11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες κωμωδίες, ταινίες δράσης αλλά και φαντασίας σήμερα το βράδυ στην τηλεόραση σου!

«Ημέρα Ανεξαρτησίας» (1996) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ  

Δράσης Περιπέτεια – Λίγες μέρες πριν την 4η Ιουλίου, η ανθρωπότητα διαπιστώνει ότι τελικά δεν είναι μόνη της μέσα στο σύμπαν. Όταν όμως γίνει ξεκάθαρο ότι το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που εμφανίστηκε πρόσφατα, έχει εχθρικές διαθέσεις, κάποιοι θα αναλάβουν να απαντήσουν απέναντι στην υψηλή τεχνολογία με το μόνο όπλο που μπορούν να προτάξουν οι άνθρωποι: το ένστικτο της επιβίωσης.

Όταν τα διαστημόπλοια βομβαρδίζουν και ισοπεδώνουν μεγάλες πόλεις του πλανήτη, οι Aμερικανοί, με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, αναλαμβάνουν να σώσουν τη γη και κηρύσσουν πόλεμο κατά των εξωγήινων που τους απειλούν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Μέρι ΜακΝτόνελ.

*Skai, Σάββατο 12/11, στις 21:00

«Εγώ, ο Απαισιότατος 3» (2017) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κάιλ Μπάλντα, Έρικ Γκιγιόν

Animation – Ο αγαπημένος Γκρου σε άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους! Ενώ σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», τελικά ο Γκρου υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε και εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική.

Τώρα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του 80, που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό, ο Γκρου τα βρίσκει σκούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά μαθαίνει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, τον Ντρου, που είναι όλα όσα ο Γκρου δεν είναι: όμορφος, πλούσιος, με μακριά, ξανθά μαλλιά και «επαγγελματίας» κακοποιός! Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον, που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.

Με τις φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Λευτέρη Ελευθερίου, Ελένη Βογιατζή, Μυρτώ Ορφανάκου, Ελενα Γιαννέτσου.

*Star, Σάββατο 12/11, στις 21:00

«Εξιλέωση» (2007) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δράμα – Η Κίρα Νάιτλι και ο Τζέιμς Μακ Αβόι πρωταγωνιστούν σε ένα συγκλονιστικό δράμα, σε σκηνοθεσία του Τζο Ράιτ, που όσο περνούν τα χρόνια βρίσκει – ευτυχώς – τον δρόμο και τη διαχρονική θέση του στα κινηματογραφικά χρονικά.

Ο Robbie (Τζέιμς Μακ Αβόι) είναι γιος οικονόμου και η Cecilia (Κίρα Νάιτλι) κόρη αριστοκρατικής οικογενείας. Ένα καλοκαίρι στον καιρό του μεσοπολέμου φέρνει τους δύο νέους κοντά, με φόντο μία έπαυλη όπου η οικογένεια της κοπέλας παραθερίζει.

Το ερωτικό κλίμα ανάμεσά τους όμως παρερμηνεύει η 13χρονη αδερφή της Cecilia, Briony (Saoirse Ronan), βρίσκοντας την ευκαιρία να κατηγορήσει το Robbie άδικα για αποτρόπαιες πράξεις. Οι συνέπειες των κατηγοριών θα μεταβάλουν δραματικά τις ζωές των δύο νέων, αλλά όχι μόνο αυτών.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Τζέιμς ΜακΑβόι, Σίρσα Ρόναν, Ρομόλα Γκαράι, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Τζούνο Τεμπλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

*Ant1, Σάββατο 12/11, στις 21:45

«Μόνος στο Σπίτι» (1990) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Κωμωδία – Η οικογένεια Μακ Κάλιστερ ζει στο Σικάγο και ετοιμάζεται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ευρώπη.
Όλη η οικογένεια, θείοι και ξαδέρφια φιλοξενούνται στο σπίτι τους για να ξεκινήσουν την επομένη όλοι μαζί και ο 8χρονος Κέβιν (Μακόλεϊ Κάλκιν), ο Βενιαμίν της οικογένειας αφού μάλωσε με τον αδερφό του Μπαζ, μπαίνει τιμωρία μόνος του στη σοφίτα του σπιτιού.

