9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου, πάρε ποπ κορν και διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή» (2016) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ 

Δράσης Περιπέτεια – Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη εισβολή, η Γη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα εξωγήινη απειλή. Τα Ηνωμένα έθνη στο μεταξύ, έχουν χρησιμοποιήσει την εξωγήινη τεχνολογία και έχουν κατασκευάσει το Earth Space Defense, ένα διεθνή στρατιωτικό οργανισμό έρευνας και άμυνας.
Με αυτό τον τρόπο έθεσαν τα θεμέλια για να αντισταθούν σε μία δεύτερη εισβολή.
Οι εξωγήινοι όμως, αυτή τη φορά έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έρχονται πιο έξυπνοι και πιο θανατηφόροι να διεκδικήσουν τον πλανήτη και τον απόλυτο αφανισμό του.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Τζαντ Χιρς, Βίβικα Α. Φοξ, Μπρεντ Σπάινερ.

*Alpha, Κυριακή 16/10, στις 21:00

«Ινδοκίνα» (1992) σκηνοθεσία Ρεζί Βαρνιέ 

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Γαλλική Ινδοκίνα, 1930. Ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει.

Η πανέμορφη και κομψή Ελιάν Ντεβρί (Κaτρίν Ντενέβ), με τον πατέρα της, Εμίλ, ελέγχουν την τεράστια περιοχή του πλούσιου, κόκκινου χώματος που είναι η φυτεία τους από καουτσούκ. Η μόνη αγάπη της Ελιάν είναι η Καμίλ, η δεκαεξάχρονη υιοθετημένη Βιετναμέζα κόρη της, πριγκίπισσα του Αννάμ, της οποίας οι γονείς σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα.

Ο Ζαν-Μπατίστ Λεγκέν (Βενσάν Περέζ), ένας Γάλλος αξιωματικός του ναυτικού μόλις έφτασε στη Σαϊγκόν αναζητώντας τη δόξα. Θα μπει στη ζωή της Ελιάν και της Καμίλ. Οι δύο γυναίκες τον ερωτεύονται. Η Ελιάν θα τον παρατήσει, αλλά η Καμίλ αρνείται.

Ο Ζαν-Μπατίστ εξορίζεται σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο σε ένα από τα νησιά Τονκίν. Ανίκανη να ζήσει χωρίς αυτόν, η νεαρή Καμίλ ταξιδεύει σε όλη τη χώρα αναζητώντας τον άντρα που αγαπά. Σε αυτό το επίπονο ταξίδι ανακαλύπτει τη χώρα της, τους ανθρώπους της, το παρελθόν της.

Το ταξίδι της Καμίλ, η επανένωση της με τον Ζαν-Μπατίστ, που την οδηγεί στον φόνο και τη φυγή τους από τους Γάλλους, είναι οι σπόροι της θρυλικής ιστορίας που σαρώνει την Ινδοκίνα, αυτή της Κόκκινης Πριγκίπισσας, του Γάλλου εραστή της, του νεογέννητου παιδιού τους.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Λιν Νταν Φαμ, Βενσάν Περέζ, Ντομινίκ Μπλαν, Ζαν Γιαν, Ζαν Λαμπαντί.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 16/10, στις 21:30

«Η Ζωή σου, η Ζωή μου» (2013) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Κωμωδία – Ο Σάντι είναι ένας ήπιος οικογενειάρχης που βλέπει τη θέση του στην εταιρία όπου εργάζεται σε συνεχή άνοδο. Όλα θα καταστραφούν, όταν μια δόλια γυναίκα, η Νταϊάνα, του κλέβει κυριολεκτικά την ταυτότητα.
Με πλαστές πιστωτικές κάρτες τον χρεώνει απίστευτα ποσά καταστρέφοντάς τον οικονομικά και κοινωνικά.

Θα ταξιδέψει από το Ντένβερ ως το Μαϊάμι για να την ξεμπροστιάσει, με σκοπό να τη φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όμως, δεν υπολογίζει πως έχει μπλέξει με σκληρό καρύδι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας κυνηγός επικηρυγμένων θα βρεθεί να κυνηγάει να σκοτώσει και τους δύο, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να συμμαχήσουν.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρόμπερτ Πάτρικ, Αμάντα Πιτ.

*Ant1, Κυριακή 16/10, στις 22:00

«Do it Yourself» (2017) σκηνοθεσία Δημήτρης Τσιλιφώνης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Μυστηρίου – Λίγα λεπτά πριν τον θάνατό του, ο Άλκης Βιδάλης (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), ένας μικροαπατεώνας, μας διηγείται σε ένα vlog πως ένας επιφανής επιχειρηματίας της Αθήνας ενοχοποιήθηκε για εγκλήματα που δεν διέπραξε ποτέ. Η κάμερα κλείνει. Ο Άλκης δεν βρίσκεται σπίτι του, αλλά φυλακισμένος σε ένα πλατό.

Ο “συνεργός” του, Πέτρος (Mάκης Παπαδημητρίου), παίρνει το βίντεο και βγαίνει απ’το δωμάτιο. Ο Άλκης ξεπλένει το ψεύτικο αίμα από το πρόσωπό του. Σε περίπτωση που είχατε οποιαδήποτε αμφιβολία, δεν υπάρχει καμία πληγή πάνω στο σώμα του Άλκη, παρ’όλα αυτά έχει μόνο λίγα λεπτά μέχρι να γυρίσει ο Πέτρος και να τον σκοτώσει.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μυρτώ Αλικάκη, Αργύρης Ξάφης, Πάνος Κορώνης, Θέμης Πάνου, Χρήστος Λούλης.

