11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Προσοχή στις Λεπτομέρειες» (2014) σκηνοθεσία Τζον Λι Χάνκοκ

Μυστηρίου – Ο υπαστυνόμος και πρώην ντεντέκτιβ, Τζο «Ντέκε» Ντίκον (Ντένζελ Ουάσιγκτον), φτάνει στο εγκληματολογικό τμήμα του Λος Άντζελες για κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί μια γρήγορη αποστολή συλλογής πειστηρίων.

Εκεί συναντά τον ντεντέκτιβ Τζίμ Μπάξτερ (Ράμι Μάλεκ), ο οποίος εργάζεται στη θέση που κατείχε ο Ντέκε και έχει αναλάβει την επίλυση μαζικών δολοφονιών, κάτι που ομοιάζει με μια παλαιότερη υπόθεση του Ντίκον.

Έτσι βρίσκεται ανεπίσημα στο επίκεντρο της αναζήτησης ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου (Τζάρεντ Λέτο) που τρομοκρατεί την Πόλη των Αγγέλων.

Ο σερίφης Τζιμ Μπάξτερ, έχει εντυπωσιαστεί από το αστυνομικό ένστικτο του Ντέκε και παθιάζεται με την καταδίωξη που έχει ξεκινήσει. Καθώς όμως αναζητούν τον μυστηριώδη δολοφόνο, δίνοντας Προσοχή στις Λεπτομέρειες,  ο Μπάξτερ δεν γνωρίζει ότι πτυχές της υπόθεσης αντανακλούν στο παρελθόν του Ντέκε, με ενοχλητικά μυστικά που απειλούν να ανοίξουν πληγές του παρελθόντος

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράμι Μάλεκ, Τζάρεντ Λέτο, Νάταλι Μοράλες.

*Star, Τετάρτη 14/12 στις 21:00

«Σκοτεινός κώδικας» (2009) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόϊας

Μυστηρίου – 1958: στην τελετή αγιασμού ενός σχολείου, οι μαθητές κάνουν διάφορες ζωγραφιές, με σκοπό να αποθηκευτούν σε μια χρονοκάψουλα. Μια μαθήτρια όμως γεμίζει την κόλλα της με αμέτρητους τυχαίους αριθμούς. 2008: το συγκεκριμένο σχέδιο της νεαρής μαθήτριας πέφτει στα χέρια του μικρού Κάλεμπ.

Ο πατέρας του, καθηγητής στο επάγγελμα, θα είναι αυτός που θα ανακαλύψει ότι το κωδικοποιημένο μήνυμα προβλέπει με εξαιρετική ακρίβεια τις ημερομηνίες, τους θανάτους και τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών.

Ενώ ο καθηγητής ξεδιπλώνει το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης, συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον.

*Skai, Τετάρτη 14/12 στις 21:00

«Οι Φήμες λένε» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Ρέινερ

Κομεντί Ρομαντική – Η Σάρα Χατινγκερ (Τζένιφερ Άνιστον) μια 30χρονη δημοσιογράφος κοινωνικών στηλών στη New York Times δεν είναι και πολύ σίγουρη ότι της αρέσει η ζωή της και σίγουρα έχει αμφιβολίες για την πρόταση γάμου που μόλις δέχτηκε.

Επιστρέφοντας στο πατρικό με τον αρραβωνιαστικό της Τζεφ Ντάλι (Μαρκ Μπάφαλο) για τον επικείμενο γάμο της αδερφής της, εμπιστεύεται στην αλλοπρόσαλλη γιαγιά της Κάθριν (Σιρλει Μακ Λέιν) όλες τις αμφιβολίες και τους προβληματισμούς της.

Εκείνη της αποκαλύπτει ένα καλά κρυμμένο οικογενειακό μυστικό που αφορά την μητέρα, τον πατέρα της, τον συμμαθητή τους Μπο (Κέβιν Κόσνερ) και τις φήμες που θέλουν την οικογένεια να είναι η έμπνευση για το μυθιστόρημα και την ταινία” Ο Πρωτάρης”.

