11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Παρασκευής ξεκινάει.

«Καλώς Ήλθε το Δολλάριο» (1967) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Ελληνική, Κωμωδία – Με αφορμή την άφιξη του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, ο ντροπαλός και αξιοπρεπής λογιστής και καθηγητής αγγλικών, Φίλιππος Αγγελούτσος αναγκάζεται, προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, να παραδίδει μαθήματα αγγλικών σε δύο κορίτσια, την Τζίνα και τη Λίζα, που δουλεύουν σε ένα μπαρ της Τρούμπας, για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου. Όταν έρχεται επιτέλους ο στόλος, ο Σταύρος, ιδιοκτήτης του μπαρ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσέλκυση των ναυτών στο μαγαζί και απευθύνεται και πάλι στο Φίλιππο για βοήθεια.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Άννα Καλουτά, Νίκη Λινάρδου, Νίκος Φέρμας, Αλέκος Τζανετάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Σάσα Καστούρα, Ορφέας Ζάχος, Τζόλυ Γαρμπή, Μάκης Δεμίρης

*Star, Παρασκευή 09/12, στις 20:50

«Robots» (2005) σκηνοθεσία Κρις Γουέτζ, Κάρλος Σαλντανχα

Κινούμενα Σχέδια – Σε ένα παράλληλο σύμπαν το οποίο κατοικείται από ρομπότ, ο Ρόντεϊ ένας νεαρός ευφυής εφευρέτης ονειρεύεται να βοηθήσει τα ρομπότ όπου και να βρίσκονται. Στην προσπάθεια του αυτή θα συμμαχήσει με την Κάπι, μια όμορφη και δυναμική ρομπότ, την οποία θα ερωτευτεί, και μια ομάδα από παράνομα ρομπότ γνωστά ως Ράστις, με αρχηγό τους τον Φέντερ.

Μαζί θα έρθουν αντιμέτωποι με τον τυραννικό Ράτσετ.

Στην ελληνική μεταγλώττιση με τις φωνές των: Γιώργος Χρανιώτης, Γεράσιμος Γεννατάς, Λεωνίδας Κακούρης, Σοφία Καψαμπέλη, Χρήστος Πλαΐνης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου

Με τις φωνές των: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Χάλι Μπέρι, Γκρεγκ Κινίαρ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Αμάντα Μπάινς,

*Open, Παρασκευή 09/12, στις 21:00

«Σρεκ ο Τρίτος» (2007) σε σκηνοθεσία Κρις Μίλερ

Animation Η ζωή στο βάλτο μοιάζει καλύτερη από ποτέ για τον Σρεκ και τη Φιόνα, μέχρι την ξαφνική ασθένεια του Βασιλιά Χάρολντ. Τώρα, το αξιαγάπητο τέρας πρέπει να βρει διάδοχο.

Ο Σρεκ δείχνει απρόθυμος να αναλάβει ευθύνες, και όταν η σύζυγός του τού ανακοινώνει ότι είναι έγκυος, φρικάρει. Παράλληλα, πρέπει να εκπαιδεύσει τον δεύτερο στη διαδοχή, τον Αρθούρο, και πρέπει να το κάνει καλά αν δεν θέλει να φορέσει ένα στέμμα που αισθάνεται πως δεν ταιριάζει καθόλου στην αγροτική ζωή και τις εφηβικές συνήθειές του.

Με τις φωνές των: Τζούλι Άντριους, Μάικ Μάγιερς, Έντι Μέρφι, Αντόνιο Μπαντέρας, Κάμερον Ντίαζ.

*Alpha, Παρασκευή 09/12, στις 21:40

«Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται» (2019) σκηνοθεσία Σελίν Σιαμά

Δραματική – Βρετάνη, 1770. Η Μαριάν, μια ζωγράφος προσλαμβάνετε από μία κοντέσσα για να φιλοτεχνήσει το γαμήλιο πορτρέτο της Ελοΐζ, της μοναχοκόρης της που μόλις άφησε το Μοναστήρι.

Η παράδοση του 18ου αιώνα θέλει κάθε νεαρή ντεμπιτάντ, που οι γονείς της την υπόσχονται σε γάμο σε κάποιον κληρονόμο της τάξης τους, να του προσφέρει πρώτα το πορτρέτο της. Ο πατέρας της Μαριάν είχε ζωγραφίσει το αντίστοιχο γαμήλιο πορτρέτο της κοντέσας – χρόνια πριν.

