Στα ίχνη των 213 “επίδοξων” βιαστών της 12χρονης – Πως θα τους εντοπίσουν οι Αρχές

Στο MEGA μίλησε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, ο οποίος τόνισε πως δεν υφίσταται ο όρος «τηλέφωνα μία χρήσης» και ουσιαστικά η αστυνομία μπορεί να εντοπίσει ανά πάσα στιγμή το άτομο που χρησιμοποιεί τη συσκευή.

«Μόλις ενεργοποιηθεί η κάρτα SIM η αστυνομία μπορεί να σε εντοπίσει, εφόσον έχει τον απαραίτητο φάκελο έτοιμο, την άρση απορρήτου επικοινωνιών», εξήγησε.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε διαδικτυακή εφαρμογή για να «ψαρέψει» υποψήφιους «πελάτες» – βιαστές. Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, οι εφαρμογές ζητούν να είναι άνω των 18 ετών οι χρήστες για να προχωρήσουν σε εγγραφή, ωστόσο ο καθένας μπορεί να δηλώσει ψεύτικη ηλικία.

«Δηλώνεις ότι θέλεις, όμως τα ηλεκτρονικά ίχνη είναι ταυτοποιημένα. Οι συνομιλίες είναι απόρρητες, η θέση και η στάση του καθενός είναι μέσα στην εφαρμογή και τη συσκευή. Η αστυνομία μπορεί να εντοπίσει ποιοι προχώρησαν σε συνομιλίες με τις απόρρητες συσκευές».

Ο Μανώλης Σφακιανάκης υπογράμμισε πως οι γονείς θα πρέπει να θορυβηθούν όταν δουν ξαφνικά τα παιδιά τους να αλλάζουν συμπεριφορά. Ακόμη, εάν πλησιάσουν στον υπολογιστή και δουν τα παιδιά τους να συμπεριφέρονται σαν να ήθελαν να κρύψουν κάτι, αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να δείξουν προσοχή.

Δείτε το video: