13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δεκατρείς ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ζωντανός Θρύλος» (2007) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δράσης –  Ο Ρόμπερτ Νέβιλ είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, που προσπαθεί να περιορίσει ένα θανατηφόρο ιό, ο οποίος έγινε η αιτία εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο Νέβιλ, που για έναν περίεργο λόγο δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, είναι ο τελευταίος επιζών στη Νέα Υόρκη ίσως και στον κόσμο, ζει μόνος του στην αμερικανική μεγαλούπολη, με μοναδική συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο, Σαμ.

Για τρία χρόνια, ο Νέβιλ στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες. Καμία έκκλησή του, όμως, δεν βρίσκει απάντηση. Όμως, παρά τα αντίθετα σημάδια δεν είναι μόνος… Μεταλλαγμένα θύματα της επιδημίας παραμονεύουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Νέβιλ και περιμένοντάς τον να κάνει το μοιραίο λάθος.

Ίσως η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, ο Νέβιλ προσπαθεί να βρει τρόπο να καταστρέψει τον ιό χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα που δεν έχει μολυνθεί. Αλλά, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα καταφέρει, αρχίζει και τρελαίνεται, ενώ και ο χρόνος τελειώνει…

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν, Σάλι Ρίτσαρντσον- Γουιτφιλντ, Ντάρελ Φόστερ, Έιπριλ Γκρέις, Ντας Μιχοκ.

*Open, Πέμπτη 15/12, στις 21:00

«Ιlluminati: Οι Πεφωτισμένοι» (2009) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο καθηγητής συμβόλων Λάγκτον (Τομ Χανκς) επιστρέφει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Βατικανό για να ανακαλύψει τι σχέση έχει η μυστική αδελφότητα των Illuminati με την απαγωγή των 4 εκλεκτών, και υποψηφίων καρδινάλιων για τη θέση του Πάπα.

Και ενώ το Κονκλάβιο συνεδριάζει για να εκλέξει Πάπα κάθε ώρα που περνά, οι τέσσερις καρδινάλιοι βρίσκονται ένας – ένας νεκροί ενώ ένα φιαλίδιο με πανίσχυρο υλικό, μπορεί να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να ισοπεδώσει το Βατικανό και ότι βρίσκονται γύρω από αυτό.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Αγιελέτ Ζουρέρ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Πιερφραντσεσκο Φαβίνο.

*Ant1, Πέμπτη 15/12, στις 21:00

«Η Αλίκη στο Ναυτικό» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Δύο νέοι, η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) – κόρη του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Λάμπρος Κωνσταντάρας) – και ο Κώστας (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) – δόκιμος αξιωματικός – γνωρίζονται ένα καλοκαίρι στον Πόρο όπου έχουν πάει εκδρομή, ο καθένας με την παρέα του.

Γοητεύονται ο ένας από τον άλλον και συμφωνούν να ανταμώσουν ξανά, αλλά το ραντεβού που δίνουν δεν πραγματοποιείται. Συναντιούνται και πάλι τυχαία στον ετήσιο χορό της Σχολής Δοκίμων.
Στη συνέχεια, η σχολή των δόκιμων πρόκειται να πάει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο.

Η Αλίκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναχαθούν και επιβιβάζεται κρυφά στο πλοίο που υπηρετεί ο Κώστας.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Μαλούχος, Γιάννης Γκιωνάκης, Δέσπω Διαμαντίδου, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Skai, Πέμπτη 15/12, στις 21:00

«Ο Μονομάχος» (2000) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Ράσελ Κρόου είναι ο Μάξιμος Δέκιμος, Ισπανικής καταγωγής, ατρόμητος στρατηγός της Ρωμαϊκής Λεγεώνας και πιστός φίλος στον αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο (Ρίτσαρντ Χάρις).
Ο Αυρήλιος τον αγαπά σαν παιδί του και όταν έρχεται η ώρα να επιλέξει διάδοχο, διαλέγει τον Μάξιμο και όχι τον νόμιμο γιο του Κόμοδο (Χοακίν Φίνιξ), τον οποίο θεωρεί αριβίστα, άπληστο και ακατάλληλο για να αναλάβει το αξίωμα.

Ο Κόμμοδος διαισθάνεται τα σχέδια του πατέρα του και τον δολοφονεί την ίδια νύχτα. Φωνάζει έπειτα τον Μάξιμο για να του αναγγείλει ότι ο Αυτοκράτορας «πέθανε» και ότι πριν πεθάνει όρισε τον Κόμμοδο διάδοχό του.