Η Ελοΐζ αρνείται να γίνει αντικείμενο του βλέμματος – του μελλοντικού άντρα της, αλλά και του αδιάκριτου ζωγράφου.
Επίσης η Ελοΐζ αρνείται να παντρευτεί από συνοικέσιο και η Μαριάν θα πρέπει να την ζωγραφίσει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Καθημερινά προσπαθεί να την παρατηρεί διακριτικά ώστε να την ζωγραφίσει μυστικά τα βράδια.

Η Μαριάν είναι το αντίθετο της Ελοΐζ. Δεν έχει αξίωμα, αλλά αξία. Όσο η Ελοΐζ κρύβεται, εκείνη είναι μόνο μάτια. Παρατηρεί, ρουφά τη ζωή. Και μετά τη γεννά σε λευκούς καμβάδες. Στα όρια που επιτρέπει ο αιώνας που γεννήθηκε, ζει ως καλλιτέχνης. Μόνη, ελεύθερη, σεξουαλικά συνειδητοποιημένη, αυστηρή, με ξεκάθαρη επιλογή την καριέρα της.
Διδάσκει ζωγραφική σε δεσποινίδες, αντί να δουλεύει απερίσπαστη σ’ ένα ατελιέ. Αναλαμβάνει έργα ανάθεσης, αντί να δημιουργεί.

Οι επίμονες ματιές της Μαριάν προς την Ελοΐζ, ώστε να αποτυπώσει όσο πιστότερα στη μνήμη της μπορεί τα χαρακτηριστικά και τις εκφράσεις του προσώπου της, σταδιακά αποκτούν έναν ηδονοβλεπτικό χαρακτήρα. Την ίδια ώρα, η προσπάθειά της να κρύψει την ταυτότητά της, όταν πια οι δυο τους γυρίζουν κάθε απόγευμα πίσω στην έρημη οικία γίνεται όλο και πιο δύσκολη…

Παίζουν: Νοεμί Μερλάν, Αντέλ Ενέλ, Λουάνα Μπαρζαμί, Βαλέρια Γκολίνο.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 09/12, στις 22:00

«Prisoners» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Δραματική Μυστηρίου – Είναι μια κρύα, συννεφιασμένη ημέρα των Ευχαριστιών σε ένα μικρό προάστιο της Πενσυλβάνια.

Σε μία πόλη, όπου τα παιδιά κάνουν ποδήλατο ξέγνοιαστα και παίζουν στους δρόμους κάθε μέρα. Η οικογένεια Ντόβερ (Χιου Τζακμαν & Μαρία Μπέλο) έχει καλέσει μερικούς φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί.

Όλα κυλούν όμορφα και ήρεμα μέχρι τη στιγμή, που τα δύο κορίτσια των οικογενειών – μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα – θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς.

Ο ντετέκτιβ Λόκι (Τζακ Τζιλενχααλ) που έχει αναλάβει την υπόθεση, συλλαμβάνει έναν νεαρό τον Άλεξ Τζόουνς (Πωλ Ντάνο) ως ένοχο απαγωγής. Σύντομα όμως τον αφήνουν ελεύθερο λόγω της διανοητικής του κατάστασης. Αυτό οδηγεί τον Κέλερ Ντόβερ να πάρει το νόμο στα χέρια του

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Τζέικ Γκίλενχαλ, Μαρία Μπέλο, Τέρενς Χάουαρντ, Πολ Ντάνο, Βαϊόλα Ντέιβις.

*Skai, Παρασκευή 09/12, στις 23:00

«Οι Νύχτες μου Μακριά σου» (2007) σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ-Βάι 

Δραματική Ρομαντική – Η Ελίζαμπεθ (Νόρα Τζόουνς) είναι μια νεαρή, όμορφη, μελαχρινή κοπέλα. Ο άνευ λόγου και αιτίας χωρισμός της με τον επί πολλά χρόνια φίλο της, την πληγώνει βαθιά. Θα βρει καταφύγιο σε ένα μικρό, ζεστό μαγαζί. Εκεί γνωρίζεται με τον ιδιοκτήτη του και ερασιτέχνη ποιητή, τον Τζέρεμι (Τζουντ Λοου) και σχεδόν αμέσως δημιουργείται μεταξύ τους μια ιδιόμορφη σχέση.

Η Ελίζαμπεθ όμως έχει αποφασίσει να ταξιδέψει ανά την Αμερική, προκειμένου να κλείσει η πληγή της και να βρει τον εαυτό της. Στους σταθμούς της θα συναντήσει παράξενους ανθρώπους, θα κάνει νέους φίλους με μεγαλύτερα προβλήματα και μεγαλύτερα πάθη από τα δικά της..

Έναν αστυνομικό (Ντέιβιντ Στράδερν) που πίνει για να ξεχάσει το δικό του χωρισμό από την επαναστάτρια σύζυγό του, μια τσαχπίνα χαρτοπαίχτρα (Νάταλι Πόρτμαν) και άλλους.

Σύντομα, η Ελίζαμπεθ αρχίζει να ξεχνάει το παρελθόν που την πλήγωσε, αντιλαμβάνεται το πραγματικό βάθος της μοναξιάς καθώς ανακαλύπτει ένα νέο μονοπάτι για εκείνη, το μονοπάτι της πραγματικής αγάπης.

Παίζουν: Νόρα Τζόουνς, Τζουντ Λο, Ντέιβιντ Στράδερν, Ρέιτσελ Βάις, Νάταλι Πόρτμαν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 09/12, στις 23:15

«Sex and the City» (2008) σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Ρομαντική Κομεντί – Η Κάρι περπατά μέσα στις λεωφόρους του Μανχάταν και αναλογίζεται το δρόμο που πήρε η ζωή, τόσο η δική της όσο και των φιλενάδων της, Σαμάνθας, Σάρλοτ και Μιράντας. Η ίδια είναι πλέον σε σχέση με τον Mr. Big και το τελευταίο διάστημα βλέπουν διαμερίσματα μέσα στην πόλη, για να συζήσουν. Σύντομα, όμως αυτό θα μετατραπεί σε… πρόταση γάμου, που θα βάλει την Κάρι και τη θρυλική παρέα στην πρίζα της γαμήλια προετοιμασίας και της επιλογής νυφικού. Στα σκαλιά της εκκλησίας όμως, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη, αναπάντεχη, τροπή…

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις.

*Alpha, Παρασκευή 09/12, στις 23:30

«Κάθε Στιγμή Μετράει» (2014) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ

Δραματική – Η Δρ. ‘Αλις Χόουλαντ (Τζούλιαν Μουρ) έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών.

Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά.

Mε πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Τζούλιαν Μούρ, το “Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει” είναι βασισμένο στο best seller της Λίσα Γκένοβα.
Η ιστορία πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο τη συγκλονιστική πορεία μιας δυναμικής και νέας γυναίκας που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, και τις συνέπειες που έχει αυτό στη ζωή, την προσωπικότητα και την οικογένεια της.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Αλεκ Μπόλντγουιν, Κρίστεν Στίουαρτ, Κέιτ Μπόσγουορθ.

*Alpha, Παρασκευή 09/12, στις 01:45

«Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας» (1985) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Κομεντί Περιπέτεια – Δύο αδέλφια, ο Μίκι και ο Μπραντ, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους όταν μία κατασκευαστική εταιρία αποφασίζει να αγοράσει την περιοχή και να την αξιοποιήσει προς όφελός της.

Τα δύο παιδιά μαζί με τους φίλους τους, τον μανιώδη φαγά Τσανκ και τον πολυλογά Μάουθ, αποφασίζουν να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό ενός πειρατή και να μπορέσουν να αγοράσουν αυτοί την περιοχή…

Παίζουν: Σον Όστιν, Τζος Μπρόλιν, Κόρεϊ Φέλντμαν, Τζεφ Κοέν, Μάρθα Πλίμπτον, Αν Ράμζι, Τζο Παντολιάνο.

*Star, Παρασκευή 09/12, στις 02:00

«Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι» (1997) σκηνοθεσία Τζιμ Γκιλέσπι

Μυστηρίου Τρόμου – Μια παρέα τεσσάρων φίλων χτυπούν και σκοτώνουν έναν άνθρωπο στο δρόμο, μετά από ατύχημα με το αμάξι τους.

Τους πιάνει πανικός και αποφασίζουν να ρίξουν το πτώμα στη θάλασσα και να μην ξαναμιλήσουν ποτέ για το συμβάν.

Ένα χρόνο μετά, όλοι τους συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους, μέχρι που μία κοπέλα από την παρέα θα λάβει ένα σημείωμα που γράφει: Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι..

Παίζουν: Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Αν Χεκ, Ράιαν Φιλίπε, Φρέντι Πρινς Τζούνιορ.

*Mega, Παρασκευή 09/12, στις 02:10

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Παρασκευή 09/12, στις 02:30