11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Πέμπτη 24/11, στις 21:00

«Η Μέρα των Ηρώων» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράμα – Στον απόηχο μιας ανείπωτης πράξης τρομοκρατίας, κατά τη διεξαγωγή του Μαραθώνιου της Βοστόνης, ο αρχιφύλακας Τόμι Σόντερς (Μαρκ Γουόλμπεργκ) ενώνει τις δυνάμεις του με τους θαρραλέους διασωθέντες, τα μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης και τους ανακριτές σε έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο ώστε να εντοπιστούν οι βομβιστές πριν επιτεθούν ξανά.

Ταυτόχρονα στην υπόθεση εμπλέκονται οι ιστορίες του ειδικού πράκτορα Ρίτσαρντ Ντεσλαρις (Κέβιν Μπέικον,),του αστυνομικού διοικητή Εντ Ντέιβις (Τζον Γκούντμαν), του αρχιφύλακα Τζέφρει παγκλιέσι (Τζ. Κ. Σίμονς) και της νοσοκόμας Κάρολ Σόντερς (Μισέλ Μόναχαν) υφαίνοντας ένα ανατριχιαστικό, αγωνιώδες και τολμηρό χρονικό του πιο προηγμένου ανθρωποκυνηγητού στην ιστορία των Αμερικανικών αστυνομικών δυνάμεων.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέβιν Μπέικον, Τζον Γκούντμαν, Τζέι-Κέι Σίμονς, Μισέλ Μόναχαν.

*Star, Πέμπτη 24/11, στις 21:00

«Η Τελευταία Φάρσα» (2013) σκηνοθεσία Βασίλης Ραΐσης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Τέσσερις νεαροί φυσικοί, που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο πάνω σε ένα πείραμα, έχουν ένα παράλληλο χόμπι. Ξεσκεπάζουν τσαρλατάνους πνευματιστές, αποκαλύπτουν τις πρακτικές τους και ανεβάζουν τις μαγνητοσκοπημένες φάρσες τους στο internet. Ο Ηλίας, ένα μέλος της ομάδας, είναι αποφασισμένος να αποκαλύψει το ψέμα του Ίκαρου, που υποτίθεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο με υγιεινή διατροφή, διαλογισμό και ανθρώπινη στοργή.

Μόνο που ο Ηλίας, εισχωρώντας στην ομάδα του Ίκαρου, θα αφήσει τον κυνισμό του απ’ έξω, θα συναντήσει συνθήκες αλλιώτικες από ό,τι φανταζόταν και θα μπερδευτεί ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημά του.

Παίζουν: Νικόλας Πιπεράς, Μαρίνα Καλογήρου, Ανδρέας Μαριανός, Νίκος Μοναστηριώτης, Μιχάλης Καλιότσος, Γιώτα Αργυροπούλου, Αριστείδης Μπαλτάς, Γιώργος Μπινιάρης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 24/11, στις 22:00

«Λεωφορείο 657» (2015) σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ένας απελπισμένος πατέρας ο Λιουκ (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν), καλείται να βρεί χρήματα για την θεραπεία και το χειρουργείο της κόρης του. Όταν ζητά την βοήθεια από τον πλούσιο εργοδότη του και ιδιοκτήτη καζίνο, Φράσις Σίλβα (Ρόμπερτ ντε Νίρο) εκείνος αρνείται να τον βοηθήσει. Η ληστεία σαν επιλογή πλέον είναι μονόδρομος.

Το σχέδιο φαίνεται απλό, σύντομο και με μεγάλη λεία. Έτσι, γίνεται συνέταιρος με έναν άπληστο συνάδελφο του Κοξ (Ντέιβ Μπατίστα) και οργανώνει τη ληστεία μιας τράπεζας. Κατά τη τη διαφυγή τους, αναγκάζονται να μπουν σε ένα λεωφορείο της γραμμής και πιάνουν όμηρους τους επιβάτες και τον οδηγό, μήπως μπορέσουν να διαφύγουν. Τα πράγματα, όμως, βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζίνα Καράνο, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κέιτ Μπόσγουορθ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

*Alpha, Πέμπτη 24/11, στις 22:40

«Χωρίς Φραγμούς» (2015) σκηνοθεσία Μόρα Στίβενς

Δραματικό θρίλερ – Ο Σαμ Έλις, ένας χαρισματικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας κι αφοσιωμένος οικογενειάρχης, όπου βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται συνεχώς, φαίνεται ότι βρίσκεται καθοδόν για ανώτερο αξίωμα. Αλλά αυτό που νομίζει ότι είναι «η μία φορά» με μια συνοδό κυριών, καταλήγει σε έναν αμείλικτο σεξουαλικό καταναγκασμό. Καθώς τον περιμένει μια θέση στην αμερικανική γερουσία, ο Σαμ βρίσκεται απρόσμενα να μάχεται με τον νέο του εθισμό, που απειλεί να του καταστρέψει οικογένεια, καριέρα, ολόκληρη τη ζωή.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Λένα Χίντεϊ, Τζον Τσο, Νταϊάνα Άγκρον, Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

*Skai, Πέμπτη 24/11, στις 23:00

«Ετοιμασία Πολέμου» (2000) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ 

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική – Ο Κόλιν Φάρελ είναι ο Ρόλαντ Μποζ, ένας αντιρρησίας πολέμου, τον οποίο επιστράτευσαν και τον μεταφέρουν στο κέντρο εκπαίδευσης. Εκεί θα γνωριστεί με τον εθελοντή Τζιμ Πάξτον (Μάθιου Ντέιβις).

