Ξεκίνησε η διαδικασία αλλαγής διευθυντών στα σχολεία – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν

«Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών στα σχολεία – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν», δήλωσε η Ν. Κεραμέως

Για τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων της χώρας, μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας πως περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν.

«Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών σε όλα τα σχολεία της χώρας και έχει ήδη βγει η προκήρυξη για τις θέσεις των διευθυντών για περίπου 14.000 σχολεία», ανέφερε η Ν. Κεραμέως.

Όσον αφορά το πέρας της διαδικασίας η υπουργός ανέφερε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή κάτι, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

«Θα γίνουν κρίσεις παντού. Προφανώς μπορεί κάποιος διευθυντής να είναι υποψήφιος», τόνισε η υπουργός, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είναι εν εξελίξει και αποτελεί «σημαντικό ορόσημο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Συμπλήρωσε πως «κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχουμε μεταφέρει ουσιαστικές αρμοδιότητες από την κυβέρνηση προς του διευθυντές και προς τους εκπαιδευτικούς. Αυτό έγινε γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο η λήψη της απόφασης σε σχέση με εκπαιδευτικά ζητήματα μετατοπίζεται προς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης, τόσο καλύτερο το παραγόμενο αποτέλεσμα».

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε πως έχουν ανοίξει 1.900 νέες θέσεις για καθηγητές πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο για ένα «θετικό ισοζύγιο συνταξιοδοτήσεων και νέων θέσεων».