Αστείες καταστάσεις και συνειρμοί για την κανονικότητα της οικογένειας θα φέρουν τα πάνω κάτω, μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια!

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζένιφερ Άνιστον, Σίρλει Μακλέιν, Μίνα Σουβάρι.

*Open, Τετάρτη 14/12 στις 21:00

«Δύση Ηλίου» (2018) σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες

Δραματική – 1913: Βουδαπέστη, στην καρδιά της Ευρώπης. Η νεαρή ίρις Λέιτερ (Τζούλι Τζάκαμπ ) φτάνει στην Βουδαπέστη, ελπίζοντας να εργαστεί ως καπελού στο θρυλικό κατάστημα που κάποτε ανήκε στους γονείς της.

Παρόλα αυτά, ο νέος ιδιοκτήτης Όσκαρ Μπρίλλ (Βλαντ Ιβάνοφ) δεν δέχεται να την προσλάβει.

Τη στιγμή της άφιξής της στο κατάστημα, γίνονται προετοιμασίες για την υποδοχή σημαντικών καλεσμένων κι ένας άνδρας την προσεγγίζει, αναζητώντας κάποιον Κάλμαν Λάιτερ, για τον οποίο -και παρόλο που φέρει το ίδιο επώνυμο με εκείνην- η Ίρις δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε.

Αρνούμενη να φύγει από την πόλη, η Ίρις αρχίζει να αναζητά τον Κάλμαν Λέιτερ, τον μοναδικό συνδετικό κρίκο με το χαμένο της παρελθόν.

Αυτή η αναζήτηση την οδηγεί μακριά από τα λαμπερά φώτα του καταστήματος Λέιτερ, στους σκοτεινούς δρόμους μιας Βουδαπέστης που αρχίζει να αντανακλά την αναστάτωση ενός πολιτισμού που ετοιμάζεται να βυθιστεί στο χάος.

Παίζουν: Τζούλι Τζάκαμπ, Σούζαν Γουέστ, Βλαντ Ιβάνοφ, Ουρς Ρεχν.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 14/12 στις 22:00

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Τετάρτη 14/12 στις 23:00

«Το Παιχνίδι της Μόλλυ» (2017) σκηνοθεσία Ααρον Σόρκιν

Αστυνομική, βιογραφική, δραματική – Η Μόλλυ Μπλουμ, μια σκιέρ ολυμπιακών προδιαγραφών αποφασίζει να χτίσει μια διαφορετική επαγγελματική καριέρα στο Λος Άντζελες, στο χώρο της ψυχαγωγίας. Σύντομα, θα στήσει μια δική της εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα για αγώνες πόκερ. Καθώς αυτές οι εκδηλώσεις αρχίζουν να φιλοξενούνται σε σπίτια μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, η Μόλλυ Μπλουμ γίνεται όλο και πιο έξπερτ στα μεγάλα στοιχήματα και τις προκλήσεις τους.

Όταν όμως, κάποια στιγμή πράκτορες του FBI εισβάλουν σε μία από τις επιχειρήσεις της στα χνάρια μια οικονομικής πυραμίδας και της ρωσικής μαφίας, η Μόλλυ θα βρεθεί με χειροπέδες για πράγματα που δεν έχει διαπράξει.

Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Ιντρις Ελμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα.

*Skai, Τετάρτη 14/12 στις 23:20

«Non-Stop» (2014) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Δράσης Τρόμου – Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους, ο ψυχολογικά ασταθής και αλκοολικός Μπιλ Μαρκς, δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του.

Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Μαρκς να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore, διαφορετικά θα πεθαίνει ένας επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά.

Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα, ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει, κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζουλιάν Μουρ, Άνσον Μάουντ.

*Star, Τετάρτη 14/12 στις 23:40

«Ασταμάτητο» (2010) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ένας βετεράνος μηχανοδηγός και ο νεαρός προϊστάμενός του συνεργάζονται για να σταματήσουν ένα ακυβέρνητο τρένο που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες, το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς μια πυκνοκατοικημένη πόλη.

