφεντικό.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ράιαν Φίλιπ, Ράντι Κουτούρ, 50 Cent, Τζίνα Ντιούαν, Άντονι Μοσκάτο, Μπρετ Γκρανσταφ.

*Skai, Δευτέρα 03/10 στις 21:00

«Για την Κόρη μου» (2016) σκηνοθεσία Βενσάν Γκαρένκ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Η υπόθεση βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Andre Bamberski που πάλευε 27 χρόνια για δικαιοσύνη, όταν η 14χρονη κόρη του Kalinka βρέθηκε νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η νεαρή Καλίνκα Μπαμπέρσκι (Λίλα Ρόουζ Γκιλμπέρτι) θα περνούσε τις διακοπές της στο νέο σπίτι της μητέρας της στη Γερμανία, μια και η μητέρα της ξεκίνησε εκεί μια νέα ζωή, δίπλα στον ελκυστικό και χαρισματικό γιατρό Ντίτερ Κρόμπαχ (Σεμπαστιαν Κοχ).

Παρά τις περίεργες συνθήκες του θανάτου, οι οποίες περιλαμβάνουν βιασμό, μια συνωμοσία σιωπής δείχνει να προστατεύει τον γιατρό.
Ο Αντρέ Μπαμπέρσκι (Ντανιέλ Οτέιγ), ο πατέρας, ξεκινάει μια δικαστική μάχη πέρα από σύνορα και δυσκολίες.
Μόνος ενάντια σε γιατρούς, ακόμα και την πρώην του σύζυγο, η οποία βρίσκεται σε άρνηση, η αποφασιστικότητα του να βρεθεί ο δολοφόνος είναι ανεξάντλητη, ακόμα κι αν του στοιχίσει όλη του τη ζωή.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Σεμπάστιαν Κοχ, Έμμα Μπέσον, Μαρί Ζοζέ Κροσέ, Κρίστελ Κορνίλ, Λίλα Ρόουζ Γκιλμπέρτι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 03/10 στις 22:00

«Blackhat» (2015) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Δράσης– Ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου, ο Νίκολας Χάθαγουεϊ, ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, δέχεται μια πρόταση, να απελευθερωθεί προσωρινά υπό τον όρο να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να εξαρθρώσει ένα δίκτυο ηλεκτρονικού εγκλήματος, που απειλεί με όλεθρο Αμερικανούς, Κινέζους και κατ’ επέκταση τον κόσμο ολόκληρο. Ο Χάθαγουεϊ συμφωνεί να βοηθήσει με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του και σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι αρχικά νόμιζε.

Παίζουν: Κρις Χεμσγουόρθ, Βαϊόλα Ντέιβις, Γουάνγκ Λίχομ, Τανγκ Γουέι, Χολτ Μακκάλανι.

*Alpha, Δευτέρα 03/10 στις 22:40

«I.T. – Προσωπικά μυστικά» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Μυστηρίου  – Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει.

Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*Open, Δευτέρα 03/10 στις 23:45

«Από Έρωτα» (2014) σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη

Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα,  όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από τη συνάντηση αυτή αποδεικνύεται ότι ο έρωτας τους είναι ακόμα ζωντανός.

Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσα παρότι η Άννα νιώθει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Άννα θα συνυπάρχει με την Νατάσα όχι μόνο όταν η Νατάσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Θοδωρής Αθερίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννος Περλέγκας.

*Mega, Δευτέρα 03/10 στις 00:10