Πότε πληρώνονται εργαζόμενοι και άνεργοι το Δώρο Χριστουγέννων

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν το Δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου ενώ, την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 -νωρίτερα από ποτέ- θα ξεκινήσει η πληρωμή του σε επιδοτούμενους ανέργους.

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι εργαζόμενοι για το δώρο Χριστουγέννων 2022. Ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιδοτούμενοι άνεργοι θα λάβουν ως δώρο Χριστουγέννων τον 13ο μισθό (ή το ποσό που δικαιούνται) ενώ συνταξιούχοι και ευάλωτες ομάδες πολιτών θα πάρουν την επιταγή ακρίβειας.

Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί και φέτος μέσα στον Δεκέμβριο. Οι δικαιούχοι περιμένουν πώς και πως να μπουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες εν μέσω ενεργειακής κρίσης και συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά είδη, την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα.

Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων είναι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη. Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι εξαρτάται από τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό, ενώ η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Πότε πληρώνονται οι άνεργοι

Στις 5 Δεκεμβρίου καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους. Την ίδια ημέρα, νωρίτερα από ποτέ, ξεκινά και η προπληρωμή:

  • της τακτικής επιδότησης ανεργίας,
  • της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και
  • του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.