Σχέδιο για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς μέσω της κρουαζιέρας

Η κρουαζιέρα αποτελεί μία σημαντική δραστηριότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας. Από το 2021, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (home port).

Οι αφίξεις για το 2022 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ενώ το 2023 ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπολογίζονται στα 75.

Στο πλαίσιο αυτό στοχεύοντας στην ενίσχυση τόσο της τοπικής, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Β. Ελλάδας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο σε αγαστή συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ξεκινάμε ένα δυνατό project για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Πρώτος σταθμός της Βορείου Ελλάδος η Βυζαντινή αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας, η αγαπημένη μου Καστοριά !

Ευχαριστώ θερμά του φορείς της Καστοριάς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν σε μία συνάντηση γνωριμίας εν πλω !

Ευχαριστώ επίσης την Διοίκηση του Ο.Λ.Θ, που αφουγκράστηκε την πρότασή μου καθώς και τους εκπροσώπους της εταιρείας Celestyal Cruises για την ενημέρωση.

Ευρύτερος στόχος μας η ανάδειξη των προορισμών, των εμπειριών (της παράδοσης, του πολιτισμού, της γαστρονομίας) και των ποικίλων ευκαιριών των τοπικών μας κοινωνιών.

Με συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να εκτοξεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Μαρία Αντωνίου

May be an image of 13 people and people standingMay be an image of 5 people and people standingMay be an image of 8 people, people sitting and people standingMay be an image of 14 people and people standingMay be an image of 8 people and people standingMay be an image of 4 people and people standingMay be an image of 13 people, people sitting, people standing and indoorMay be an image of text that says 'Î CELESTYAL CRUISES ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Επιβάτες anό 140 Χώρες Επιχειρηματιή Παρουσία Χώρες Ghnh 140 Homeporting στην Ελλάδα 16 60% 150 Εργαζόμενοι στα γραφεία 1.200 Κρουαζιερόπλοια που δραστηρ δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο Πέλαγος Εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια'