11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποικιλία επιλογών για άλλο ένα βράδυ Κυριακής!

«Η καφετζού» (1956) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Καλλιόπη πλύστρα της γειτονιάς, μετατρέπεται σε καφετζού, μετά από προτροπή του Σπύρου Τσαρδή, τελειόφοιτου της οδοντιατρικής, που για οικονομικούς λόγους διατηρεί το καφενείο του πατέρα του και είναι ερωτευμένος με την Καίτη, αλλά δεν μπορεί να την ζητήσει από τους εύπορους γονείς της, λόγω του επαγγέλματος που ασκεί.

Η δουλειά έχει στηθεί έξυπνα: ο Σπύρος μαθαίνει τα οικογενειακά των πελατισσών του, τα ξεφουρνίζει στην κυρά – Καλλιόπη, που στη συνέχεια τα διαβάζει στο φλυτζάνι. Και το παραδάκι μαζεύεται μέχρι τη στιγμή που έρχεται η μητέρα της Καίτης και ζητάει από την καφετζού να της πει τι έγινε ένα πανάκριβο δακτυλίδι της, που ο σύζυγός της δώρισε στην ερωμένη του.

Μόνο που ο τελευταίος είναι ο πρώτος άνδρας της κυρά – Καλλιόπης και η τελευταία τον βάζει στη θέση του, αναγκάζοντάς τον όχι μόνο να αποδεχτεί τον Σπύρο, αλλά και να του ανοίξει οδοντιατρείο μετά τον γάμο του με την Καίτη…

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Ελένη Ζαφειρίου,Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Νίκος Φέρμας

*Alpha Κυριακή 11/12, στις 21:00

«Το κρησφύγετο» (2012) σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα

Αστυνομική, δράσης – Ο άκρως επικίνδυνος καταζητούμενος για διπλή κατασκοπεία, ο διαβόητος Τόμπιν Φροστ, κορυφαίος πρώην πράκτορας της CIA, αναγκάζεται να παραδοθεί στις Αρχές, μετά από 10 χρόνια αναζήτησης. Μεταφέρεται σε ένα ειδικό κρατητήριο στη Νότια Αφρική, όπου εκτελεί χρέη φύλακα ένας νέος, ιδεαλιστής πράκτορας, ο Ματ Γουέστον. Σύντομα το «ασφαλές» κρησφύγετο δέχεται σφοδρή επίθεση από άγνωστους μισθοφόρους και οι δύο άνδρες αναγκάζονται να συνεργαστούν, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και να μάθουν ποιος τους θέλει νεκρούς.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βέρα Φάρμιγκα, Σαμ Σέπαρντ, Μπρένταν Γκλίζον.

*Ant1, Κυριακή 11/12, στις 22:00

«Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο αγράμματος επαρχιώτης Θανάσης Μπιρμπίλης αφήνει το χωριό του κι έρχεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, αλλά δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ως γκαρσόνι στην ταβέρνα του Μπουρμπούρη, όπου τον έστειλε ο βουλευτής της περιοχής του Θόδωρος Μπακατσουλάρας, καπελώνει με μια μακαρονάδα ένα αγόρι, που δεν θέλει να φάει. Ως διαιτητής σ έναν αγώνα πάλης, όπου τον όρισε ο συγχωριανός του Βαγγέλης τρώει το ξύλο της χρονιάς του, επειδή δεν είναι αντικειμενικός κριτής.

Ως υπάλληλος φαρμακείου τσακώνεται με μια πελάτισσά του και τον συνοδό της. Ως φωτογράφος βγάζει ακέφαλες φωτογραφίες και θολώνει μπροστά στα κάλλη μιας σταρ του καμπαρέ. Ως αστυφύλακας καλείται στο σπίτι μιας γυναίκας που μένει με την υπηρέτριά της για να συλλάβει έναν διαρρήκτη και τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο, το Ρενάκι του τα ξαναφτιάχνει με τον Πανάγο της, τον μάγκα πρώην μνηστήρα της. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει στο χωριό του με τις δυσάρεστες αλλά πολύτιμες εμπειρίες της ζωής στην πρωτεύουσα.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Δημήτρης Νικολαίδης, Μπέτυ Μοσχονά.

*Open, Κυριακή 11/12, στις 22:00

«Ο Κύριος Κλάιν» (1976) σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι

Δραματική – Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής του Παρισιού, ο Robert Klein, ένας Αλσατός έμπορος που εκμεταλλεύεται την «στιγμή» και αγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλή τιμή, βρίσκει σταλμένη στο όνομά του την εφημερίδα «Τα εβραϊκά νέα», που διανέμεται μόνο σε συνδρομητές.

