11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ και μία λίστα από ταινίες σε περιμένει.

«Η Μεγάλη Μέρα» (2014) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Δραματική – Την ημέρα της τελικής επιλογής παικτών για το επαγγελματικό πρωτάθλημα αμερικανικού ράγκμπι, ο γενικός μάνατζερ των Cleveland Browns, Σόνι Γουίβερ (Κέβιν Κόσνερ), έχει μια μοναδική ευκαιρία να σώσει το άθλημα στην πόλη του, με την επιλογή του καλύτερου παίκτη της αγοράς.

Πρέπει στιγμιαία να αποφασίσει το τι μπορεί να θυσιάσει αποζητώντας το τέλειο, καθώς τα όρια ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή γίνονται δυσδιάκριτα. Μια ημέρα που τα όνειρα εκατοντάδων νεαρών να γίνουν επαγγελματίες είτε πραγματοποιούνται, είτε σωριάζονται.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Ντένις Λιρι, Έλεν Μπερνστιν, Τομ Γουέλιγκ, Φρανκ Λαντζέλα, Σαμ Έλιοτ.

*Open, Πέμπτη 01/12, στις 21:00

«Ο Τρελοπενηντάρης» (1971) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας Τεπενδρής, είναι ένας επιπόλαιος πενηντάρης, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά. Κατά καιρούς καταπιάνεται με διάφορες δουλειές με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σε συνεργασία με τον αδελφικό του φίλο Φρίξο, ανοίγει μια σχολή μανεκέν. Η επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, που έχει γυρίσει από την Αμερική πετυχημένος και με πολλά σχέδια για νέες δουλειές, του δίνει μεγάλη χαρά.

Έτσι, όταν του προτείνει να τον πάρει ως συνέταιρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής, ο Ανδρέας αφήνει τη σχολή μανεκέν και αρχίζει να ζει μια καινούρια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Σιγά-σιγά, χάνει τα μυαλά του, γιατί γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη όμως, με τη βοήθεια της κόρης του, που δεν μπορεί να βλέπει έτσι τον πατέρα της αλλά και των φίλων του, που θέλουν να τον συνετίσουν, του στήνει μια παγίδα και τον κάνει να ξαναβρεί τα λογικά του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης.

*Skai, Πέμπτη 01/12, στις 21:00

«Η Αρπαγή 2» (2012) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη.

Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*Star, Πέμπτη 01/12, στις 21:00

«Σώσε με» (2001) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Η Άννα είναι μια νέα γυναίκα που έχει περάσει τα τριάντα.
Φαίνεται να έχει όλα όσα χρειάζεται: καλή δουλειά, ένα ωραίο σπίτι, μια ερωτική σχέση μ’ ένα νεαρότερό της άνδρα, φίλες.

Όμως στην πορεία της αφήγησης ο κόσμος της καταρρέει. Αντιξοότητες και ατυχίες, προβλήματα και δυσκολίες την κυκλώνουν καθώς νοιώθει να βρίσκεται βρίσκεται παγιδευμένη σε λάθη του παρελθόντος.

Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις καταστροφικές συνέπειες των επιλογών της, απευθύνει έκκληση σωτηρίας στον μοναδικό άνδρα που αγάπησε ποτέ.
Αυτό το μήνυμα ζωής και έρωτα, θα πρέπει να καλύψει μεγάλες αποστάσεις (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για να φτάσει στον παραλήπτη.

Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Καραμίχος, Αλέκος Συσσοβίτης, Γιάννης Τσορτέκης, Βασιλική Δέλλιου, Μαρίλη Μαστραντώνη, Ταξιάρχης Χάνος.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 01/12, στις 22:00

«Δε Μένουμε Πια Εδώ» (2004) σκηνοθεσία Τζον Κίρραν

Αισθηματικό δράμα – Δύο φιλικά ζευγάρια στην αμερικάνικη επαρχία περνούν αρκετό χρόνο μαζί προσπαθώντας να σπάσουν την ρουτίνα.
Ο Τζακ και ο Χανκ είναι και οι δύο καθηγητές στο κολέγιο της μικρής πανεπιστημιούπολης, διατηρώντας μια «χαλαρή» φιλία κάνοντας βόλτες ανάμεσα στα μαθήματα και πίνοντας ποτά μετά τη δουλειά.
Οι γυναίκες τους Τέρι και Ίντιθ είναι στενότερες φίλες και οργανώνουν συναντήσεις για φαγητό και πότο, αφού βάλουν τα παιδιά για ύπνο.
Μια σχέση απιστίας θα υποσκάψει τη σχέση των δύο ζευγαριών, οδηγώντας την κατάσταση στα όρια.
Οι φιλίες θα αποδειχθούν χωρίς ιδιαίτερο βάθος ενώ οι ερωτικές συναντήσεις θα καταλήξουν αδιέξοδο.
Οι ήρωες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την πορεία τους και τις επιλογές τους βγαίνοντας τελικά αρκετά αλλαγμένοι και σίγουρα πιο ώριμοι.

Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Ναόμι Γουότς, Λόρα Ντερν, Πίτερ Κράουζε, Λάρι Γκρος.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 01/12, στις 22:00

«Έκρηξη Θυμού» (2020) σκηνοθεσία Ντέρικ Μπόρτε

Δράσης Τρόμου – Η Ρέιτσελ έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κάρεν Πιστόριους, Τζίμι Σίμπσον, Γκάμπριελ Μπέιτμαν.