Τι θα μπορέσουν να κάνουν για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της; Η ταινία εμπνεύστηκε από την υπόθεση του συρμού, που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 106 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές, στο βορειοδυτικό Οχάιο.

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Κέβιν Κόριγκαν, Κέβιν Νταν, Ροζάριο Ντόσον, Κρις Πάιν, Κέβιν Τσάπμαν.

*Alpha, Τετάρτη 14/12 στις 00:00

«The Bachelor 3» (2018) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Κωμωδία – Ο Τζίμης (Νίκος Βουρλιώτης) ετοιμάζεται να παντρευτεί και φωνάζει τα φιλαράκια του για το καθιερωμένο πλέον bachelor. Όλα πάνε φυσιολογικά αυτή την φορά προς έκπληξη όλων και η ώρα του γάμου έχει φτάσει. Αυτό όμως που θα ακυρώσει και αυτόν τον γάμο δεν θα αργήσει να έρθει… Ο Ρένος (Θανάσης Βισκαδουράκης) θα απαχθεί στην εκκλησία. Στην προσπάθειά τους να βρουν τον φίλο τους ο Αντώνης (Γιάννης Τσιμιτσέλης), ο Τζίμης (Νίκος Βουρλιώτης) και ο Κωστής (Ηλίας Μελέτης) θα βρεθούν στη Λάρισα όπου τα πράγματα ξεφεύγουν πραγματικά και τα αποτελέσματα είναι άκρως διασκεδαστικά!!

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νίκος Βουρλιώτης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Μελέτης Ηλίας, Κατερίνα Γερονικολού, Βασιλική Τρουφάκου, Δημήτρης Σταρόβας, Αναστάσης Κολοβός, Τάσος Παλαντζίδης, Βίκυ Κάβουρα, Jerome Kaluta, Τόνι Σφήνος, Κόνι Μεταξά, Τάκης Ζαχαράτος, Κόρτνεϊ Πάρκερ, Ησαΐας Ματιάμπα.

*Mega, Τετάρτη 14/12 στις 00:10

«Killing Gunther» (2017) σκηνοθεσία Ταράν Κιλάμ

Δράσης – Μια ομάδα εκκεντρικών δολοφόνων έχει ένα κοινό: έχουν πια μπουχτίσει με τον Γκούνθερ, τον μεγαλύτερο εκτελεστή του πλανήτη. Έτσι, αποφασίζουν να τον σκοτώσουν, αλλά το σχέδιο τους καταλήγει σε μια σειρά από τσαπατσούλικες επαφές με αυτόν, μια και ο Γκούνθερ δείχνει να είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά τους σε όλα.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ταράν Κιλάμ, Κόμπι Σμόλντερς.

*Star, Τετάρτη 14/12 στις 02:00

«Μάρα» (2018) σκηνοθεσία Κλάιβ Τονγκ

Μυστηρίου Τρόμου – Η ψυχολόγος Κέιτ Φούλερ αναλαμβάνει μια υπόθεση δολοφονίας ενός άνδρα από την γυναίκα του, απ ότι δείχνουν οι υποψίες, στον ύπνο του, ενώ το πτώμα το ανακάλυψε η 8χρονη κόρη του θύματος Σόφι. Όσο οι έρευνες της Κέιτ για την υπόθεση προχωρούν ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός αρχαίου δαίμονα με το όνομα ΜΑΡΑ, ο οποίος σκοτώνει τους ανθρώπους στον ύπνο τους. Ξαφνικά, αρχίζει να βιώνει ίδιες καταστάσεις με τα προηγούμενα θύματα του και πιέζεται να μείνει ξύπνια για να μπορέσει να σωθεί εκείνη , αλλά και να σώσει τη μικρή Σόφι.

Παίζουν: Όλγα Κιριλένκο, Κρεγκ Κονγουέι, Χαβιέρ Μποτέτ, Ρόζει Φέλνερ, Λανς Νίκολς.

*Alpha, Τετάρτη 14/12 στις 02:00