Σύντομα θα ανακαλύψει ότι κάποιος Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο.

Τότε θα αρχίσει να ζει όλο και πιο έντονα έναν τρομακτικό, καφκικό εφιάλτη απ’ τον οποίο προσπαθεί να βγει ζωντανός. Γιατί τα όρια πλέον μεταξύ πραγματικού και φανταστικού γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα…

Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Ζαν Μορό, Φρανσίν Μπερζέ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 11/12, στις 22:30

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε.

Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής.

Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Κυριακή 11/12, στις 23:00

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (2012) σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Βιογραφική Περιπέτεια – Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο,  πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.

Παίζουν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Εβγκένι Στίχκιν, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Όλγκα Σουτούλοβα, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 11/12, στις 23:00

«Spectre» (2015) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Μποντ επιστρέφει για 24η φορά με μια ακόμα φανταστική περιπέτεια!

Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από το παρελθόν οδηγεί τα μυστηριώδη βήματα του Τζέιμς Μποντ σε μια μοναχική αποστολή, αρχικά στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Λουτσία Σκιάρα, την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός περιβόητου εγκληματία.

Ο Μποντ διεισδύει σε μία μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας εγκληματικής οργάνωσης, γνωστή ως SPECTRE.

Όσο o M μάχεται τις πολιτικές δυνάμεις για να κρατήσει ζωντανή τη μυστική υπηρεσία, ο Μποντ «ξεφλουδίζει» τα στρώματα της διαφθοράς για να αποκαλύψει τη φρικτή αλήθεια…

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Μόνικα Μπελούτσι, Λέα Σεντού, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κριστόφ Βάλτς.

*Star, Κυριακή 11/12, στις 00:00

«Λευκός Οίκος: Η πτώση» (2013) σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Δραματική Δράσης  – Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο:

Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*Mega, Κυριακή 11/12, στις 00:10

«Κώδικας Da Vinci» (2006) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Δράσης Μυστηρίου – Ο φημισμένος καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον, ειδικός των συμβόλων, καλείται ξαφνικά μία νύχτα στο Μουσείο του Λούβρου για να βοηθήσει στην εξιχνίαση των ακατάληπτων συμβόλων που άφησε πίσω του ο δολοφονημένος έφορος. Υπό την απειλή της ίδιας του της ζωής και με τη βοήθεια της κρυπτολόγου Σοφί Νεβό, ο καθηγητής αποκαλύπτει μία σειρά από κρυμμένα στους πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι ίχνη που οδηγούν σε μία κλειστή κοινότητα αφοσιωμένη στην προστασία ένα μυστικού, κρυμμένου για 2000 χρόνια! Οι δύο ήρωες θα ξεκινήσουν μία συναρπαστική αναζήτηση στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Σκωτία, καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να συλλέξουν στοιχεία, να σπάσουν τον κώδικα και να μάθουν πρώτοι τα μυστικά που θα ανατρέψουν τα θεμέλια της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ωντρέ Τοτού, Πολ Μπέτανι, Ίαν ΜακΚέλεν, Ζαν Ρενό, Άλφρεντ Μολίνα, Ζαν Πιερ Μαριέλ.

*Ant1, Κυριακή 11/12, στις 00:30

«Έκρηξη Θυμού» (2020) σκηνοθεσία Ντέρικ Μπόρτε

Δράσης Τρόμου – Η Ρέιτσελ έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κάρεν Πιστόριους, Τζίμι Σίμπσον, Γκάμπριελ Μπέιτμαν.

*Alpha, Κυριακή 11/12, στις 01:15

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν προειδοποιήσει για την έλευση απειλητικού κυκλώνα, εντούτοις οι προετοιμασίες του γυμνασίου της κωμόπολης του Σίλβερτον στην περιφέρεια της Οκλαχόμα εντός ολίγου θα ολοκληρωθούν με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του.

Μέσα σε μια μέρα, το Σίλβερτον των Η.Π.Α. δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων, των πιο δυνατών και καταστροφικών στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επιδεινώνεται ραγδαία και μοιραία.

Ενώ ο πληθυσμός αναζητά καταφύγιο και σωτηρία, κάποιοι προσπαθούν να πλησιάσουν από κοντά το περιστρεφόμενο τέρας για να το μελετήσουν ή να το απαθανατίσουν. Ανάμεσά τους, δυο έφηβοι κι ένα συνεργείο από μανιώδεις κυνηγούς τυφώνων.

Το πρώτο απότομο χαλάζι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδεικτικό του χαλασμού που πρόκειται να επακολουθήσει.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ Λόρενς.

*Open, Κυριακή 11/12, στις 02:30