7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κυνηγώντας το Μάβερικ» (2012) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ

Δραματική – Στην πόλη Μάβερικς στη βόρεια Καλιφόρνια, κάθε χρόνο διοργανώνεται το πιο συναρπαστικό και επικίνδυνο ραντεβού για τους λάτρεις του σερφ, το Big Wave World Tour: και πιο συγκεκριμένα το «The Jay», όπως ονομάστηκε, στη μνήμη του σερφίστα Τζέι Μοριάρτι.

Ο νεαρός πρωταθλητής, που δάμασε τα κύματα, βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία μόλις 23 χρόνων. Πρόλαβε, όμως, ν’ αφήσει πίσω του το πρότυπο του «Soul Surfer», δηλαδή του αθλητή, που αγωνίζεται όχι για τη νίκη αλλά για την αγάπη προς τη θάλασσα.

Αυτή είναι η ιστορία του…

Παίζουν: Τζόνι Γουέστον, Τζέραρντ Μπάτλερ, Ελίζαμπεθ Σου, Άμπιγκεϊλ Σπένσερ.

*Open, Τρίτη 04/10 στις 21:00

«G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς 

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας – Εκεί όπου όλοι αποτυγχάνουν…..εκείνοι τα καταφέρνουν! Πρόκειται για την επίλεκτη, απόρρητη ομάδα κομάντος G.I.Joe που συγκεντρώνει τους καλύτερους από όλο τον κόσμο. Όταν η μυστηριώδης, διαβολική οργάνωση Cobra κλέβει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των G.I.Joe πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστοφερ Εκλεστον, Σιένα Μίλερ, Ρέιτσελ Νίκολς.

*Skai, Τρίτη 04/10 στις 21:00

«Η Σιωπηλή Επανάσταση» (2018) σκηνοθεσία Λαρς Κράουμε

Δράμα – 1956. Ο Κούρτ και ο Τέο, μαθητές από το Ανατολικό Βερολίνο, επισκέπτονται έναν κινηματογράφο στη δυτική πλευρά της πόλης, όπου πληροφορούνται τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εξέγερση στην Βουδαπέστη. Για τους δύο εφήβους, η πάλη του ουγγρικού λαού αντανακλά τη δική τους δυσφορία με το άκαμπτο καθεστώς τους.

Γυρίζοντας στο σχολείο πείθουν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των Ούγγρων για ανεξαρτησία από τους Σοβιετικούς.

Παρόλο που ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός, ο κρατικός μηχανισμός επιστρατεύει κάθε μέσο για να ανακαλύψει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον αντιφρονούντα υποκινητή της διαμαρτυρίας.

Παίζουν: Λέοναρντ Σάιχερ, Γιόνας Ντάσλερ, Λένα Κλένκε, Σίνα Έμπελ, Μίκαελ ντελ Κόκο

*ΕΡΤ2, Τρίτη 04/10 στις 22:00

«Πληρωμένος Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μόε Ντάιαμοντ ασχολείται με ξέπλυμα χρήματος στη Νέα Υόρκη. Μια μέρα θα ξυπνήσει με αμνησία, αλλά έχοντας στην κατοχή του μια τσάντα με κλεμμένα μετρητά και ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά για την ταυτότητά του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Έμορι Κοέν, Νταϊάν Γκερέρο, Ζλάτκο Μπούριτς.

*Alpha, Τρίτη 04/10 στις 22:40

«Κωδικός προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λοκρέιν

Δράσης – Ο Τζακ Στάνφιλν (Χάρισον Φορντ) σχεδιάζει προγράμματα υψίστης ασφαλείας για έναν κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο. Το χρήμα διακινείται πια μέσα από δίκτυα υπολογιστών και φυλάσσεται σε πανίσχυρους σκληρούς δίσκους.

Ο Τζακ κατόρθωσε να στήσει ένα μηχανισμό προστασίας- Firewall- που κάνει το εικονικό αυτό θησαυροφυλάκιο απόρθητο. Και είναι φυσικά ο μόνος που μπορεί να το ξεκλειδώσει.

Όταν η οικογένειά πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, ο μόνος τρόπος να σώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει στον κόσμο, είναι να κλέψει από το σύστημα εκείνο που οι απαγωγείς θεωρούν πολυτιμότερο: εκατό εκατομμύρια δολάρια. Πόσο εύκολα μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να μετατραπεί στον πιο αποφασισμένο εγκληματία;

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Πολ Μπέτανι, Μαίρη Λην Ραισκουμπ, Βιρτζίνια Μάνσεν, Τζίμι Μπένετ, Κάρλι Σρέντερ.

*Open, Τρίτη 04/10 στις 23:30

«Deep End» (2008) σκηνοθεσία Μαρία Κορινθίου

Ελληνική Ταινία Μυστηρίου – Δύο άνδρες διεκδικούν την ίδια γυναίκα. Ο ένας είναι ο Νίκος, ένας γοητευτικός νεαρός που έχει παντρευτεί τη Φανή, μία επιτυχημένη γυναικολόγο, για τα λεφτά της.

Ο άλλος είναι ο Γιάννης, ένας πλούσιος και καλλιεργημένος άνδρας, παντρεμένος με την πανέμορφη Ινώ.

Ο Νίκος και η Ινώ, κρυφοί εραστές στην πραγματικότητα, δεν βλέπουν την ώρα να χαρούν τον έρωτά τους.

Ένα τριήμερο σε μια ειδυλλιακή παραλία δίνει την ευκαιρία σε όλους να επανεξετάσουν τη σχέση τους και να απαντήσουν στο ερώτημα: «μπορεί να υπάρξει αγάπη και κατανόηση σ’έναν κόσμο όπου η υστερία, οι αδιέξοδες σχέσεις και ο θάνατος έχουν το πάνω χέρι;».

Παίζουν: Μαρία Κορινθίου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ναταλία Λιονάκη, Κώστας Σόμμερ, Τόνυ Δημητρίου.

*Star, Τρίτη 04/10 στις 00:45

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…!

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

*Mega, Τρίτη 04/10 στις 00:10