Με την αναστάτωση της αναχώρησης, η οικογένεια φεύγει χωρίς τον Κέβιν που κοιμάται ακόμη και μόνο στη διάρκεια της πτήσης η μητέρα του συνειδητοποιεί ότι τον έχουν ξεχάσει.

Ο Κέβιν από την άλλη ενώ αρχικά απολαμβάνει την “εξαφάνιση” της οικογένειάς του, σύντομα διαπιστώνει ότι δύο πολύ επικίνδυνοι κλέφτες (Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν) έχουν βάλει στόχαστρο το σπίτι τους και ο μόνος που έχει μείνει και μπορεί να το υπερασπιστεί είναι εκείνος.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων οι διαρρήκτες βάζουν σε εφαρμογή το βρώμικο σχέδιό τους, αλλά ο Κέβιν τους περιμένει με πολλές εκπλήξεις και παγίδες, που ούτε τις φαντάζονται

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Κάθριν Ο’Χάρα.

*Star, Σάββατο 12/11, στις 22:50

«Το Αγόρι 2» (2020) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου Φαντασίας – Μία νέα οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της. Εκεί, ο μικρός γιος τους Τζουντ βρίσκει μια πορσελάνινη κούκλα την οποία αποκαλεί Μπραμς.

Kανείς δε γνωρίζει το σκοτεινό μυστικό της τρομακτικής κούκλας και όποιος δεν υπακούει τους κανόνες του Μπραμς, θα πάθει αυτό που του αξίζει…

Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ινσον, Οουεν Γίομαν, Κόνι ρεμπέιρο, Αντζάλι Τζέι, Όλιβερ Ράις.

*Open, Σάββατο 12/11, στις 23:30

«Όλα για τη Δόξα» (2017) σκηνοθεσία Γιάνους Μετζ

Βιογραφική – Καλοκαίρι 1980. Το πιο βροχερό καλοκαίρι εδώ και δεκαετίες, δεν αποτρέπει δεκάδες χιλιάδες θεατές, από το να φτάσουν στο κεντρικό γήπεδο του Γουίμπλεντον, για να δουν τον νούμερο ένα παίκτη τένις παγκοσμίως, τον Σουηδό Μπγιορν Μποργκ, να κατακτά τον πέμπτο του τίτλο. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τους προβολείς: μόλις 24 χρονών, ο Μποργκ έχει φτάσει στα όριά του.

Είναι εξαντλημένος σωματικά, εξουθενωμένος ψυχολογικά και υποφέρει από φοβερό στρες, λόγω της πίεσης που υφίσταται ως ο πρωταθλητής, που πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει γιατί θεωρείται ο κορυφαίος του κόσμου.

Απέναντί του στέκεται ο 20χρονος Τζον ΜακΕνρό που θα προσπαθήσει να τον αντικαταστήσει στο θρόνο του Γουίμπλεντον. Ο ΜακΕνρό φαίνεται να είναι ό,τι δεν είναι ο, διάσημος για την ψυχραιμία και αυτοκυριαρχία του, Μπιορκ: οξύθυμος, φωνακλάς και αναιδής προς διαιτητές, δημοσιογράφους και κάθε είδους θεσμό.
Όμως, δεν είναι όλα όπως φαίνονται και οι δύο αντίπαλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι, ο μόνος άνθρωπος ικανός να καταλάβει τι περνούν εκείνη την στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους: ο άνθρωπος που αντικρίζουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Παίζουν: Σβέριρ Γκούντνασον, Σάια ΛαΜπεφ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

*Skai, Σάββατο 12/11, στις 00:00

«Ο Κυνηγός: η Μάχη του Χειμώνα» (2016) σκηνοθεσία Σέντρικ-Νίκολας Τρόγιαν 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Πολλά χρόνια, προτού αφανιστεί από το ξίφος της Χιονάτης, η βασίλισσα Ραβένα, παρακολουθούσε σιωπηρά την αδελφή της, Φρέια, να προδίδεται και να εξορίζεται από το βασίλειό της.

Η Φρέια, η βασίλισσα του πάγου, πέρασε δεκαετίες απομονωμένη, να εκπαιδεύει στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και τη Σάρα, οι οποίοι παράκουσαν την πιο σημαντική της εντολή: να μην ερωτευθούν ποτέ. Οι δύο αδελφές απειλούν να καταστρέψουν τον τόπο, ενώνοντας τις πλέον σκοτεινές δυνάμεις τους και οι μόνοι, που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, είναι ο Έρικ και η Σάρα, αρκεί να μπορέσει να βρει ο ένας τον άλλον…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι Μπλαντ, Νικ Φροστ.