*Star, Κυριακή 16/10, στις 23:50

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 2» (2015) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια – Η νεαρή Κάτνις αποτελεί πια το σύμβολο της εξέγερσης και προσπαθεί να επαναφέρει τον Πίτα στην κανονική του κατάσταση, να καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις νέες, δύσκολες μάχες που έρχονται στο δρόμο της. Ο κύριος στόχος της όμως παραμένει ο ίδιος: να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Σνόου και να επανέλθει η ειρήνη. Καθώς η ομάδα της συνεχώς μειώνεται, θα καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο; Θα πάρει εκδίκηση από τον Σνόου ή θα αλλάξει ο στόχος της; Θα είναι μαζί με τον  Πίτα ή με τον παλιό της φίλο Γκέιλ; Θάνατοι, βόμβες, τόξα, βέλη αλλά και ελπίδα και ένα ερωτικό τρίγωνο, τελικά τι θα συμβεί;

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γούντι Χάρελσον.

*Alpha, Κυριακή 16/10, στις 00:45

«Δικός σου Για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Αισθηματική – Ένας πεζοναύτης επιστρέφει από το Ιράκ και αναζητά την κοπέλα μιας φωτογραφίας, η οποία από σύμπτωση του έσωσε κάποια στιγμή της θητείας του τη ζωή. Όταν τη βρίσκει, εκείνη του προσφέρει δουλειά στην οικογενειακή της επιχείρηση κι εκείνος δέχεται, χωρίς να της ομολογήσει τα κίνητρά του, για να βρίσκεται κοντά της.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ρίλεϊ Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον.

*Open, Κυριακή 16/10, στις 01:45

«10.000 π.Χ.» (2008) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ 

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στην εποχή των μαμούθ ένας νεαρός κυνηγός στην προσπάθειά του να οδηγήσει έναν στρατό μέσα από την έρημο, έρχεται αντιμέτωπος με προϊστορικά πλάσματα αλλά συναντάει και μια γυναίκα, η οποία θα σταθεί στο πλευρό του.

Οι άπειροι αυτοί πολεμιστές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα πιο σπάνια αρπακτικά αλλά και να αψηφήσουν τα πιο άγρια στοιχεία της φύσης. Στο τέλος του ηρωικού τους ταξιδιού ανακαλύπτουν ένα χαμένο πολιτισμό και μαθαίνουν ότι η τελευταία πρόκληση με τη μοίρα βρίσκεται σε μια αυτοκρατορία πέρα από κάθε φαντασία.

Εκεί όπου ξεκίνησε ο θρύλος!

Παίζουν: Καμίλα Μπελ, Στίβεν Στρέιτ, Κλιφ Κέρτις, Μο Ζινάλ, Τζόελ Βίρτζελ.

*Star, Κυριακή 16/10, στις 02:00

«Killers: Γάμος να Σου Πετύχει» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λουκέτικ

Κωμωδία Ρομαντική – H Τζεν Κόρνφελντ, είναι σίγουρη ότι δεν θα ερωτευθεί ποτέ ξανά. Όμως σε ένα ταξίδι στη γαλλική Ριβιέρα, όπου έχει πάει σχεδόν με το ζόρι, θα γνωρίσει τον άντρα των ονείρων της, τον τέλειο, όμορφο, γοητευτικό Σπένσερ Έιμς.

Τρία χρόνια μετά τη γνωριμία τους, το όνειρο της Τζεν έχει γίνει πραγματικότητα: είναι παντρεμένη με τον Σπένσερ και ζουν ειδυλλιακά σε ένα ήσυχο προάστιο.

Τουλάχιστον μέχρι τη μέρα των γενεθλίων του Σπένσερ γιατί μετά οι σφαίρες αρχίζουν να πέφτουν σαν το χαλάζι!

Ο τέλειος άντρας έχει ένα δύσκολο παρελθόν, που έρχεται στην επιφάνεια με φονικές διαθέσεις καθώς ο Σπένσερ είναι ένας υπερκατάσκοπος!

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Κάθριν Χέιγκλ, Τομ Σέλεκ

*Skai, Κυριακή 16/10, στις 02:30

«Ταξιδιώτης στο χρόνο» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ

Δραματική Δράσης – Ένας κοσμικός πράκτορας στέλνεται από το αφεντικό του στο παρελθόν για να αποτρέψει το χτύπημα ενός παρανοϊκού που θα ανατινάξει δέκα χιλιάδες ανθρώπους στη Νέα Υόρκη των 1970.

Παράλληλα, πρέπει να χειριστεί την περίπτωση ενός νέου μέλους στην ομάδα, τον Τζον Ντο, έναν άνθρωπο που γεννήθηκε γυναίκα, αλλά επέλεξε να ζήσει ως άντρας.

Ο Ίθαν Χοκ συνεργάζεται ξανά με τους αδερφούς Σπίρινγκ, μετά την επίσης Sci-Fi ταινία «Daybreakers – 2019: Νέα Φυλή» (2009), σε ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με αρκετά στοιχεία νουάρ, αλλά και έντονες υπαρξιακές προεκτάσεις για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο και την ηθική.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Σάρα Σνούκ, Νόα Τέιλορ.

*Mega, Κυριακή 16/10, στις 02:30