10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει!

«Kung Fu Panda 3» (2016) σκηνοθεσία Αλεσάντρο Καρλόνι, Τζένιφερ Γιου

Animation – Μετά από χρόνια, ο χαμένος πατέρας του Πο ξαφνικά επανεμφανίζεται. Οι δυο τους ταξιδεύουν σε έναν μυστικό παράδεισο, όπου κατοικούν αρκουδάκια πάντα και συναντούν δεκάδες ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες. Όμως, όταν ο υπερφυσικός κακός Κάι αρχίζει να σαρώνει την Κίνα νικώντας όλους τους πολεμιστές κουνγκ-φου, ο Πο πρέπει να κάνει το αδύνατο… να εκπαιδεύσει όλους τους αδέξιους και αραχτούς συντρόφους του για να γίνουν η απόλυτη συμμορία Kung Fu Panda!

Με τις φωνές των: Χρήστος Θάνος, Εμμανουήλ Γιούργος, Υρώ Λούπη, Νέστωρας Κοψιδάς, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ζερβού, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Δαρλάσης, Τηλέμαχος Παττάς, Άννα Κουτσαφτίκη.

*Star Σάββατο 29/10, στις 21:00

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Mega, Σάββατο 29/10, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή 3» (2006) σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ έχει πια αποσυρθεί από επικεφαλής της Ομάδας Επικίνδυνων Αποστολών και ασχολείται με την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων. Όλα θα αλλάξουν όταν ο Μασγκρέιβ, επικεφαλής των Επιχειρήσεων Επικίνδυνων Αποστολών, θα έρθει σε επαφή μαζί του για να του αναθέσει μια ακόμα αποστολή: τη διάσωση της Λίντσεϊ Φάρις, βετεράνου πράκτορα και μέντορα του Χαντ, που έχει πέσει θύμα απαγωγής στο Βερολίνο από τον Όουεν Ντέβιαν, διαβόητο έμπορο όπλων.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναχαν, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν.

*Skai, Σάββατο 29/10, στις 21:00

«Ο Πρώτος Άνθρωπος» (2018) σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – H ιστορία του Νιλ Άρμστρονγκ και της θρυλικής αποστολής στο φεγγάρι το καλοκαίρι του 1969. Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Τζέισον Κλαρκ, Κρίστοφερ Άμποτ, Κάιλ Τσάντλερ.

*Ant1, Σάββατο 29/10, στις 21:45

«Πολίτικη Κουζίνα» (2003) σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης

Δράμα, Ελληνική, Κωμωδία – «Τις ιστορίες του τόπου μας, για να μην τις ξεχάσουμε, τις βάζουμε μέσα στα φαγητά μας…». Αλάτι… που μπαίνει όπου πρέπει για να νοστιμέψει τη ζωή μας. Πιπέρι… που είναι ζεστό και καίει, σαν τον ήλιο που βλέπει τα πάντα. Κανέλλα… που είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες.

Ο Φάνης, Πολίτης στην καταγωγή και αστροφυσικός στο επάγγελμα, ξαναγυρίζει στην Πόλη ύστερα από τριάντα χρόνια για να δει τον άρρωστο παππού του. Το ταξίδι δίνει την αφορμή για αναδρομή στο παρελθόν, όταν ως παιδί στην Πόλη μάθαινε τα μυστικά της μαγειρικής και ζούσε τον πρώτο έρωτα με τη μικρή Σαϊμέ. Μνήμες από την Πόλη, χιούμορ, συγκίνηση, γαστρονομία και φιλοσοφία της ζωής.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ρένια Λουιζίδου, Ταμέρ Γκρανταγκλί, Μπασάκ Κοκλουκάγια, Τάσος Μπαντής, Στέλιος Μάινας.

*Mega, Σάββατο 29/10, στις 22:50

«Κινγκ Κονγκ» (2005) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια  – Στη δεκαετία του ’30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν.

Όμως τα προβλήματα μόλις άρχισαν. Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά του Καρλ και του Τζακ.

Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού.

Τώρα οι ιθαγενείς, σκοπεύουν να προσφέρουν την Αν ως θυσία στον Κινγκ Κονγκ. Μόνο που ο τεράστιος γορίλας δεν θα σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα. Αντίθετα, θα νιώσει έλξη γι’ αυτήν ενώ ο Ντρίσκολ αναζητεί τα ίχνη της και ο Ντάνχαμ, που βλέπει τον Κινγκ Κονγκ ως την ευκαιρία για να γίνει πλούσιος και διάσημος, ετοιμάζει να βάλει σ’ εφαρμογή τα δικά του, σκοτεινά σχέδια.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τζακ Μπλακ, Άντριεν Μπρόντι.

*Star, Σάββατο 29/10, στις 22:50

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς 

Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Open, Σάββατο 29/10, στις 23:30

«Οξυγόνο» (2003) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Δραματική – Μια ιστορία ενός εκβιασμού σε μια επαρχιακή πόλη κάπου στην Ελλάδα του σήμερα. ”Όλα ξεκινούν με αφορμή την απαλλοτρίωση ενός οικοπέδου που οδηγεί τους ήρωες σε μια αλυσίδα εκβιασμών και πιέσεων. Η διαφθορά μιας κοινωνίας και η διάλυση μιας οικογένειας σε ένα παιχνίδι κυνισμού και απληστίας που φθάνει μέχρι τον φόνο…

Παίζουν: Νένα Μεντή, Μαρία Καβογιάννη, Ακύλλας Καραζήσης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Αλέξης Γεωργούλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τζένη Θεωνά, Μαρία Λεκάκη, Κώστας Κόκλας, Βίκυ Σταυροπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, ‘Αννα Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Λουδάρος, Μίνα Αδαμάκη, Μίμης Χρυσομάλλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κατερίνα Λέχου, Αλέκος Συσσοβίτης.

*Mega, Σάββατο 29/10, στις 01:10

«Εραστές Μετ’ Εμποδίων» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Ρομαντική κομεντί – Η Όντρεϊ Γουντς είναι μια από τις καλύτερες δικηγόρους διαζυγίων στη Νέα Υόρκη, που αποφεύγει τους άντρες, και έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο θεσμό του γάμου. Ο Ντάνιελ Ράφερτι είναι ο καλύτερος δικηγόρος διαζυγίων στο Μπέβερλι Χιλς, και στον ελεύθερο χρόνο του γράφει νομικά βιβλία ή εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μετά από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, οι δυο τους αναλαμβάνουν την ίδια υπόθεση και σιγά σιγά αναπτύσσεται μεταξύ τους μια έλξη, η οποία οδηγεί σε ερωτική σχέση. Θα καταφέρουν όμως να μείνουν μαζί και να αποφύγουν όλα εκείνα τα προβλήματα που διαλύουν τους γάμους των πελατών τους;

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Τζούλιαν Μουρ, Μάικλ Σιν, Πάρκερ Πόουζι

*Skai, Σάββατο 29/10, στις 01:15

«Βαθιά Άγρια Θάλασσα» (1999) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Περιπέτεια – Ο επιχειρηματίας Ράσελ Φράνλκιν χρηματοδοτεί την έρευνα μιας νεαρής γιατρού σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας της νόσου Alsheimer και γενικότερα των ασθενειών του ανθρώπινου εγκέφαλου. Η έρευνα της δεν διεξάγεται σε παραδοσιακά εργαστήρια, αλλά στη μέση του ωκεανού, επάνω σε ένα πλωτό σύμπλεγμα κτιρίων και περιφραγμένων δεξαμενών, με πειραματόζωα καρχαρίες. Ο λόγος είναι ότι οι καρχαρίες δεν παρουσιάζουν σε κανένα σημείο της ζωής τους εγκεφαλικές απώλειες.

Με την ανθρώπινη επέμβαση για τις ανάγκες της έρευνας ο εγκέφαλός τους διoγκώνεται για να παράγει περισσότερες πρωτεϊνες, αλλά η πρώτη παρενέργεια του πειράματος αυτού είναι το να γίνουν οι καρχαρίες πιο έξυπνοι. Αμέσως μετά τη διεξαγωγή ενός πειράματος, που πιστοποιεί την ορθότητα της έρευνας και των πειραμάτων, θα συμβεί ένα ατύχημα, το οποίο θα καταστήσει όλους τους ανθρώπους θηράματα πάνω στο φλεγόμενο και βυθιζόμενο πλωτό σύμπλεγμα.

Παίζουν: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Σάφρον Μπάροους, Τόμας Τζέιν, Στέλαν Σκάργκαρντ, Μάικλ Ράπαπορτ, Τζάκλιν Μακένζι, Ελ-Ελ Κουλ Τζέι.

*Open, Σάββατο 29/10, στις 02:15