13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δεκατρείς ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Robocop» (2014) σε σκηνοθεσία Ζοζέ Παντίλια

Δράσης – Το 2028, η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp αποτελεί πρωτοπόρο στη ρομποτική τεχνολογία και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής. Επόμενος στόχος της OmniCorp είναι η δημιουργία ρομπότ για την αστυνόμευση μεγαλουπόλεων.

Αυτό γίνεται δυνατό όταν ο αστυνόμος Άλεξ Μέρφι από το Ντιτρόιτ πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η OmniCorp χρησιμοποιεί το σώμα του Μέρφι, με απότέλεσμα τη δημιουργία ενός αστυνόμου-σάιμποργκ, με δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κίτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Άμπι Κόρνις, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Πέμπτη 3/11, στις 21:00

«Πέθανε μια Άλλη Μέρα» (2002) σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι 

Δράσης Περιπέτεια – Η διαρροή πληροφοριών για μια μυστική επιχείρηση στη Βόρειο Κορέα θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή του Τζέιμς Μποντ, ο οποίος συλλαμβάνεται από τις κορεατικές αστυνομικές Αρχές και τελικά ανακτά την ελευθερία του σε ανταλλαγή του μ’ έναν παρανοϊκό τρομοκράτη.

Αποφασισμένος να ανακαλύψει τον προδότη, ο Μποντ ταξιδεύει από το Χονγκ – Κονγκ ως την Ισλανδία και από το Λονδίνο μέχρι την Κούβα, μπλέκει με δύο σαγηνευτικές αλλά αινιγματικές γυναίκες, την Τζινξ και τη Μιράντα και προσπαθεί να αποτρέψει έναν πόλεμο, με καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Χέιλ Μπέρι, Ρικ Γιουν, Ρόζαμουντ Πάικ, Τζούντι Ντεντς, Μάικλ Μάντσεν, Τόμπι Στίβενς, Σαμάνθα Μποντ.

*Star, Πέμπτη 3/11, στις 21:00

«Η Σωφερίνα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της Νίκο, ως την ημέρα που μια στενή της φίλη, η Λιλή, της ζητάει να της δανείσει το νέο της αυτοκίνητο, για να πάει να δει δήθεν την άρρωστη γιαγιά της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, θέλει να συναντήσει το καινούριο της φλερτ, τον Πάκη. Η Λιλή, όμως, τρακάρει με δύο άλλα αυτοκίνητα και επιστρέφει το αυτοκίνητο στη φίλη της σε κακά χάλια. Η Μαίρη, για να περιφρουρήσει την υπόληψη της φίλης της, λέει διάφορα ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Αυλωνίτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Τζόλυ Γαρμπή, Τάσος Γιαννόπουλος, Κλεό Σκουλούδη, Θόδωρος Κατσαδράμης.

*Skai, Πέμπτη 3/11, στις 21:00

«Το Ξέρουν Όλοι» (2018) σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί 

Δραματική Μυστηρίου – Η Λόρα ταξιδεύει με την κόρη και το γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για το γάμο της αδερφής της.

Οι εντάσεις όμως δε λείπουν από την οικογένεια της και τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η γιορτή συνεχίζεται όταν το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται.

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρικάρντο Νταρίν.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 3/11, στις 22:00

«Μήλα» (2020) σκηνοθεσία Χρήστος Νίκου

Δραματική Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 3/11, στις 22:00

«Όχθες» (2015) σκηνοθεσία Πάνος Καρακανεβάτος 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ένα ποτάμι σύνορο. Στην όχθη του ένα φονικό ναρκοπέδιο, που μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών προσπαθεί να το καθαρίσει. Ένας από αυτούς ο Γιάννης, σκορπά γύρω του τη φήμη ότι γητεύει το Κακό και ξετρυπώνει τον θαμμένο θάνατο εκεί, όπου τα μηχανήματα δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Κάτι ανάμεσα σε σαλό και άγιο, καλλιτέχνης του επίφοβου, χορευτής μπροστά στο στόμα του Άδη, έλκεται από την ιδέα του προσωπικού χαμού. Κανείς δεν τον περιμένει πουθενά. Δεν έχει κανέναν.