Παράλληλα διατάζει την εκτέλεση του Μάξιμου και της οικογένειάς του προκειμένου να εξαλείψει κάθε πιθανότητα παραμονής του στο θρόνο. Ο Μάξιμος γλιτώνει από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι του στην Ισπανία, μαθαίνει πως η σύζυγος και το παιδί του έχουν ήδη βρει φρικτό θάνατο.

Συντετριμμένος και χωρίς δύναμη για ζωή, καταλήγει να πουληθεί ως σκλάβος και να γίνει μονομάχος στις αρένες κάτω από τη σκληρή εκπαίδευση του Πρόξιμου (Όλιβερ Ριντ). Όταν τελικά η ομάδα του «προσκαλείται» στο Κολοσσαίο ενώπιον του Κόμοδου, ο Μάξιμος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η ευκαιρία που ζητά για να εκδικηθεί τη δολοφονία των δικών του.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Χοακίν Φίνιξ, Κόνι Νίλσεν, Όλιβερ Ριντ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Ρίτσαρντ Χάρις, Ντέιβιντ Χέμινγκς.

*Star, Πέμπτη 15/12, στις 21:00

«Xenia»(2014) σκηνοθεσία Πάνος Κούτρας

Δραματική – Ο 16χρονος Ντάνι και ο 18χρονος αδελφός του Οδυσσέας, μετά το θάνατο της αλβανής μητέρας τους, διασχίζουν όλη τη χώρα αναζητώντας το χαμένο έλληνα πατέρα τους.

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που πιστεύουν ότι θα τους αλλάξει τη ζωή.

Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όλα όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

Παίζουν: Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Άγγελο Παπαδημητρίου

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 15/12, στις 22:00

«Οδηγός για Singles» (2016) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ντίτερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε έναν κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς.

Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Άλισον Μπρι, Ρέμπελ Γουίλσον, Λέσλι Μαν.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 15/12, στις 22:00

«Βάσιμη Αμφιβολία» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Για τον ανερχόμενο δικηγόρο Μιτς Μπρόκντεν, δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τον εμποδίσει να διαπρέψει στο πεδίο της Δικαιοσύνης. Όλα όμως αλλάζουν όταν βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα θανατηφόρο ατύχημα και εγκαταλείπει το θύμα του.
Αρχικά, αποφασίζει να μην εμπλακεί ο ίδιος στο γεγονός.

Όμως ένα άλλο άτομο συλλαμβάνεται με το πτώμα και κατηγορείται για φόνο. Ο Μιτς είναι πεπεισμένος πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος, και έτσι – υπακούοντας στη συνείδησή του – προσπαθεί να λάβει μέρος ο ίδιος στη δίκη ως κατήγορος, προκειμένου να τον αθωώσει. Σύντομα, η τέλεια ζωή του Μιτς θα συντριβεί, καθώς θα συνειδητοποιήσει ότι ο άντρας τον οποίο αθώωσε και άφησε ελεύθερο, κρύβει ένα μυστικό ικανό να τον καταστρέψει

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Σάμιουελ Τζάκσον, Γκλόρια Ρόμπεν, Ράιαν Ρόμπινς.

*Alpha, Πέμπτη 15/12, στις 22:40

«Η Αρπαγή» (2008) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης Μυστηρίου – Ο Μπράιαν Μιλς (Λίαμ Νίσον), πρώην μυστικός πράκτορας ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Ακούει αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, την απαγωγή της ίδιας του της κόρης Κιμ και της φίλης της Αμάντα, ενώ βρίσκονται για διακοπές στη Γαλλία…

Δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να σώσει την κόρη του, από τα χέρια μιας αδίστακτης σπείρας που ειδικεύεται στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών. Ο Μπράιαν πρέπει πρώτα να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα: ότι αυτός βρίσκεται στο Λος Aντζελες ενώ η κόρη του είναι ήδη στο Παρίσι

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φάμκε Γιάνσεν, Ραντίβογιε Μπούλβιτς, Μάτζι Γκρέις.

*Open, Πέμπτη 15/12, στις 23:00

«Οικόπεδο 12» (2013) σκηνοθεσία Κυριάκος Τοφαρίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Βρετανικοί ερευνητικοί δορυφόροι, τυχαία ανακαλύπτουν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή των Παλιών Μεταλλείων της Κύπρου.

Η έκταση ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε έναν Κύπριο συνταξιούχο, τον Κωσταντά Ριζίτη, που την είχε αγοράσει από τον συνάδελφό του Τουρκοκύπριο Αχμέτ Μπέιογλου και τώρα ζει εκεί με τη γυναίκα του.

Το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης οδηγεί σε χρεοκοπία τους δύο γιους του ζεύγους, αναγκάζοντάς τους να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους στο πατρικό σπίτι.