Στη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης ο Ρόλαντ όντας αγύριστο κεφάλι, τολμηρός και ανεξάρτητος έρχεται σε σύγκριση με τους ανώτερους αξιωματικούς αλλά και τους άλλους στρατιώτες της διμοιρίας του.

Τη μεγαλύτερη μάχη όμως θα χρειαστεί να τη δώσει όταν μεταφερθεί μαζί με όλη τη διμοιρία του στο Τάιγκερλαντ, μια περιοχή που αποτελεί την τελευταία στάση πριν το Βιετνάμ…

Παίζουν: Κόλιν Φαρελ, Μίχαελ Μαγκραθερ, Κλίφτον Κόλινς, Σέι Γουίγκαμ, Χάβεν Γκαστόν, Κόουλ Χάουζερ.

*Open, Πέμπτη 24/11, στις 23:15

«Kala Azar» (2020) σκηνοθεσία Τζάνις Ραφαηλίδου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Στα περίχωρα μιας πόλης, κάπου στη νότια Ευρώπη, ένα νεαρό ζευγάρι, ξεκινά την καθημερινή του ρουτίνα κάνοντας επισκέψεις σε σπίτια, με σκοπό την παραλαβή νεκρών κατοικίδιων και τη μεταφορά τους σε ένα εξειδικευμένο αποτεφρωτήριο.

Ωστόσο, παραβιάζοντας τον κανονισμό της δουλειάς τους, συλλέγουν προς αποτέφρωση και όσα σκοτωμένα ζώα βρίσκουν στους δρόμους οδηγώντας. Η στωική επιμονή τους δημιουργεί έναν χώρο, μέσα από τον οποίο ο έρωτάς τους μεγαλώνει κι αναπτύσσεται, μέχρι τη στιγμή που οι ίδιοι προκαλούν τον θάνατο ενός ζώου σε τροχαίο δυστύχημα.

Παίζουν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Δημήτρης Λάλος, Μαρία Αλιφέρη, Μισέλ Βάλει, Τάσος Ραφαηλίδης, Όγκουζ Χάν Κάγια.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 24/11, στις 23:45

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4.0» (2007) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Δράσης Ο Τζον Μακλέιν( Μπρους Γουίλις) επιστρέφει για ακόμα μία φορά για να σταματήσει κυβερνο-τρομοκράτες, που έχουν εισβάλλει σε κυβερνητικούς και εμπορικούς υπολογιστές σε όλη τη χώρα.

Ο θρυλικός αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη έρχεται αντιμέτωπος με την τέταρτη, την πιο επικίνδυνή του αποστολή. Είναι η 4η Ιουλίου και ενώ οι Η.Π.Α γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το εύθραυστο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών της χώρας απειλείται με ολική καταστροφή από αδίστακτους τρομοκράτες.

Ώρα για τον Τζον Μακλέιν να δράσει και αυτή τη φορά τα βάζει με την ψηφιακή τεχνολογία και τους καταδιώκει ανελέητα…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζάστιν Λονγκ, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Star, Πέμπτη 24/11, στις 23:50

«Eat Pray Love» (2010) σκηνοθεσία Ράιαν Μέρφι

Δράμα, Ρομαντική – Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ και είχε όλα όσα μια μοντέρνα γυναίκα υποτίθεται ότι πρέπει να έχει: σύζυγο, σπίτι, καριέρα.

Παρ’ όλα αυτά όμως, βρίσκεται σε απόγνωση, μπερδεμένη και ψάχνει αυτό που πραγματικά θέλει στη ζωή. Χωρίζει με το σύζυγό της και αποφασίζει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της, ρισκάροντας να αλλάξει ριζικά τη ζωή της.

Στα ταξίδια της, ανακαλύπτει την αληθινή απόλαυση του φαγητού στην Ιταλία, την εσωτερική γαλήνη και ισορροπία στην Ινδία και την πραγματική αγάπη στο Μπαλί.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπίλι Κράνταπ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέιμς Φράνκο.

*Mega, Πέμπτη 24/11, στις 01:10

«Νυκτόβια Πλάσματα» (2016) σκηνοθεσία Τομ Φορντ

Δραματική Τρόμου – Η Σούζαν, μια επιτυχημένη και πλούσια ιδιοκτήτρια γκαλερί, αισθάνεται να απειλείται όταν λαμβάνει το προσχέδιο ενός βιβλίου, που έχει γράψει ο πρώην σύζυγός της, Έντουαρντ. Η ιστορία αφηγείται ένα στυγερό έγκλημα και η Σούζαν, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσής του, αρχίζει να πιστεύει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πράξη εκδίκησης.

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Μάικλ Σάνον, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Ίσλα Φίσερ.

*Star, Πέμπτη 24/11, στις 02:15

«Wonder Wheel» (2017) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν 

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.

Η Τζίνι (Κέιτ Ουίνσλετ) είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής, πρώην ηθοποιός, που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο άξεστος χειριστής του Καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι.

Ο Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), είναι ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης, που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες, και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ) είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ, στο σπίτι του πατέρα της.

Παίζουν: Τζιμ Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Κέιτ Γουίνσλετ, Ρόμπερτ Κερκ, Τζακ Γκορ.

*Open, Πέμπτη 24/11, στις 02:15