8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Δράσης Κωμωδία – Η δουλειά της οικογένειας Ντιουκς είναι τα λαθραία ποτά, και ο θείος των δυο αγοριών, ο Τζέσι κατασκευάζει το πιο εύγευστο ποτό στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τις πιο πολλές φορές τα δυο αγόρια βρίσκονται από τη λάθος μεριά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση των ποτών, αναγκάζοντας τον σερίφη να κυνηγήσει τους δυο παράνομους που τρέχουν με το πορτοκαλί αυτοκίνητο Dodge Charger, τον περίφημο “Στρατηγό Λι”.

Όταν ο Μπο και ο Λιουκ ανακαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας Μπος Χογκ σκοπεύει να αρπάξει με άνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, η μόνη τους ευκαιρία είναι να πατήσουν τα γκάζια ως το τέρμα σε ένα παράτολμο σχέδιο για να σώσουν την κομητεία του Χάζαρντ.

Παίζουν: Μπαρτ Ρέινολντς, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζέσικα Σίμπσον, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

*Open, Δευτέρα 12/12 στις 21:00

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (2019) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Δράσης – Από τότε που ο Χομπς (Τζόνσον), πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο (Στέιθαμ), πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού.

Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον (Ίντρις Έλμπα) απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Δευτέρα 12/12 στις 21:00

«The Last Face» (2016) σκηνοθεσία Σον Πεν

Δράμα – Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ρεν Πραντιέρ, την διευθύντρια μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λιβερία. Η Ρεν συνάπτει ερωτική σχέση με τον Μιγκέλ Λεόν (Χαβιέρ Μπαρδέμ), έναν πεισματάρη και παρορμητικό γιατρό, αλλά το κοινό τους πάθος για την αξία της ζωής συναντά ένα μεγάλο εμπόδιο: τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πολιτική κατάσταση και ανθρωπιστική κρίση που τους περιβάλλει, απόψεις που δημιουργούν μία αξεπέραστη σύγκρουση.

Παίζουν:  Σαρλίζ Θερόν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ζαν Ρενό.

*Skai, Δευτέρα 12/12 στις 21:00

«Μην ανησυχείς, δε θα φτάσει μακριά με τα πόδια» (2018) σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ

Δραματική – Ο Τζον Κάλαχαν έχει έφεση στο μαύρο χιούμορ και …τον αλκοολισμό.
Έγινε διάσημος ως καρτουνίστας, διεθνώς αλλά κυρίως στο Πόρτλαντ, την πόλη που επέλεξε ως πατρίδα του. Μεγάλωσε με δύσκολα παιδικά χρόνια, εγκαταλελειμμένος από τη μητέρα του, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο στα 8 του, ο κοκκινομάλλης Τζον Κάλαχαν, έγινε αλκοολικός στα 13 και συνέχισε σε μια ιλιγγιώδη πορεία αυτοκαταστροφής ως τα 21 του.

Σε αυτή την ηλικία μετά από ένα δυστύχημα θα μείνει για πάντα καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Στο ταξίδι της επιστροφής από τον απόλυτο πάτο, ο Κάλαχαν πάλεψε με τον αλκοολισμό του και τον νίκησε με τη βοήθεια του σπόνσορά του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Σουηδέζας φυσιοθεραπεύτριάς του κι ανακάλυψε την ομορφιά της ζωής.

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Τζόνα Χιλ, Ρούνι Μάρα, Τζακ Μπλακ, Τζόνα Χιλ, Κάρι Μπραουνστάι, Ίθαν Τιντουκασίρι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 12/12 στις 22:00

«Ο Τζογαδόρος» (2014) σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουάιατ

Δραματική – Ο Τζιμ Μπένετ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) είναι ένας άνθρωπος που παίρνει ρίσκα και παρά το γεγονός ότι είναι καθηγητής λογοτεχνίας συχνά υποκύπτει στον τζόγο που έχει αδυναμία.
Γιος μιας πλούσιας γυναίκας με την οποία οι σχέσεις τους είναι μονίμως τεταμένες, αναγκάζεται να δανειστεί χρήματα από εκείνη αλλά και έναν τοκογλύφο για να ξεπληρώσει ένα μεγάλο χρέος.

