9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ο Μπίλι Κρύσταλ είναι ο Μπεν Σόμπολ, ένας ψυχίατρος, με τα δικά του θέματα, που ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του, τον οποίο οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο γιος του κατασκοπεύει τις συνεδρίες των ασθενών του, ενώ ο ίδιος βρίσκει παγερά αδιάφορα τα προβλήματα των πελατών του.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο Πολ Βίτι, αρχιμαφιόζος, στην κορυφή της ιεραρχίας στη γκαγκστερική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά αρχίζει να αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και άγχους, είναι πλέον ανίκανος να σκοτώσει άνθρωπο και το χειρότερο… προβλήματα ανικανότητάς στο κρεβάτι!

Άθελά του ο Μπεν μετά από ένα τρακάρισμα, επιλέγεται ως γιατρός του ντον Πολ Βίτι με την εντολή να τον θεραπεύσει εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας.
Τι είδους συμβουλές μπορεί όμως να δώσει ο ψυχαναλυτής, σε έναν τύπο που λύνει τα προβλήματα με ένα όπλο και ένα σακί τσιμέντο;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι.

*Open, Δευτέρα 19/12 στις 21:00

«Jack Reacher» (2012) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακ Κουάρι

Δράσης – Ένας ερευνητής ανθρωποκτονιών, ο Τζακ Ρίτσερ καλείται να ερευνήσει μια υπόθεση που αφορά έναν εκπαιδευμένο στρατιωτικό – ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε τυχαία πέντε αθώα θύματα με έξι βολές. Ενώ ο φερόμενος ως δράστης συλλαμβάνεται και η υπόθεση είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο, ο δράστης ζητά να συναντήσει τον Ρίτσερ. Η συνάντηση αυτή θα πυροδοτήσει εκρηκτικές εξελίξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Βέρνερ Χέρτσογκ.

*Skai, Δευτέρα 19/12 στις 21:00

«Πίσω στο Σπίτι για τις Διακοπές» (1995) σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – «Σε μια τρελή οικογένεια, τα πάντα μπορούν να συμβούν…»

Η 40χρονη Κλόντια Λάρσον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει την Ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένεια της στο πατρικό της στη Βαλτιμόρη.

Αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζει αν θα το αντέξει. Τι άλλο όμως να κάνει, αφού έχασε τη δουλειά της και η κόρη της θα περάσει τη γιορτή με τον φίλο της.

Παίζουν: Χόλι Χάντερ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Αν Μπάνκροφτ, Στιβ Γκούτενμπεργκ, Τσαρλς Ντέρνινγκ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 19/12 στις 22:00

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (2019) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Δράσης – Από τότε που ο Χομπς (Τζόνσον), πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο (Στέιθαμ), πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού.

Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον (Ίντρις Έλμπα) απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Δευτέρα 19/12 στις 23:00

«Σκοτεινό Ποτάμι» (2003) σκηνοθεσία Κλιντ ‘Ιστγουντ 

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Τρία αγόρια, οι Τζίμι Μάρκαμ, Σον Ντιβάιν και Ντέιβ Μπόλι, παίζουν χόκεϊ σε ένα δρόμο της Βοστόνης το 1975. Ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες, οι οποίοι παριστάνουν τους αστυνομικούς, σταματά και λένε στον Ντέιβ να μπει μέσα στο αμάξι.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, τα αγόρια είναι πλέον ενήλικοι άνδρες και ενώ ζουν ακόμα στη Βοστόνη έχουν χαθεί. Ο Τζίμι είναι πρώην απατεώνας που διευθύνει ένα μαγαζί στη γειτονιά, ενώ ο Ντέιβ είναι εργάτης και ακόμα τραυματισμένος ψυχολογικά από την απαγωγή του. Οι δυο τους είναι ακόμα γείτονες και πλέον φέρουν συγγένεια από το γάμο του Ντέιβ με την ξαδέρφη της γυναίκας του Τζίμι.

Η 19χρονη κόρη του Τζίμι, Κέιτι έχει κρυφά σχέση με τον Μπρένταν Χάρις, ένα αγόρι που ο Τζίμι απεχθάνεται.
Την ίδια νύχτα, η Κέιτι δολοφονείται.

Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συνδέονται με αφορμή τη δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Ο Σον ήταν ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Παίζουν: Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον, Λόρενς Φίσμπερν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρα Λίνεϊ.

