6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο απόλυτος οδηγός για μια χαλαρή κινηματογραφική βραδιά.

«Βασίλισσα Βικτώρια: Τα Χρόνια της Νιότης» (2009) σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Δράμα εποχής – Βρισκόμαστε στα 1837 και η Βικτώρια βρίσκεται στο επίκεντρο της βασιλικής διαμάχης για την εξουσία. Ο βασιλιάς Γουίλιαμ, που είναι θείος της, βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου και η Βικτώρια προορίζεται για διάδοχος του θρόνου.

Ενώ όλοι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά της, η μητέρα της, Δούκισσα του Κεντ, την κρατάει σε απόσταση από την Αυλή. Παράλληλα, ο βασιλιάς Λεοπόλδος του Βελγίου και θείος της Βικτώρια πατρονάρει τον γοητευτικό ανιψιό του, Άλμπερτ, να κερδίσει την καρδιά της. Όμως, η Βικτώρια και ο Άλμπερτ έχουν κουραστεί να δέχονται εντολές από τους άλλους.

Και αφού η Βικτώρια γίνεται βασίλισσα της Αγγλίας, αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας ισχυρός δεσμός που θα οδηγήσει όχι μόνο στο γάμο και στην οικογένεια, αλλά και σε μια ουσιαστική σχέση ζωής. Η βασίλισσα Βικτώρια έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μία ηλικιωμένη, βλοσυρή γυναίκα σε μόνιμο πένθος. Όμως, στα νεανικά της χρόνια, η Βικτώρια ήταν μια κοπέλα τολμηρή, γεμάτη ζωντάνια.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Ρούπερτ Φρεντ, Πολ Μπέτανι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τόμας Κρέτσμαν, Μαρκ Στρονγκ, Γέσπερ Κρίστενσεν, Χάριετ Γουόλτερ.

*Open, Δευτέρα 28/11 στις 21:00

«Ώρες Αγωνίας» (2013) σκηνοθεσία Έρικ Χέισερερ

Δραματική Τρόμου – Στη Νέα Ορλεάνη, λίγο προτού πληγεί από τον τυφώνα Κατρίνα, μια έγκυος γυναίκα θα γεννήσει πρόωρα. Η ίδια θα πεθάνει και το νεογέννητο μωρό της θα βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μωρό θα πρέπει να μείνει σε θερμοκοιτίδα νεογνών. Όταν ο τυφώνας ξεσπάει, το ρεύμα θα πέσει εντελώς και όλοι θα εγκαταλείψουν το νοσοκομείο. Όμως, ο πατέρας του μωρού θα παραμείνει επειδή το μωρό δεν μπορεί να κινηθεί, ώστε να φροντίσει να παραμείνει ανοικτή η παροχή τροφοδότησης οξυγόνου.

Και καθότι δεν υπάρχει ρεύμα, η μόνη παροχή ρεύματος είναι η γεννήτρια η οποία σταματάει να λειτουργεί κάθε μερικά λεπτά. Έτσι, πρέπει να παραμείνει ξύπνιος περιμένοντας να φανεί κάποιος να τους σώσει.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Νάνσι Νέιβ.

*Skai, Δευτέρα 28/11 στις 21:00

«Ερασιτέχνης Ζιγκολό» (2013) σκηνοθεσία Τζον Τορτούρο

Κωμωδία – Γιατί όλοι χρειάζονται την ανθρώπινη επαφή, αγάπη και τρυφερότητα..

Ο Φιοβαράντε (Τζον Τορτούρο) αποφασίζει να γίνει επαγγελματίας “Δον Ζουάν” για να κερδίσει χρήματα και να βοηθήσει τον αδέκαρο φίλο του Μάρεϊ (Γούντι Άλεν).

Ο Μάρεϊ γίνεται προσωπικός “μάνατζερ” του Φιοβαράντε και σχηματίζουν ένα αχτύπητο δίδυμο, παγιδευμένο στην αγάπη και το χρήμα.

