11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Οικογενειακή Φαντασίας – Ο Τσάρλι είναι ένα φτωχό αλλά καλότροπο παιδί που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να επισκεφτεί το φημισμένο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, όπου παλιά εργαζόταν κι ο παππούς του.

Ο ιδιοκτήτης του, παράξενος κι απόμακρος, δεν ανοίγει ποτέ τις πύλες του κόσμου του για κανένα.

Μια μέρα αποφασίζει να βάλει πέντε χρυσές προσκλήσεις μέσα στις σοκολάτες του και να καλέσει τα τυχερά παιδιά που θα τις βρουν στο εργοστάσιο του.

Ο Τσάρλι βρίσκει μία τέτοια πρόσκληση και μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, που αποδεικνύονται εκνευριστικά, κακομαθημένα ή απλά ανυπόφορα, ετοιμάζονται να διαβούν την πύλη του εργοστασίου σοκολάτας.

Η ξενάγηση, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο απλή ούτε για τα παιδιά ούτε για τους συνοδούς τους, καθώς πολλά περίεργα και μαγικά γεγονότα θα συμβούν.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρέντι Χάιμορ, Ντέιβιντ Κέλι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

*Open, Τρίτη 20/12 στις 21:00

«War» (2007) σκηνοθεσία Φίλιπ Άτγουελ

Δράσης Τρόμου – Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ, διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του. Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ. Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι

*Skai, Τρίτη 20/12 στις 21:00

«Έρωτας στην Φάρμα» (2019) σκηνοθεσία Τ. Γ. Πίκοκ

Δραματική Ρομαντική – Η Σάρα, μια χορτοφάγος που ζει στο Λος Άντζελες, είναι μια μόνη μητέρα μετά τον θάνατο του συζύγου της.
Η καρδιά της είναι γεμάτη από αγάπη για την κόρη της Κλόι, αλλά είναι κλειστή για οποιονδήποτε άλλον.
Μέχρι τη στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπη με κάτι απροσδόκητο.

Ο Κιθ είναι ένας εκτροφέας ζώων με μια αποτυχημένη φάρμα στη Μοντάνα.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στέλνουν τη Σάρα στη Μοντάνα προκειμένου να βοηθήσει τον Κιθ να πουλήσει τη φάρμα του έγκαιρα. Όμως αυτός δεν θέλει. Ένας απρόσμενος Χριστουγεννιάτικος έρωτας ανάμεσα σε δυο αντιδιαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Κόλιν Φέργκιουσον, Έιβα Πρέστον.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 20/12 στις 22:00

«Captain Phillips» (2013) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δραματική – Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς αναλαμβάνει τη διοίκηση του Maersk Alabama, ένα άοπλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Σαλάλαχ στο Ομάν, με διαταγή να πλεύσει μέσω του Κόλπου του Άντεν στη Μομπάσα, γύρω από το Κέρας της Αφρικής.

Έχοντας γνώση για πειρατική δραστηριότητα στα παράλια της Σομαλίας, ο καπετάνιος δίνει διαταγή για αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιεί ασκήσεις κινδύνου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μπαρκάντ Αμπντί, Κάθριν Κίνερ, Φεϊζάλ Αχμέντ, Μάικλ Σέρνους, Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Ant1, Τρίτη 20/12 στις 23:00

«Στην Κόψη του Χρόνου» (1995) σκηνοθεσία Τζον Μπαντχαμ

Δραματική Δράσης – Η επιστροφή του νεαρού λογιστή Τζιν Γουάτσον (Τζόνι Ντεπ) και της μικρής κόρης του στο Λος Άντζελες έχει αναπάντεχη κατάληξη.
Ο Τζιν προσεγγίζεται από τον αινιγματικό κύριο Σμιθ (Κρίστοφερ Γουόκεν) και την κυρία Τζόουνς (Ρομα Μάφια), που απαγάγουν την κόρη του, κατόπιν του δίνουν ένα όπλο, έξι σφαίρες και μια μαγνητική κάρτα πρόσβασης σε απόρρητους χώρους.

