Πρόστιμο €15.600 και σύλληψη 67χρονου που βασάνιζε σκύλο με ηλεκτροσόκ

Υπήρξε κινητοποίηση μετά από προβολή βίντεο σε εκπομπή – Το σκυλί ήταν υποσιτισμένο και ούρλαζε από τον πόνο

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου Κρήτης βραδινές ώρες χθες, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, 67χρονος κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Είχε προηγηθεί η προβολή βίντεο σε τηλεοπτική εκπομπή, που απεικόνιζε άτομο να έχει δεσμεύσει ζώο συντροφιάς με ηλεκτροφόρο κολάρο και να του προκαλεί ηλεκτροσόκ.

Από την έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι για το ζώο συντροφιάς δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης και στερείτο βιβλιαρίου υγείας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ συγχρόνως του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ.

Η καταγγελία και το βίντεο

Η Ίρμα είναι ένα κυνηγόσκυλο μόλις 12 κιλά. Σύμφωνα με την καταγγελία που ήρθε χθες στην επιφάνεια, ήταν μονίμως δεμένο, υπό άθλιες συνθήκες και υποσιτισμένο.

Το σκυλί ούρλαζε από τον πόνο καθώς ο ιδιοκτήτης του είχε ενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό κολάρο που έχει περάσει στον λαιμό του με αποτέλεσμα ο σκύλος να ακούγεται να υποφέρει, όπως φαίνεται στο βίντεο από την εκπομπή «Live News».

Και όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου κάνει επίδειξη ισχύος, θέλοντας να δείξει στον άντρα που είναι δίπλα του στο βίντεο ότι με το ηλεκτρονικό κολάρο ελέγχει πλήρως τον σκύλο του.

Δείτε το βίντεο: