7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μαίρη Σέλλεϋ» (2017) σκηνοθεσία Χάιφαα αλ-Μανσού

Δραματική – 200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία.

Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε που ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Ντάγκλας Μπουθ, Μπελ Πόουλι.

*Open, Τρίτη 29/11 στις 21:00

«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Περιπέτεια – Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη.

Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιέγκερ , τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του καθενός μας που καλούμαστε να κάνουμε τη διαφορά και τότε οι κυνηγημένοι γίνονται ήρωες, οι ήρωες κακοί και το μοναδικό ερώτημα που απαιτεί απάντηση να είναι: Ποιος από τους δύο κόσμους θα επιβιώσει, ο δικός τους ή ο δικός μας;

Παίζουν: Μαρκ Ουόλμπεργκ, Ιζαμπέλα Μόνερ, Τζος Ντουχάμελ, Αντονι Χόπκινς, Πίτερ Κάλεν, Λόρα Χάντογκ.

*Skai, Τρίτη 29/11 στις 21:00

«Η Γειτονιά των Ανθρώπων» (2017) σκηνοθεσία Τζόνας Καρμπινιάνο

Αστυνομική Δραματική – Ο Πίο Αμάτο ζει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά, μέλος μιας 15μελούς οικογένειας, στην ηλιόλουστη Καλαβρία, ανυπομονώντας να μεγαλώσει.
Στα 14 του, πίνει, καπνίζει και είναι από τους λίγους που μπορούν εύκολα να κινούνται ανάμεσα στις διάφορες φατρίες της περιοχής – τους Ιταλούς ντόπιους, τους Αφρικανούς και τους Ρομά.

Ο Πίο λαχταρά την αθωότητα της παιδικής ηλικίας αλλά ακολουθώντας παντού τον μεγάλο του αδερφό Κόσιμο, παρασύρεται στον κόσμο του μικροεγκλήματος και λαμβάνει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη ζωή στους δρόμους της πατρίδας τους.

Όταν ο Κόσιμο θα εξαφανιστεί και τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, ο Πίο πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί.

Σύντομα όμως, έρχεται αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, όπου θα κριθεί αν είναι πραγματικά έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ενήλικο.

Παίζουν: Πίο Αμάτο, Γιολάντα Αμάτο, Κούντους Σειόν, Νταμιάνο Αμάτο, Πατρίσια Αμάτο, Σουζάνα Αμάτο, Πασκάλ Αλαμπί.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 29/11 στις 22:00

«Dark Shadows» (2012) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Κομεντί Τρόμου Φαντασίας – Το 1752, ο Τζόσουα και η Ναόμι Κόλινς, μαζί με τον γιο τους Μπαρνάμπας, αποφασίζουν να μετοικίσουν, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, στην Αμερική. Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός, για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους.

Δυο δεκαετίες μετά, ο Μπαρνάμπας (Τζόνι Ντεπ) έχει τον κόσμο στα πόδια του ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν. Άρχοντας της έπαυλης των Κόλινγουντ, ο Μπαρνάμπας είναι πλούσιος, πανίσχυρος και ένας ακαταμάχητος πλέιμποϊ, μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Αντζελίκ Μπουσάρ (Έύα Γκριν).

Μάγισσα, με κάθε σημασία της λέξης, η Αντζελίκ τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό. Δυο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του, και βγαίνει στο 1972, έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του.

Επιστρέφει στην Έπαυλη των Κόλινγουντ, μόνο για να ανακαλύψει ότι η περιουσία του είναι κατεστραμμένη.

Τα δυσλειτουργικά απομεινάρια των Κόλινς, δεν έχουν πολύ καλύτερη τύχη, καθώς ο καθένας του έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά. Η μητριαρχική φιγούρα των Κόλινς, η Ελίζαμπεθ Κόλινς Στόνταρντ (Μισέλ Φάιφερ) έχει καλέσει την ψυχίατρο, Δρ. Τζούλια Χόφμαν (Έλενα Μπόμαν Κάρτερ), για να βοηθήσει με τα προβλήματα της οικογένειας της.

Στην έπαυλη μένουν, επίσης, ο αδερφός της Ελίζαμπεθ, Ρότζερ Κόλινς (Τζόνι Λι Μίλερ), η θρησκευόμενη έφηβη κόρη της, Κάρολιν Στόνταρντ (Κλόι Μόρετζ) και ο δεκάχρονος γιος του Ρότζερ, Ντέιβιντ Κόλινς (Γκιούλιβερ ΜακΓκράθ).

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Εύα Γκριν, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Τζόνι Λι Μίλερ, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Μπέλα Χίθκοτ

*Open, Τρίτη 29/11 στις 23:45

«Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ Δεν Πεθαίνει» (2010) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική – Ο Γκόρντον Γκέκο (Μάικλ Ντάγκλας) επιστρέφει ως άλλη Κασσάνδρα προφητεύοντας την επερχόμενη οικονομική κρίση, κανείς όμως δεν έδωσε βάση σε έναν πρώην εγκληματία που οδηγήθηκε στη φυλακή πριν 20 χρόνια.

Έχοντας εκτίσει την ποινή του, ο γνωστός μας ήρωας οδηγείται στο περιθώριο της κοινωνίας, όπου κάποτε ήταν κυρίαρχος. Θα μπορέσει να ανακάμψει; Η πρώτη του κίνηση είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την κόρη του Ουίνι (Κάρεϊ Μάλιγκαν), η οποία τον θεωρεί υπεύθυνο για το τραγικό τέλος του αδελφού της, αλλά και για τον διασυρμό της οικογένειας.

Με στόχο την κόρη του, ο Γκόρντον, στρέφεται στον αρραβωνιαστικό της, Τζέικομπ (Σάια Λε Μπαφ), ο οποίος αναζητά τις δικές του απαντήσεις, καθώς η «φούσκα» των στεγαστικών δανείων και των ακινήτων, αρχίζει να εκδηλώνεται.

Ο Τζέικομπ τρέφει βασανιστικές υποψίες για το αφεντικό του, τον Μπρέτον Τζέιμς (Τζος Μπρόλιν) που μοιάζει περισσότερο σκοτεινός, από ό,τι ήταν ο Γκόρντον Γκέκο στις δόξες του.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Σία ΛαΜπεφ, Τζος Μπρόλιν, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Φρανκ Λαγκέλα, Τόμας Μπελέσις.

*Alpha, Τρίτη 29/11 στις 00:00

«Πέμπτη & 12» (2014) σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ευτύχης είναι πραγματικά… άτυχος! Τίποτα δεν του «κάθεται» καλά! Εκεί που πάει να πετύχει κάτι καλό, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντοτε μπλεγμένος. Επιπλέον, δεν μπορεί να βρει γυναίκα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δυσκολεύεται να βρει και δουλειά. Μια μέρα, θα συναντήσει τυχαία έναν άστεγο. Περιέργως, τα λόγια του και οι… συμβουλές του, θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή του, αφού ως δια μαγείας θα βρει σύντομα δουλειά.

Αυτή η δουλειά, όμως, θα τον οδηγήσει στο περιβάλλον του επικίνδυνα διαπλεκόμενου Δημοσθένη Χατζηνικολή, η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Όταν το ζευγάρι κάνει ένα πάρτυ για την μικρή κόρη τους, ο Ευτύχης, για κακή του τύχη (ή μήπως για καλή;) θα βρεθεί κι αυτός εκεί.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Φλωκάτουλας, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής.

*Mega, Τρίτη 29/11 στις 00:10

«Η Κορυφή του Δάντη» (1997) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Δράσης Περιπέτεια – Ο Χάρι Ντάλτον, ηφαιστειολόγος στο επάγγελμα, καταφθάνει στην Κορυφή του Δάντη, μια επαρχιακή πόλη στους πρόποδες ενός ηφαιστείου, στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού.

Εκεί ανακαλύπτει πως η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής έχουν πληγεί από ασυνήθιστες ασθένειες, και μετά από έρευνες πείθεται πως είναι θέμα χρόνου για το ηφαίστειο να εκδηλωθεί.

Έτσι, ενημερώνει τη Ρέιτσελ Γουάντο, δήμαρχο της πόλης, για το αναμενόμενο συμβάν, όμως η τελευταία αρνείται αρχικά να δώσει προσοχή στις προειδοποιήσεις του, από τη στιγμή που η ειδυλλιακή αυτή πόλη ελκύει αρκετούς τουρίστες και αποφέρει κέρδη στους κατοίκους της.

Δεν θ’ αργήσει όμως να έρθει η στιγμή που οι προβλέψεις του Ντάλτον θα αποβούν αληθινές και το ηφαίστειο θα «ξυπνήσει»…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λίντα Χάμιλτον, Τζέιμι Ρενέ Σμιθ, Τζέρεμι Φόλεϊ, Τσαρλς Χάλαχαν, Κερκ Τράτνερ.

*Star, Τρίτη 29/11 στις 01:15