Τα βράδια συμμορίες περνούν παράνομους μετανάστες από το ποτάμι και κάποιες ώρες το ναρκοπέδιο λύνει τη σιωπή του μες στη νύχτα, όταν οι άτυχοι πέφτουν μέσα. Μια νέα γυναίκα, η Χρύσα, περνάει τα παιδιά των εξαθλιωμένων. Κάποιες φορές, εκτός από τα όνειρά τους, κουβαλούν στην πλάτη εν αγνοία τους ναρκωτικά.

Έχει να θρέψει στόματα η Χρύσα. Τον πατέρα της, τον αδερφό της, το μωρό της. Την Μυρτώ την γέννησε πολύ νέα. Καρπός ενός βίαιου έρωτα με τον Λέβο, που κάνει κουμάντο στην μαφία του ποταμού. Είναι ο βασιλιάς στην όχθη και όλοι οι άγγελοι του ανήκουν, όπως λέει. Ο Λέβο με το κρύο αίμα και μια ρωγμή βαθιά στην καρδιά. Ακαθόριστης εθνικότητας, πολεμιστής χωρίς αφέντη.

Η Χρύσα, ένοχη στο κάθε της κοίταγμα στον καθρέφτη, θα πέσει πάνω στον Γιάννη και θα αναμετρηθεί με τη ματιά του αγίου της όχθης. Το παιχνίδι με τον θάνατο είναι η κοινή τους μοίρα. Ενας βαθύς δεσμός. Η ατίθαση ψυχή της Χρύσας βρίσκει απάγκιο. Με τον Γιάννη, μπορεί να φύγει μακριά από όλα αυτά.

Κι ο Γιάννης βρίσκει την οικογένειά του. Το παιδί της Χρύσας, η Μυρτώ, γίνεται και δικό του παιδί. Ο έρωτας, γίνεται ο αρχάγγελος όλων των παιδιών, που περιφρουρεί το δικαίωμα στην αθωότητα.

Οι νόμοι των συμμοριών δεν συγχωρούν. Ο Λέβο θα θυσιαστεί, η Χρύσα θα χαθεί κι ο Γιάννης θα απομείνει να προσπαθεί να καταλάβει τι είναι η αγάπη, μέσα από ένα θαύμα.

Παίζουν: Aνδρέας Κωνσταντίνου, Έλενα Μαυρίδου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Εκτoρας Καλούδης, Ταξιάρχη Χάνο, Θανάση Ταταύλαλη, Σίμος Τσακίρης, Κίμωνας Κουρής, Εφη Δρόσου, Τίμο Παπαδόπουλο, Ελένη Θυμιοπούλου.

*Ant1, Πέμπτη 3/11, στις 22:00

«Χωρίς Διέξοδο» (2016) σκηνοθεσία ‘Ιραν Κρίβι

Δράσης – Μετά από μια ληστεία με άσχημη κατάληξη, ο Κάσεϊ Στέιν βρίσκεται στο στόχαστρο μιας αδίστακτης συμμορίας με επικεφαλής τον αρχιμαφιόζο Χάγκεν.

Ο Κάσεϊ έκλεψε ένα πολύτιμο φορτίο, το οποίο ανήκει στον Χάγκεν και δεν θα σταματήσει να τον κυνηγά μέχρι να το πάρει πίσω. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, ο Κάσεϊ επικοινωνεί με το πρώην αφεντικό του, τον διακινητή ναρκωτικών Γκρέραν, στον οποίο αναθέτει την προστασία της κοπέλας του, Τζούλιετ, η οποία είναι άρρωστη και για χάρη της ο Κέισι ανέλαβε την παράνομη δουλειά ώστε να εξοικονομήσει τα χρήματα για την επείγουσα επέμβασή της.

Μια γεμάτη αδρεναλίνη καταδίωξη θα ξεκινήσει για τον Κάσεϊ στις λεωφόρους της Γερμανίας, σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσει τον έρωτα της ζωής του πριν να είναι πολύ αργά…

Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άντονι Χόπκινς.

*Alpha, Πέμπτη 3/11, στις 22:40

«Ο Άνθρωπος από τη Μασσαλία» (2014) σκηνοθεσία Σεντρίκ Χιμένεζ

Αστυνομική, δράσης – Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 η Μασσαλία, εκτός από πολυσύχναστο λιμάνι κι ατμοσφαιρικό θέρετρο, είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των καρτέλ, ο κύριος προμηθευτής ηρωίνης των Η.Π.Α.
Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Μασσαλίας, κατέτασσαν την πόλη του Γαλλικού Νότου σε παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών.

Ένας δικαστικός, δικαστής Πιερ Μισέλ αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει το εγκληματικό δίκτυο, τη «La French Connection» σε μια αποστολή που θα διαρκέσει πάνω από δεκαετία.
Απέναντί του θα βρει τον Τόνι Ζαμπά, τον αδίστακτο βαρόνο των ναρκωτικών κι ανάμεσα στους άντρες θα εξελιχθεί μια προσωπική αντιπαλότητα καθοριστική για τις ζωές και των δυο.

Οι συντονισμένες προσπάθειες των Αρχών των δύο χωρών Γαλλίας και Αμερικής, έδωσε τέλος στη μάστιγα και η Τουρκία συμφώνησε επίσημα στον αυστηρό έλεγχο των cargos.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Σελίν Σαλέτ, Μέλανι Ντουτέι, Γκιγιόμ Γκουί, Φεοντόρ Ατκίν, Μουσά Μαασκρί, Μπρουνό Τοντεσκίνι.

*Open, Πέμπτη 3/11, στις 23:30

«Σε Απόσταση Ασφαλείας» (2017) σκηνοθεσία Άλεν Ντεροσέρ

Περιπέτεια – Ένας πρώην βετεράνος του πολέμου υποφέρει από μετατραυματικό στρες, είναι άνεργος και εμφανώς σε μεταβατική κατάσταση, όσον αφορά τη σχέση του με την οικογένειά του.

Βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί την πρώτη δουλειά, που του προσφέρεται στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, ως σεκιουριτάς, σε ένα απομακρυσμένο εμπορικό κέντρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην παρθενική του βάρδια βρίσκεται να πολιορκείται από μια αδίστακτη συμμορία εγκληματιών, όταν προσφέρει καταφύγιο σε ένα κυνηγημένο 10χρονο κορίτσι, μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενός αρχιμαφιόζου.

Ο,τι ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς ο πρώην στρατιωτικός και οι τέσσερις άλλοι φύλακες, διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να προστατεύσουν το κορίτσι από τους κακοποιούς και τον ψυχοπαθή αρχηγό τους.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ Μακ Ιντάιρ, Τσαντ Λίντμπεργκ, Γκαμπριέλα Ράιτ.

*Star, Πέμπτη 3/11, στις 23:50

«Απόστρατος» (2019) σκηνοθεσία Ζαχαρίας Μαυροειδής 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Με την εταιρία εισαγωγών μηχανών εσπρέσο που διευθύνει σε αδιέξοδο, ο γλυφαδιώτης εργένης Άρης Νικολόπουλος «αποστρατεύεται» στο σπίτι του ένδοξου παππού Αριστείδη στον υποτονικό Παπάγου.

Το στοκ των μηχανών εσπρέσο στοιβάζεται στο αραχνιασμένο γραφείο του απόστρατου αξιωματικού, καθώς ο εγγονός ξανασμίγει με παιδικούς φίλους κολλημένους εσαεί στο προάστιο των αξιωματικών, αλλά και μ’ έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, παραδόξως κομμουνιστή.

Αντιμέτωπος με ηρωικά φαντάσματα του παρελθόντος ο απολιτίκ εγγονός θα νιώσει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του ονόματός του. Όμως, όσο πλησιάζει τον θρύλο του παππού Αριστείδη, τόσο αυτός αλλάζει όψη.

Παίζουν: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Άκης Σακελλαρίου, Ξένια Καλογεροπούλου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 3/11, στις 00:00

«Spotlight: Όλα στο φως» (2015) σκηνοθεσία Τομ Μακάρθι

Δραματική – H ταινία μάς αφηγείται την πραγματική ιστορία της βραβευμένης με Pulitzer μάχιμης δημοσιογραφικής ομάδας με το όνομα Spotlight,της εφημερίδας Boston Globe. Το 2002 σόκαρε την κοινή γνώμη της Βοστώνης στις Η.Π.Α. αποκαλύπτοντας μετά από πολύτιμη έρευνα, ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας στο οποίο εμπλέκονταν πάνω από 70 ιερείς.

Η ομάδα αυτή είναι η παλιότερη σε ισχύ συντακτική ομάδα στις ΗΠΑ, η οποία το 2003, χάρισε στην εφημερίδα το Βραβείο Πούλιτζερ.

Δεκάδες παιδιά φέρεται να είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες μέσω ενός αρρωστημένου κυκλώματος. Η ταινία ασχολείται με τη σταδιακή συνειδητοποίηση των δημοσιογράφων όσον αφορά το μέγεθος και το βάθος, καθώς και τις τρικλοποδιές που συστηματικά έβαζαν στους ρεπόρτερ όχι μόνο η αρχιεπισκοπή, που λογικά φοβόταν από την αρνητική δημοσιότητα, αλλά και οι προύχοντες της πόλης της Βοστώνης, μιας κλειστής και συντηρητικής κοινωνίας που υπερηφανεύεται για την άμεμπτη διαχείριση της δημόσιας εικόνας της.

Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Μάικλ Κίτον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Λιβ Σράιμπερ, Τζον Σλάτερι, Μπράιαν ντ’ Άρσι Τζέιμς, Στάνλεϊ Τούτσι, Τζέιμι Σ΄ρινταν, Μπίλι Κράνταπ.

*Mega, Πέμπτη 3/11, στις 00:00

«Κινγκ Κονγκ» (2005) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια  – Στη δεκαετία του ’30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν.

Όμως τα προβλήματα μόλις άρχισαν. Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά του Καρλ και του Τζακ.

Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού.

Τώρα οι ιθαγενείς, σκοπεύουν να προσφέρουν την Αν ως θυσία στον Κινγκ Κονγκ. Μόνο που ο τεράστιος γορίλας δεν θα σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα. Αντίθετα, θα νιώσει έλξη γι’ αυτήν ενώ ο Ντρίσκολ αναζητεί τα ίχνη της και ο Ντάνχαμ, που βλέπει τον Κινγκ Κονγκ ως την ευκαιρία για να γίνει πλούσιος και διάσημος, ετοιμάζει να βάλει σ’ εφαρμογή τα δικά του, σκοτεινά σχέδια.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τζακ Μπλακ, Άντριεν Μπρόντι.

*Star, Πέμπτη 3/11, στις 01:45

«Τοπάζ» (1969) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ 

Δραματική Μυστηρίου – Ένας υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος μεταβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παίρνει συνέντευξη από τον πράκτορα των ΗΠΑ, Μάικλ Νόρντστρομ. Ο αποστάτης αποκαλύπτει ότι ένα γαλλικό κατασκοπευτικό κύκλωμα με την κωδική ονομασία “Topaz” μεταδίδει μυστικά του ΝΑΤΟ στους Ρώσους. Ο Μάικλ καλεί τον Γάλλο φίλο και ομόλογό του, Αντρέ, να αποκαλύψει τους κατασκόπους.

Παίζουν: Φρέντερικ Στάφορντ, Ντάνι Ρόμπιν, Τζον Βέρνον, Κάριν Ντορ, Μισέλ Πικολί, Φιλίπ Νουαρέ, Μισέλ Σιμπό, Τζον Φορσάιθ.

*Alpha, Πέμπτη 3/11, στις 02:00