Πρέπει να σκοτώσει ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, την Ελινορ Γκραντ (Μάρσα Μάνσον) πριν φύγει από μια πολιτική συγκέντρωση που γίνεται στον χώρο. Αλλιώς, δεν θα ξαναδεί την κόρη του. Έχει στη διάθεσή του 1 ώρα και 15 λεπτά και ο χρόνος αρχίζει να τρέχει…

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάρσα Μέισον , Ρόμα Μάφια.

*Skai, Τρίτη 20/12 στις 23:00

«Ανήθικη Πρόταση» (1993) σκηνοθεσία Αντριάν Λιν

Δράμα, Ρομαντική – Η Νταϊάνα (Ντέμι Μουρ) και ο Ντέιβιντ (Γουντι Χαρελσον) είναι ένα νεαρό ζευγάρι.

Ο Ντέιβιντ είναι αρχιτέκτονας και σχεδίασε το σπίτι τους στη Σάντα Μόνικα. Η ζωή τους κυλάει ευχάριστα μέχρι τη στιγμή που ο νεαρός έρχεται αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τώρα είναι πολύ πιθανό να χάσουν το σπίτι τους λόγω χρεών.
Η απελπισία τον οδηγεί στο Λας Βέγκας όπου θα παίξει τις τελευταίες οικονομίες τους πιστεύοντας ότι θα κερδίσει το τζακ ποτ.

Δυστυχώς δεν τα καταφέρνει να κερδίσει και το ζευγάρι μένει απένταρο. Την ίδια όμως νύχτα, η Νταϊάνα τραβά την προσοχή του πολυεκατομμυριούχου Τζον Κέιτζ (Ρόμπερτ Ρεντφορντ). Ο τελευταίος μαθαίνοντας το οικονομικό αδιέξοδο του ζευγαριού, δεν διστάζει να τους προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, ζητώντας μόνο να περάσει μία νύχτα μαζί του η Νταϊάνα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ντέμι Μουρ, Γούντι Χάρλεσον, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Όλιβερ Πλατ, Ριπ Τέιλορ.

*Open, Τρίτη 20/12 στις 23:45

«Van Helsing» (2004) σκηνοθεσία Στήβεν Σόμερς 

Δράσης Περιπέτεια – 19ος αιώνας.

Ο φημισμένος κυνηγός τεράτων Γκάμπριελ Βαν Χέλισνγκ (Χιού Τζακμαν) στέλνεται από το Βατικανό στην Τρανσυλβανία, ώστε να βοηθήσει την τελευταία απόγονο των Βαλέριους στο να κατανικήσει τον κόμη Δράκουλα.

Η Άννα Βαλέριους (Κέιτ Μπεκινσέιλ) θα του αποκαλύψει ότι ο κόμης έχει συνάψει μια ανίερη συμμαχία με το Τέρας του Φρανκενστάιν, και πως είναι αποφασισμένη να λύσει μια κατάρα αιώνων που έχει πέσει πάνω στην οικογένεια της.

Οι δυο τους θα ξεκινήσουν το δύσκολο έργο της καταστροφής του κοινού τους εχθρού, αλλά στην πορεία θα αποκαλυφθούν μυστικά που θα σκοτεινιάσουν ακόμα περισσότερο το αιματοβαμμένο τοπίο.

Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ, Ντέιβιντ Γουέναμ, Έλενα Άναγια, Σάλερ Χένσλεϊ.

*Alpha, Τρίτη 20/12 στις 00:00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο.

Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…!

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

*Mega, Τρίτη 20/12 στις 00:10

«Οικόπεδο 12» (2013) σκηνοθεσία Κυριάκος Τοφαρίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Βρετανικοί ερευνητικοί δορυφόροι, τυχαία ανακαλύπτουν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή των Παλιών Μεταλλείων της Κύπρου.