*Open, Δευτέρα 19/12 στις 23:30

«Αποστολή στη Χιλή» (2017) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης Κωμωδία – Ο Ταρκ Χένρι (Αντόνιο Μπαντέρας) είναι ένας κάπως γερασμένος σταρ της ροκ, παντρεμένος με σούπερ-μόντελ (Όλγα Κιριλένκο) και πάρα πάρα πολύ πλούσιος.

Αποφασίζει να πάει με τη γυναίκα του διακοπές στη γενέτειρά του, τη Χιλή, εκεί όμως η σύζυγος του απάγεται μυστηριωδώς από μια ομάδα περίεργων πειρατών δίχως καράβι.

Με ελάχιστη βοήθεια από τις τοπικές αρχές, ο Ταρκ αναγκάζεται να ξεκινήσει μόνος του τη μεγάλη αποστολή της διάσωσης της γυναίκας του.

Με εμπειρίες που ταιριάζουν περισσότερο στο να παίζει το μπάσο και να συμμετέχει σε ατίθασα πάρτι, βρίσκεται εξαναγκασμένος να περνάει μέσα από θανατηφόρες ζούγκλες και να τα βάζει με αδίστακτους παρανόμους.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Όλγα Κιριλένκο, Μαρκ Βάλεϊ, Μπεν Κούρα, Άισλιγκ Λόφτους, Ντέιβιντ Μίτσελ.

*Skai, Δευτέρα 19/12 στις 23:50

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

ΔράσηςΗ δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Alpha, Δευτέρα 19/12 στις 00:00

«Ομάδα Αυτοκτονίας» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Βρισκόμαστε σε ένα ασαφές χρονικά και δυστοπικό μέλλον όπου η κοινωνία δέχεται επίθεση από μία μυστηριώδη οντότητα, με δυνάμεις που θα φέρουν την Αποκάλυψη.

Η κυβερνητική πράκτορας Δρ. Αμάντα Γουόλερ (Βαϊόλα Ντέιβις) πρέπει να συγκεντρώσει μία ομάδα που δεν θα διστάσει να αναλάβει τις πιο ριψοκίνδυνες αποστολές, για να ριχτούν στη μάχη χωρίς να έχουν τίποτε να χάσουν.

Συγκεντρώνει έτσι από τις φυλακές, την πιο επικίνδυνη ομάδα κακοποιών, οι οποίοι σε περίπτωση που προσπαθήσουν να το σκάσουν σκοτώνονται επί τόπου, αλλά αν λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως όπλα της Αμερικάνικης Κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κακού, για αντάλλαγμα θα μειωθούν οι ποινές τους.

Αυτή η ομάδα ελεεινών και ανόμοιων ατόμων είναι η ομάδα Αυτοκτονίας και αυτό που μένει να δούμε είναι, αν θα τηρήσουν τη συμφωνία να “πέσουν ηρωικά ” προκειμένου να πέτυχουν ή θα πορευτεί ο καθένας για τον εαυτό του, σαν γνήσιοι αντι-ήρωες;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζάρεντ Λέτο, Τζάι Κόρτνεϊ, Κάρα Ντελεβίν, Τζόελ Κίναμαν.

*Star, Δευτέρα 19/12 στις 00:15

«Γκοτζίλα» (1998) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Δράσης – Ένα γιαπωνέζικο τάνκερ βυθίζεται στον Ειρηνικό ωκεανό. Διάφορα πλοία χάνονται, ενώ μυστηριώδεις πατημασιές σχηματίζουν ένα απειλητικό μονοπάτι που απλώνεται από τον Παναμά μέχρι την Νέα Υόρκη.
Μια γιγαντιαία μεταλλαγμένη σαύρα απειλεί την πόλη με ολοκληρωτική καταστροφή.

Η τεράστια μεταλλαγμένη με ακτινοβολία σαύρα, ο Γκοτζίλα, είναι έγκυος και διαλέγει την πόλη του Μανχάταν σαν φωλιά. Το τέρας σπέρνει τον πανικό με τον ερχομό του στη Νέα Υόρκη, ενώ μια ομάδα επιστημόνων και ο στρατός προσπαθούν απεγνωσμένα να αφανίσουν αυτό και τα νεογνά του.

Παίζουν: Μάθιου Μπρόντερικ, Ζαν Ρενό, Χανκ Αζάρια, Μαρία Πιτίλιο, Κέβιν Νταν

*Mega, Δευτέρα 19/12 στις 01:10