Το αντίτιμο που προσφέρει στον μαφιόζο αν χάσει είναι η ίδια του η ζωή.
Παίζοντας στα άκρα, τραβάει την προσοχή του Φρανκ, ενός ντόπιου μεγαλοκαρχαρία με πατρικό ενδιαφέρον για τον Τζιμ. Και καθώς η ζωή του περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν η ερωτική του σχέση με μια του φοιτήτρια γίνεται ολοένα και πιο βαθιά, ο Μπένετ νιώθει ότι πρέπει να πάρει το απόλυτο ρίσκο για μια δεύτερη ευκαιρία.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέσικα Λανγκ, Τζον Γκούντμαν.

*Open, Δευτέρα 12/12 στις 23:15

«Η Κληρονομιά του Μπορν» (2012) σκηνοθεσία Τόνι Γκίλροϊ

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο, που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Σκοτ Γκλεν, Στέισι Κιτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ Βάις.

*Ant1, Δευτέρα 12/12 στις 23:45

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντον Έβανς, ένας βετεράνος του εμφυλίου πολέμου, επιστρέφει σε ένα μικρό ράντζο της Αριζόνα και εγκαθίσταται με τη γυναίκα και τους δύο γιους του.Όταν όμως το κοπάδι του αποδεκατίζεται λόγω ξηρασίας, ο ιδιοκτήτης του ράντζου τον απειλεί ώστε να βγάλει κέρδος πουλώντας το για να περάσει από κει ο καινούργιος σιδηρόδρομος. Απελπισμένος, για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται παίρνει μέρος στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στηθεί με σκοπό να πιαστεί ο διαβόητος εγκληματίας Μπεν Γουέιντ (Ράσελ κρόου), ώστε το ράντζο του. Το ομοσπονδιακό απόσπασμα κατορθώνει να συλλάβει τον διαβόητο κακοποιό και οι δυο τους περνάνε πολλές ώρες μαζί.

Ο Γουέιντ φαίνεται να το διασκεδάζει, κάτι σαν αλλαγή από το καθημερινό πρόγραμμα με τις παρανομίες και γνωρίζοντας η ομάδα του θα τον απελευθερώσει σύντομα. Γοητεύεται από τη ηθική του Έβανς, ο οποίος παλεύει για ελάχιστα χρήματα για να βιοπορήσει την οικογένειά του. Από ένα σημείο κι έπειτα, ο Γουέιντ εύχεται να παραμείνει δέσμιος για να μελετήσει την άδολη φύση του διώκτη του. Ο Έβανς από την άλλη υποκρίνεται πως δεν κρίνει το ληστή και μένει ουδέτερος στην αιτία που τον έχει οδηγήσει στην παρανομία. Δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ένας ληστής και φονιάς έχει δίκιο και ορθό τρόπο σκέψης.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ, Πίτερ Φόντα, Μπεν Φόστερ.

*Skai, Δευτέρα 12/12 στις 23:45

«Sicario: Ο Εκτελεστής» (2015) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η πράκτορας του FBI, Κέιτ Μέισερ (Έμιλι Μπλαντ), ειδικά εκπαιδευμένη για αποστολές διάσωσης ομήρων, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας.
Ο πόλεμος με τα καρτέλ ναρκωτικών κλιμακώνεται και ειδικά στην ακανόνιστη γραμμή μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Ναρκωτικά, βία, παράνομη μετανάστευση, διαφθορά και το απέραντο σκοτάδι.
Σε μία έφοδο στο Φοίνιξ της Αριζόνα ανακαλύπτουν ένα χώρο ομαδικών βασανισμών και εκτελέσεων. Μέρος των αντίποινων του Σονόρα Καρτέλ – του πιο ισχυρού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών που διοικεί ένα «φάντασμα», ο Φάουστο Αλαρκόν.

Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο (Μπενίσιο ντελ Τόρο), ενός Κολομβιανού πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος μετά από την εκτέλεση της οικογένειάς του από τον Αλαρκόν, έχει πάρει το νόμο στα χέρια του, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Τζον Μπέρνθαλ.

*Alpha, Δευτέρα 12/12 στις 00:00