Η έκταση ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε έναν Κύπριο συνταξιούχο, τον Κωσταντά Ριζίτη, που την είχε αγοράσει από τον συνάδελφό του Τουρκοκύπριο Αχμέτ Μπέιογλου και τώρα ζει εκεί με τη γυναίκα του.

Το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης οδηγεί σε χρεοκοπία τους δύο γιους του ζεύγους, αναγκάζοντάς τους να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους στο πατρικό σπίτι.

Με την άφιξη Βρετανών πρακτόρων και του Τουρκοκύπριου κληρονόμου, αλλά και με την κυβέρνηση να επιμένει να αγοράσει το σπίτι, η κατάσταση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κώστας Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλης Μαρίνος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Κυπριανού, Νίτου Τσάντρα, Οσμάν Άλκας.

*Skai, Τρίτη 20/12 στις 00:45

«Το ξέσπασμα» (1995) σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Περιπέτεια – Ο στρατηγός Μπίλι Φορντ αναθέτει στον συνταγματάρχη Σαμ Ντάνιελς, που εργάζεται στο Αμερικανικό Στρατιωτικό Ινστιτούτο Ερευνών για Μολυσματικές Ασθένειες, να ερευνήσει την ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου μολυσματικού ιού, που έχει εξαπλωθεί στην Αφρική.

Στα βάθη της τροπικής ζούγκλας, ο Σαμ ανακαλύπτει ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του εμφανίζουν τα συμπτώματα, που προκαλεί ο συγκεκριμένος θανατηφόρος ιός. Μετά από έρευνες, συμπεραίνει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο φονικός αυτός ιός να εξαπλωθεί και στις ΗΠΑ.

Αμέσως φροντίζει να ενημερώσει τους ανωτέρους του για να θέσουν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και την πρώην σύζυγό του, Ρομπέρτα Κέοχ, ερευνήτρια στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, για τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

Χωρίς εξήγηση, όμως, ο Στρατηγός Φορντ απαλλάσσει τον Σαμ από την υπόθεση και οι προϊστάμενοι της Ρόμπι αρνούνται να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις της…
Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Ρενέ Ρούσο, Μόργκαν Φρίμαν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κέβιν Σπέισι

*Star, Τρίτη 20/12 στις 01:15

«Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 2: Η εκδίκηση της Κίτι Γκαλόρ» (2010) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Κινούμενα Σχέδια – Η συνθήκη γνωστή: Τα αγαπημένα μας κατοικίδια Γάτες και Σκύλοι είναι κρυφά μυστικοί πράκτορες οι οποίοι μεριμνούν για την διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας των ανθρώπων αλλά και των υπόλοιπων ειδών χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνολογίες και συσκευές και διατηρώντας μυστικές υπηρεσίες υπό τον έλεγχό τους.

Η υποχθόνια Κίτι Γκαλόρ, μία γάτα ράτσας Sphynx, έχοντας κόψει δεσμούς με την αντίστοιχη Μυστική Υπηρεσία των γατών, δρα πλέον αυτόνομα.

Μεταμφιέζεται σε σκύλο με σκοπό να ληστέψει έναν μυστικό κώδικα έτσι ώστε να υλοποιήσει το μοχθηρό της σχέδιο κυριαρχίας.

Πλέον οι τριχωτοί μας φίλοι – σκύλοι και γάτες μαζί – θα πρέπει να δημιουργήσουν μια συμμαχία μεταξύ τους για να αντιμετωπίσουν την Κίτι Γκαλόρ και την επερχόμενη απειλή και να σώσουν το ανθρώπινο είδος αλλά και τους εαυτούς τους.

Η περιπέτεια ξεκινά και είναι γεμάτη απρόοπτα, δράση και συγκινητικές στιγμές σε μια ταινία που υπόσχεται γέλιο και διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Με τις φωνές των: Μπέτι Μιντλερ, Κρις ο Ντόνελ, Τζακ μακ Μπράιερ, Κριστίνα Απλγκέιτ, Νικ Νόλτε, Τζέιμς Μαρσντεν

*Open, Τρίτη 20/12 στις 02:15