Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Ρομά πυροβολούν κατά αστυνομικών – [video]

Στην οδό Πόντου τα επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά που θέλουν να κατευθυνθούν προς την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών και δυνάμεις των ΜΑΤ

Τεταμένο το κλίμα στη Θεσσαλονίκη με επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Πόντου στη δυτική πλευρά της πόλης, μεταξύ Ρομά και αστυνομικών των ΜΑΤ, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί που έπεφταν βροχή για πέντε ολόκληρα λεπτά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο σημείο, ανάβοντας φωτιές και στήνοντας οδοφράγματα, επιτέθηκαν- πριν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων- εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νέα χρήση δακρυγόνων προς τα άτομα που παραμένουν συγκεντρωμένα και έχουν στήσει οδοφράγματα με φωτιές, έξω από τον οικισμό ενώ νωρίτερα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να εμποδίδουν τους Ρομά, από το να φτάσουν στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών.

Δείτε τα video:

Επεισόδια και στο ΑΠΘ

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο ΑΠΘ όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας αστυνομικών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, γύρω στις 4:15 το απόγευμα, ομάδα 20 ατόμων, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, βγήκε αιφνιδιαστικά από τη Γεωπονική Σχολή του Ιδρύματος και κατευθύνθηκε προς το Βιολογικό, στο σημείο όπου κατασκευάζεται νέα βιβλιοθήκη.

Εκεί πέταξαν -κατά την ίδια ενημέρωση- δέκα μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούν τις εργασίες του έργου, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ούτε προαγωγή.