*Ant1, Σάββατο 12/11, στις 01:00

«Πολυθρόνα για Δύο» (1983) σκηνοθεσία Τζον Λάντις

Κωμωδία – Οι αδερφοί Ντιουκ, ηλικιωμένοι χρηματιστές, διαφωνούν για το αν η διάνοια σχετίζεται με την κληρονομικότητα.

Αυτή η διαφωνία δύο έμπειρων χρηματιστών οδήγησε σε εφαρμογή ένα ιδιαίτερο στοίχημα. Ο καλύτερος υπάλληλος τους, που έχει μεγαλώσει μέσα στα πλούτη, να πάρει την θέση ενός ζητιάνου και αντίστροφα εκείνος να πάρει τη θέση του.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Έντι Μέρφι, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Αμέτσι, Ραλφ Μπέλαμι.

*Open, Σάββατο 12/11, στις 01:15

«Elton John: Uncensored» (2019) σκηνοθεσία Κρις Περτσέϊζ

Βιογραφική – Ο Σερ Έλτον Τζον μιλάει στον Γκράχαμ Νόρτον για όλα
Στο ντοκιμαντέρ που είναι γυρισμένο στο σπίτι του Έλτον στη Νότια Γαλλία, ο ίδιος διηγείται την 50ετή καριέρα του, τις συναυλίες, τον εθισμό του αλλά και το πώς η πατρότητα άλλαξε τη ζωή του για πάντα. Περιλαμβάνει κλασικές ερμηνείες που ορίζουν το έργο του. Κυρίες και κύριοι ο «Rocketman» μόλις προσγειώθηκε.

Παίζουν: Έλτον Τζον, Γκραχαμ Νόρτον.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 12/11, στις 01:30

«Η Μεγάλη Ληστεία» (2014) σκηνοθεσία Σαρίκ Αντρεασιάν

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζέιμς (Χέιντεν Κρίστενσεν) είναι ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν που αποφάσισε επιτέλους να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Ο αδελφός του, ο Φράνκι (Έντριεν Μπρόντι), ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή ανέλαβε την ευθύνη για ένα έγκλημα που είχαν διαπράξει μαζί, τώρα αποφυλακίζεται.

Ο Φράνκι προσπαθεί να φτιάξει τις σχέσεις του με τον μικρό του αδελφό, αλλά ο Τζέιμς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι εκείνος είναι ο λόγος που πέρασε τόσο καιρό στη φυλακή.

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στη δουλειά με τον Τζέιμς, ο Φράνκι του προσφέρει μια τελευταία «δουλειά», μια ληστεία τράπεζας στη Νέα Ορλεάνη, ώστε να ξεκινήσουν και οι δύο μια νέα ζωή. Αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι ένα από τα αιματηρότερα γεγονότα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Ερλ Μάινερ, Έιντριεν Μπρόντι, Τζορντάνα Μπρούστερ, Άκον, Τόρι Κιτλς, Τζο κρεστ.

*Skai, Σάββατο 12/11, στις 02:00

«Το Μαγικό Μενταγιόν» (2003) σκηνοθεσία Γκόρντον Τσαν

Δράσης Κομεντί Φαντασίας  – Ο Τσάκι Τσαν υποδύεται τον Έντι, έναν αστυνομικό του Hong Kong, ο οποίος κυνηγάει έναν διεθνή εγκληματία στην Ιρλανδία.

Σκοπός του κακοποιού είναι να γίνει αθάνατος, με τη βοήθεια ενός παιδιού-θαύματος που απήγαγε και ενός μαγικού μενταγιόν.

Ο Έντι, σκοτώνεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες ενώ ερευνά την υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Χάρη, όμως στο μαγικό μενταγιόν, θα επανέλθει στη ζωή ως Highbinder, αθάνατο ον με υπερφυσικές δυνάμεις και ικανότητες, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Λι Έβανς, Κρίστι Τσανγκ, Τζούλιαν Σαντς.

*Mega, Σάββατο 12/11, στις 02:10