9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Catwoman» (2004) σκηνοθεσία Πιτόφ

Αστυνομική Δράσης Φαντασίας – Η ντροπαλή και ευαίσθητη Πέισενς Φίλιπς (Χάλι Μπέρι) αισθάνεται άσχημα ακόμη και για την ίδια της την ύπαρξη! Διακριτική και ήσυχη, φροντίζει να είναι πρόθυμη και ευχάριστη με όλους, ενώ εργάζεται ως γραφίστρια στο ατελιέ μιας πολυεθνικής εταιρείας καλλυντικών, της Χέντερ Μπιούτι, την οποία διευθύνει ο δεσποτικός Τζορτζ Χέντερ (Λάμπερτ Γουίλσον) μαζί με τη γυναίκα του και σούπερ-μόντελ, Λόρελ (Σάρον Στόουν).

Όταν όταν κατά λάθος ανακαλύπτει μια εταιρική συνωμοσία, δέχεται θανάσιμη επίθεση και ξεβράζεται σε ένα νησί, όπου μια γάτα την ξαναφέρνει στη ζωή και της εμφυσάει τις δυνάμεις της, δίνοντάς της την ευκαιρία να επιστρέψει σαν εκδικητής.

Στο κατώφλι της βρίσκεται ο αστυνομικός Τομ Λόουν (Μπέντζαμιν Μπρατ), που ίσως αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος.

Παίζουν: Xάλι Μπέρι, Σάρον Στόουν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Λάμπερτ Ουίλσον, Φράνσις Κονρόι, Άλεξ Μπορστέιν, Κιμ Σμιθ.

*Open, Τρίτη 13/12 στις 21:00

«Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική – Ο Τιμ Ρόμπινς είναι ο Άντι Ντιφρέν, ένας τραπεζίτης ο οποίος βρίσκεται να εκτίει ποινή δύο φορές ισόβια, όταν αδυνατεί να αποδείξει ότι δεν σκότωσε αυτός την γυναίκα του και τον εραστή της.
Σύντομα μεταφέρεται στις φυλακές Σόσανκ, όπου πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει μεταξύ κρατουμένων που τον αντιπαθούν λόγω των εκλεπτυσμένων τρόπων του. Συχνά δέχεται επιθέσεις αν και καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλις Μπόιντ “Ρεντ” Ρέντινγκ.

Ο Ρεντ, είναι ο κρατούμενος που ελέγχει τα πάντα στη φυλακή. Μετά πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δεσμοφυλάκων.
Όμως, τον Άντι δεν τον ενδιαφέρει μόνο η επιβίωση, απώτερος στόχος του είναι και παραμένει η απόδραση.

Παίζουν: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμς Γουΐτμορ, Μπιλ Σάντλερ.

*Star, Τρίτη 13/12 στις 21:00

«Ένοχο μυστικό» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις 

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Ο Δρ. Νόρμαν Σπένσερ (Χάρισον Φορντ), καταξιωμένος επιστήμονας στην πανεπιστημιακή έρευνα, έχει αρχίσει να ανησυχεί για την γυναίκα του, Κλερ (Μισέλ Φάιφερ).

Πρώην βιολοντσελίστα, η Κλερ είχε πέσει πριν από ένα χρόνο θύμα ενός σοβαρού αυτοκινητικού δυστυχήματος. Στο πλευρό της είναι ο πανέμορφος και επιτυχημένος σύζυγός της αλλά και η κόρη της.
Πρόσφατα μετακόμισαν σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι δίπλα σε λίμνη κι ενώ έχει μόλις αποχαιρετήσει την κόρη της (και θετή κόρη του Νόρμαν), η οποία έφυγε για να σπουδάσει στο κολέγιο, η Κλερ αναφέρει ότι της συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα.

Για να σκοτώσει την πλήξη της παρακολουθεί τους γείτονές της και τους συχνούς καβγάδες τους. Τις ώρες όμως που είναι μόνη στο σπίτι, ανησυχητικά φαινόμενα την αναστατώνουν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ακούει παράξενες φωνές, ψιθύρους, τα πατώματα τρίζουν και βλέπει το πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης, έξω από το σπίτι τους.

Ολοένα και πιο φοβισμένη, η Κλερ θεωρεί ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν κάτι να κάνουν με το ζευγάρι των γειτόνων τους, ιδιαίτερα εφόσον η σύζυγος έχει τον τελευταίο καιρό εξαφανιστεί αδικαιολόγητα. Μετά από παρότρυνση του Νόρμαν, αποφασίζει να συμβουλευτεί έναν ψυχίατρο, στον οποίο εξομολογείται ότι πιστεύει πως τη βίλα τους έχει στοιχειώσει ένα φάντασμα.

Όλοι προσπαθούν να την καθησυχάσουν και να την ηρεμήσουν. Εκείνη όμως είναι πεπεισμένη να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Έτσι δεν αργεί να έρθει στο φως μια πρόσφατη ερωτική περιπέτεια του άντρα της.

Το πρόβλημα είναι ότι η νεαρή ερωμένη δεν ζει πια, αλλά η Κλερ πιστεύει ότι το πνεύμα της κοπέλας κρύβεται πίσω από αυτά που της συμβαίνουν.

Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι κλονίζεται, αλλά τα πάντα έχουν μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Χάρισον Φορντ, Νταϊάνα Σκάργουιντ, Τζέιμς Ρέμαρ, Μιράντα Ότο, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.

*Skai, Τρίτη 13/12 στις 21:00

«Έρωτας στα Τυφλά» (2015) σκηνοθεσία Κλοβίς Κορνιγιάκ

Κωμωδία Ρομαντική – Από τη μια μεριά του τοίχου ένας δημιουργός γρίφων, αφοσιωμένος στη δουλειά του, λιγομίλητος και μισάνθρωπος, που δεν μπορεί να δουλέψει παρά μόνο με απόλυτη ηρεμία.

Από την άλλη πλευρά μια νεαρή πιανίστρια που μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούργιο της διαμέρισμα. Προετοιμάζεται για έναν σημαντικό διαγωνισμό και πρέπει να κάνει πολλές πρόβες.

Ανάμεσά τους ένας λεπτός τοίχος που δημιουργεί μια υποχρεωτική, ηχητική και τυφλή συγκατοίκηση.

Έπειτα από πολλές προσπάθειες να βλάψει ο ένας τον άλλον, θα συμφωνήσουν για τις ώρες που θα μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας τον ηχητικό του χώρο.

Σιγά σιγά, αυτή η μεσοτοιχία και η άτυπη τους συμφωνία θα τους αλλάξουν τη ζωή.

Παίζουν: Κλοβίς Κορνιγιάκ, Μελανί Μπερνιέ, Φιλίπ Ντουκέσν, Λιλού Φολί .

*ΕΡΤ2, Τρίτη 13/12 στις 22:00

«O Τυχοδιώκτης του Παρισιού» (2018) σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέτ

Περιπέτεια – Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ – ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας – είναι ένας θρύλος.

Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων.

Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε.

Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές του προθέσεις, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ολγκα Κιριλένκο, Φρέγια Μάβορ.

*Open, Τρίτη 13/12 στις 23:00

«October Gale» (2014) σκηνοθεσία Ρούμπα Νάντα

Δραματική Μυστηρίου – Η Έλεν Μάθιουζ, μια γιατρός από το Τορόντο, μετά τον θάνατο του συζύγου της καταφεύγει σε ένα σπιτάκι σε απομονωμένο νησί, όπου είχαν περάσει μαζί κάποιες από τις πιο αγαπημένες τους στιγμές, προκειμένου να πενθήσει τον χαμό του.

Οι μνήμες που την κατακλύζουν δεν κρατούν για πολύ, αφού στο νησί ξεβράζεται ένας μυστηριώδης άντρας με μια πληγή από σφαίρα.

Η μεγαλύτερη περιπέτεια στη ζωή της Έλεν έχει μόλις αρχίσει…

Παίζουν: Πατρίσια Κλάρκσον, Σκοτ Σπιντμαν, Τιμ Ροθ, Έρικ Μέρντοχ, Κάλουμ Κιθ Ρένι, Έινταν Ντεβάιν.

*Skai, Τρίτη 13/12 στις 23:30

«Χαλκ» (2003) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ο Μπρους Μπάνερ (Έρικ Μπάνα) είναι ένας επιστήμονας με τραγικό παρελθόν. Έχασε σε πολύ μικρή ηλικία την μητέρα του και ο πατέρας του συνελήφθη επειδή έκανε παράνομα πειράματα στον εαυτό του.
Στη διάρκεια ενός πειράματος στο εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνοβιολογίας του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ, όπου εργάζεται, ένα ατύχημα συμβαίνει. Μια διαρροή ακτινοβολίας γάμμα, θα χτυπήσει τον νεαρό βιολόγο.
Όλοι εκπλήσσονται όταν ο Μπρους δεν παθαίνει τίποτε από το ατύχημα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε σκοτωθεί. Το ατύχημα όμως, τον έχει επηρεάσει με έναν απίθανο τρόπο.
Κάθε φορά που θυμώνει ο Μπάνερ, μεταμορφώνεται σε ένα υπερμεγέθες πράσινο πλάσμα, που ακούει στο όνομα Χαλκ. Επιστρέφοντας στην κανονική του μορφή, μετά το τέλος του θυμού του, δεν θυμάται τίποτε για ότι συνέβη.

Ο πράσινος γίγαντας στο διάβα του αφήνει μόνο την καταστροφή, με τον στρατό των ΗΠΑ να τον καταδιώκει…

Παίζουν: Έρικ Μπάνα, Τζένιφερ Κόνελι, Σαμ Έλιοτ, Τζος Λούκας, Νικ Νόλτε, Κάρα Μπουόνο.

*Alpha, Τρίτη 13/12 στις 00:00

«Νησός 2» (2011) σκηνοθεσία Αντώνης Αγγελόπουλος

Κωμωδία – Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι που δύο μόλις μέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλοςουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας.

*Mega, Τρίτη 13/12 στις 00:10

«Η Τελετή» (2011) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Μάικλ Κόβακ ((Κόλιν Ο’ Ντόναγκιου) αν και φοιτητής θεολογίας διατηρεί τον σκεπτικισμό του απέναντι στις πρακτικές εξορκισμού που διδάσκεται στη σχολή του Βατικανό.
Επιμένει ότι η ψυχιατρική μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από τους εξορκισμούς, όσους “διακατέχονται ” από τον Διάβολο.

Ο Πάτερ Λούκας (Άντονι Χόπκινς) με χιλιάδες εξορκισμούς στο βιογραφικό του, τον καλεί ως μαθητευόμενό του. Όταν αντιμετωπίζουν μαζί μία περίπτωση που ξεπερνά ακόμη και τις δυνατότητες του πάτερ Λούκας, ο Μάικλ δυσκολεύεται να εξηγήσει και να ελέγξει τις αντιστάσεις του, νιώθοντας ότι έρχεται αντιμέτωπος με την πίστη του.

Μπορεί το κακό να γίνει τόσο βίαιο, τόσο τρομακτικό που να τον οδηγήσει να αμφισβητήσει όλα όσα πρεσβεύει;
Τα λόγια του Πάτερ Λούκας τον συνοδεύουν: «Το να επιλέξεις να μην πιστέψεις στο Διάβολο δεν θα σε προστατεύσει από αυτόν.»

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Ο’ Ντόναχιου, Άλις Μπράγκα, Ρούτγκερ Χάουερ, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Τρίτη 13/12 στις 00:15