*Alpha, Πέμπτη 01/12, στις 22:40

«Τζον Ράμπο» (2008) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Δράσης Περιπέτεια – Ο βετεράνος του Βιετνάμ Τζων Ράμπο δεν είναι πλέον στην ενεργό δράση. Εγκαταστάθηκε στη ζούγκλα της Ταϋλάνδης, όπου κάνει μεταφορές με το πλοίο του στον ποταμό Σάλουιν και πιάνει φίδια.

Όταν τον προσεγγίζει μια ομάδα πρεσβευτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αρχηγούς τον γιατρό Μάικλ Μπερνέτ (Πωλ Σουλζ) και τη Σάρα Μίλερ (Τζούλι Μπενζ), για να τους οδηγήσει στο χωριό Κλο Κμπε Λο, σε περιοχή του Μιανμάρ όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ο Ράμπο δέχεται απρόθυμα.

Δύο εβδομάδες μετά δέχεται μία κλήση για βοήθεια και μαθαίνει ότι τα μέλη της ομάδας συλλαμβάνονται ως όμηροι του ταγματάρχη Τιντ του Βιρμανικού στρατού.

Ο Τζων Ράμπο συνειδητοποιεί ότι πρέπει ακόμη μια φορά, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και παρόλη την απροθυμία του να χρησιμοποιήσει ξανά βία, η μόνη του επιλογή για να σώσει τους αιχμαλώτους είναι, να πολεμήσει μόνος εναντίον όλων

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζούλι Μπεντζ, Μάθιου Μάρσντεν, Γκράχαμ Μακ Τάβις, Πολ Σούλτζε, Κεν Χάουαρντ.

*Star, Πέμπτη 01/12, στις 23:00

«Bangkok: Επικίνδυνη Αποστολή» (2008) σκηνοθεσία Οξάιντ και Ντάνι Πανγκ

Δράσης Μυστηρίου – H ζωή ενός επαγγελματία δολοφόνου παίρνει μια αναπάντεχη τροπή, όταν βρίσκεται στην Ταϊλάνδη για να εκτελέσει κάποια συμβόλαια θανάτου. Ο Τζο (Νίκολας Κέιτζ), ένας εκτελεστής δίχως οίκτο, ταξιδεύει στη Μπανγκόκ για να σκοτώσει τέσσερις εχθρούς του Σουράτ, ενός αδίστακτου βασιλιά του υποκόσμου.

Εκεί συναντά τον Κονγκ (Σακρίτ Γιαμνάρμ), έναν μικροαπατεώνα του δρόμου, τον οποίο προσλαμβάνει για να τον βοηθήσει στην υπόθεση, με απώτερο στόχο να τον σκοτώσει στο τέλος ώστε να καλύψει κάθε ίχνος. Κατά ένα περίεργο τρόπο, ο Τζο, που είναι ο κατεξοχήν μοναχικός και απόμακρος τύπος, συνδέεται σταδιακά με το νεαρό Κονγκ και γίνεται ο μέντοράς του. Παράλληλα, μπλέκει σε μια ρομαντική ιστορία με τη Φον (Τσάρλι Γιανγκ), μια όμορφη Ταϊλανδέζα πωλήτρια.

Καθώς παρασύρεται από τη μεθυστική γοητεία της Μπανγκόκ, ο Τζο αρχίζει να αμφισβητεί τη μοναχική του ύπαρξη και απογοητεύει τον μαθητή του, τη στιγμή που ο Σουράτ αποφασίζει να ξεκαθαρίσει μια και καλή την κατάσταση.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Σαχκρίτ Γιάμναρμ, Τσάρλι Γιανγκ, Πάνγουορντ Χεμάνι.

*Skai, Πέμπτη 01/12, στις 23:00

«Ας Γίνουμε Μπάτσοι» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ 

Κωμωδία – Δύο φιλαράκια ντύνονται αστυνομικοί για ένα μπαλ μασκέ πάρτι και προκαλούν εντύπωση στη γειτονιά. Όταν όμως αυτοί οι ψεύτικοι “ήρωες” μπλέκονται στο πραγματικό κόσμο των μαφιόζων και των διεφθαρμένων μπάτσων, πρέπει να σκεφτούν αν θα συνεχίσουν να φορούν τις στολές τους.

Παίζουν: Τζέικ Τζόνσον, Ντέιμον Ουέγιανς Τζούνιορ, Άντι Γκαρσία, Νίνα Ντόμπρεφ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι.

*Open, Πέμπτη 01/12, στις 23:15

«Τετάρτη 04:45» (2015) σκηνοθεσία Αλέξης Αλεξίου 

Ελληνική Ταινία Αστυνομική Δραματική – Ο Στέλιος (Στέλιος Μάινας), παντρεμένος με δύο παιδιά και ερωμένη, είναι ιδιοκτήτης μαγαζιού τζαζ μουσικής και χρεωμένος στους τοκογλύφους. Έχει μόνο 32 ώρες για να αποπληρώσει τα χρέη του. Επίσης, προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στην οικογένειά του, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και αυτός είναι απών.

Μέσα σε αυτές τις 32 ώρες, ο Στέλιος θα πρέπει να καλύψει τις οφειλές του, να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να περισώσει την τιμή του.

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Τζουμάκης, Αδάμ Μπουσδούκος, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώργος Γάλλος.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 01/12, στις 23:55

«I.T. – Προσωπικά μυστικά» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Μυστηρίου  – Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει.

Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*Open, Πέμπτη 01/12, στις 02:30