Όλα ξεκινούν όταν η δερματολόγος του Μάρεϊ, Δρ. Πάρκερ (Σάρον Στόουν), προτείνει στον Φιοβαράντε να συμμετάσχει στο “τρίο” που σχεδιάζουν με τη σαγηνευτική φίλη της Σελίμα (Σοφία Βεργκάρα).

Η πρόταση είναι δελεαστική, αφού η σεξουαλική ικανοποίηση γυναικών μπορεί να τους αποφέρει τα επιθυμητά χρηματικά κέρδη, και ο Μάρεϊ προσπαθεί να πείσει τον Φιοβαράντε να τη δεχτεί ώστε να βρει επιπλέον “πελάτες”…

Παίζουν: Τζον Τορτούρο, Γούντι Άλεν, Σάρον Στόουν, Σοφία Βεργκάρα, Βανέσα Παραντί, Ληβ Σρέιμπερ, Άμπε Αλτμαν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 28/11 στις 22:00

«Σφραγισμένα Χείλη» (2008) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι 

Δραματική Ρομαντική – Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο 15χρονος Μίκαελ Μπεργκ (Ντέιβιντ Κρος) ερωτεύεται τη Χάνα (Κέιτ Γουίνσλετ), μια γυναίκα με τα διπλά του χρόνια.
Tα βράδια που περνάνε μαζί, της διαβάζει συχνά κάποια από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το ειδύλλιο τους διακόπτεται, όταν η Χάνα φεύγει χωρίς ν’ αφήσει ίχνος πίσω της.

Τα χρόνια περνούν και ο Μάικλ φοιτητής της νομικής πλέον, την ξανασυναντά ως κατηγορούμενη για εγκλήματα κατά των Εβραίων, στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Στη διάρκεια της δίκης, ο Μάικλ συνειδητοποιεί ότι η Χάνα κρατά ένα προσωπικό μυστικό που πιστεύει ότι είναι χειρότερο από το ναζιστικό παρελθόν της – ένα μυστικό που, αν αποκαλυφθεί, θα μπορούσε να τη βοηθήσει στη δίκη.

Παίζουν:  Κέιτ Γουίνσλετ, Ρέιφ Φάινς, Ντέιβιντ Κρος, Μπρούνο Γκαντς, Τζάνετ Χαίν, Σούζαν Λοθαρ, Αλίσα Βιλμς.

*Skai, Δευτέρα 28/11 στις 23:00

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Δευτέρα 28/11 στις 23:30

«Το Βασίλειο των Ουρανών» (2005) σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ

Δράσης Περιπέτεια – 1184 μ.Χ. Στην Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί βιώνουν μια επισφαλή συνύπαρξη με τους πολυπληθέστερους Άραβες, ενώ η ιερή πόλη διοικείται από τον ασθενικό βασιλιά Βαλδουίνο και τους συμβούλους του.

Πολύ μακριά από κει, σ’ ένα χωριό της Γαλλίας, ζει ένας νεαρός σιδηρουργός ονόματι Μπάλιαν που έχει μόλις χάσει την αγαπημένη του γυναίκα, ενώ κινδυνεύει να χάσει και την πίστη του.

Στο μεταξύ, ο ιππότης Γοδεφρείγος του Ιμπελέν επιστρέφει στην πατρίδα του ώστε να στρατολογήσει νέους μαχητές και να ηγηθεί μιας σταυροφορίας για την υπεράσπιση των Αγίων Τόπων από τα μουσουλμανικά στρατεύματα του Άραβα ηγέτη Σαλαντίν.

Ταυτόχρονα, ο γαλαζοαίματος ιππότης αναζητεί και τον νόθο γιο του, που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι άλλος από τον Μπάλιαν.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Λίαμ Νίσον, Τζέρεμι Άιρονς, Έβα Γκριν, Έντουαρντ Νόρτον, Μάικλ Σιν.

*Alpha, Δευτέρα 28/11 στις 00:00