Με την άφιξη Βρετανών πρακτόρων και του Τουρκοκύπριου κληρονόμου, αλλά και με την κυβέρνηση να επιμένει να αγοράσει το σπίτι, η κατάσταση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κώστας Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλης Μαρίνος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Κυπριανού, Νίτου Τσάντρα, Οσμάν Άλκας.

*Skai, Πέμπτη 15/12, στις 23:00

«Το κρησφύγετο» (2012) σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα

Αστυνομική, δράσης – Ο άκρως επικίνδυνος καταζητούμενος για διπλή κατασκοπεία, ο διαβόητος Τόμπιν Φροστ, κορυφαίος πρώην πράκτορας της CIA, αναγκάζεται να παραδοθεί στις Αρχές, μετά από 10 χρόνια αναζήτησης. Μεταφέρεται σε ένα ειδικό κρατητήριο στη Νότια Αφρική, όπου εκτελεί χρέη φύλακα ένας νέος, ιδεαλιστής πράκτορας, ο Ματ Γουέστον.

Σύντομα το «ασφαλές» κρησφύγετο δέχεται σφοδρή επίθεση από άγνωστους μισθοφόρους και οι δύο άνδρες αναγκάζονται να συνεργαστούν, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και να μάθουν ποιος τους θέλει νεκρούς. Μια καταιγιστική περιπέτεια δράσης, με άφθονα πυρά και ασύλληπτες καταδιώξεις!

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βέρα Φάρμιγκα, Σαμ Σέπαρντ, Μπρένταν Γκλίζον.

*Ant1, Πέμπτη 15/12, στις 00:00

«Ηλεκτρικός Κύκνος» (2019) σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

Δραματική – Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται.Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050, ένα κτίριο κουνιέται.

Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται ότι θα πέσουν- αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν. Παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019.

Παίζουν: Κάρλος Αντουβίρι, Νέλι Πρινς, Ελίσα Μασίνο, Νικίτα Ζούκερμπεργκ, Σουζάνα Παμπίν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 15/12, στις 00:10

«Η Αγάπη Είναι… Ελέφαντας» (2000) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Ελληνική κωμωδία – Μία ερωτική κωμωδία, που σαρκάζει τη μάταιη προσπάθεια του ανθρώπου να προσδιορίσει την ερωτική του συμπεριφορά.

Το σενάριο και ο τίτλος προκύπτουν από μία παροιμία, που αναφέρεται στην αρχή της ταινίας: «Βάζουν τρεις τυφλούς μπροστά σε έναν ελέφαντα και τους ρωτούν τι είναι αυτό το πράγμα. Ο πρώτος πιάνει το πόδι του ελέφαντα και λέει ότι είναι ένα δέντρο, ο δεύτερος την προβοσκίδα και φωνάζει ότι είναι ένα φίδι κι ο τρίτος τα αυτιά και λέει ότι είναι ένα μεγάλο πουλί».

Φυσικά δεν είναι τίποτα από αυτά, που νομίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον έρωτα.

Είμαστε σαν τους τρεις τυφλούς μπροστά στον ελέφαντα. Νομίζουμε ότι ξέρουμε γι` αυτόν, αλλά ο έρωτας δεν είναι τίποτα απ` όσα πιστεύουμε.

«Ο έρωτας είναι ένας ελέφαντας!».

Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις ερωτικές ιστορίες, στη διάρκεια των οποίων οι πρωταγωνιστές τους πέφτουν έξω σε κάθε δηλωμένη άποψη τους για τον έρωτα. Η πρώτη ιστορία εξελίσσεται στον ξέφρενο ρυθμό των clubs, η δεύτερη είναι ένα αβάσταχτο λαϊκό αίσθημα και η τρίτη μία απρόβλεπτη μεγαλοαστική ίντριγκα.

Και στις τρεις προσεγγίσεις του θέματος, καμία δεν φτάνει σε ασφαλές συμπέρασμα, καθώς κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη τους ανατρέπεται…

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Εύα Βλαχάκου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Τάκης Παπαματθαίου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Φίλλιπος Σοφιανός, Αλέκος Συσσοβίτης.

*Star, Πέμπτη 15/12, στις 00:15

«Τζόκερ – Wild Card» (2015) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας. Έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος τον τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία.

Βυθίζεται στον υπόκοσμο καθώς μαφία και ένοπλες δυνάμεις τον αναζητούν. Έχοντας ανεβάσει τα στοιχήματα, έχει να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι για να αλλάξει τη μοίρα του… κι αυτή τη φορά είναι όλα ή τίποτα

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μίλο Βεντιμίλια, Σοφία Βεργκάρα, Στάνλεϊ Τούτσι, Αν Χες.

*Star, Πέμπτη 15/12, στις 02:00