Ρομά καίνε 20ευρα έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης – [video]

Ο πατέρας μαζί με Ρομά βρίσκονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Κρατούν στα χέρια φωτογραφίες του 16χρονου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα), έφτασε περίπου στις 8 το πρωί από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και σε λίγη ώρα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του.

Ρομά καίνε 20ευρα έξω από τα δικαστήρια

Φωτιά σε χαρτονομίσματα έβαλαν άτομα Ρομά που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκη.

Τα άτομα διαμαρτύρονται για την πυροβολισμό και σοβαρό τραυατισμό του 16χρονου μετά από καταδίωξη και φωνάζουν συνθήματα ζητώντας δικαιοσύνη.

Σε ένδειξη μάλιστα διαμαρτυρίας έκαψαν χαρτονομίσματα υποδηλώνοντας ότι για μόλις 20 ευρώ ο 16χρονος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτοντία με ενδεχόμενο δόλο αστυνομικός και σε λίγη ώρα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Δείτε το video:

voria