Ξεκινάει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης Άργους Ορεστικού

Υπογράφτηκε χθες Τρίτη 13 Δεκεμβρίου από τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Πάνο Κεπαπτσόγλου και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης και Αγωγών Μεταφοράς πόλης Άργους Ορεστικού» προϋπολογισμού 4.030.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ακόμα έργο σταθμό για το Άργος Ορεστικό που θα αναβαθμίσει ριζικά την ποιότητα ζωής των δημοτών, δίνοντας οριστική λύση στα προβλήματα που παρουσιάζει το δίκτυο ύδρευσης (εξωτερικό και εσωτερικό υδραγωγείο) της πόλης του Άργους Ορεστικού.

Το τεράστιο αυτό έργο έρχεται σε συνέχεια των πρόδρομων εργασιών αντικατάστασης 15 κομβολογίων σε στοχευμένα σημεία της πόλης, με στόχο την επίτευξη της τμηματικής διακοπής της υδροδότησης. Έτσι, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης του δικτύου, η υδροδότηση θα διακόπτεται ανά περιοχή και όχι συνολικά σε όλη την πόλη, ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία των πολιτών.

Το έργο περιλαμβάνει:

  • την αντικατάσταση του παλαιού αγωγού τροφοδοσίας με νέο αγωγό συνολικού μήκους 2.963,46 μέτρων,
  • την κατασκευή 2 υποδικτύων ύδρευσης χαμηλής και υψηλής ζώνης, συνολικού μήκους 45.053,62 μέτρων,
  • την τοποθέτηση 47 φρεατίων ελέγχου με τον απαραίτητο εξοπλισμό (δικλείδες ελέγχου, δικλείδες εκκένωσης, αερεξαγωγοί διπλής ενέργειας) κατά μήκος των δύο υποδικτύων,
  • την κατασκευή 39 στομίων πυρόσβεσης για κάλυψη των κινδύνων από πυρκαγιές, καθώς και την τοποθέτηση μανόμετρων ελέγχου της πίεσης σε χαρακτηριστικές θέσεις των δικτύων των δύο ζωνών για έλεγχο των συνθηκών λειτουργίας του δικτύου,
  • τον σχεδιασμό του δικτύου δευτερευόντων αγωγών διανομής σύνδεσης στο κεντρικό δίκτυο μέσω διάταξης Ειδικού Χειρισμού Δικλείδων (τοποθέτηση 109 διατάξεων ειδικού χειρισμού – τοποθέτηση 50 διατάξεων καθαρισμού και τοποθέτηση 8 μετρητών και 3.500 αναμονών).