15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δεκαπέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ένας Μπαμπάς, μα τι Μπαμπάς!» (1996) σκηνοθεσία Μπρίαν Λέβαντ 

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ο Χάουαρντ Λάνγκστον, ένας έμπορος στρωμάτων που δεν κατάφερε να είναι στην ώρα του στον αγώνα καράτε του γιου του.
Προσπαθώντας να επανορθώσει υπόσχεται στο γιο του να του πάρει για τα Χριστούγεννα την κούκλα του Τουρμπο-μαν, του δημοφιλέστερου σούπερ ήρωα.

Οι υπερβολικές υποχρεώσεις όμως τον κάνουν να το ξεχάσει ακόμη μια φορά. Όταν φτάνει στα καταστήματα, οι κούκλες έχουν εξαντληθεί από τα ράφια και τώρα πρέπει να τον αναζητήσει σε όλη την πόλη.

Αποφασισμένος να εκπληρώσει την επιθυμία του Τζέιμι πάση θυσία, ο Χάουαρντ ξεκινάει μια απίστευτη, γεμάτη απρόοπτα περιπλάνηση προς αναζήτηση του Τούρμπο Μαν.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Τζέικ Λόιντ, Φιλ Χάρτμαν, Ρίτα Γουίλσον, Τζέιμς Μπελούσι.

*Open, Πέμπτη 22/12, στις 21:00

«Ο Σπαγγοραμμένος» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Λάμπρος, ένας συνετός αλλά ιδιαίτερα σφιχτοχέρης νοικοκύρης, δώδεκα χρόνια παντρεμένος με τη Βέτα, αποφασίζει ένα βράδυ να το ρίξει έξω, παρασυρμένος από τον γλεντζέ συνέταιρό του, Γιώργο, που πρόκειται να βγει με την ελληνοβραζιλιάνα φιλενάδα του, Λίντα και την ελληνοαμερικανίδα φίλη της, Έβελιν.

Όμως η Έβελιν, με την οποία κυριολεκτικά ξεφάντωσε, δεν ήταν παρά η Βαγγελίτσα, μια μακρινή εξαδέλφη της συζύγου του, που μόλις είχε έρθει από την Αμερική.

Την επομένη, όταν τους επισκέπτεται η Έβελιν, αποκαλύπτεται η αλήθεια και εκείνη βρίσκει την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή της Βέτας, αρχής γενομένης με την απόκτηση μιας ακριβής γούνας από βιζόν!

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Κατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας, Δήμητρα Ζέζα

*Skai, Πέμπτη 22/12, στις 21:00

«Ντάνιελ ‘16» (2020) σκηνοθεσία Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Δραματική – Ο Ντάνιελ, ένας Γερμανός έφηβος, στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του.

Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα… Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες.

Παίζουν: Νικόλας Κίσκερ, Αλέξανδρος Λιακόπουλος Μπούχχολτς, Φιλοπατίρ Αντέλ Μογράς, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρλένε Καμίνσκι, Κωστής Καλλιβρετάκης, Κωστής Σειραδάκης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 22/12, στις 22:00

«LBJ: Η Ιστορία του Πρόεδρου Τζόνσον» (2016) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Βιογραφική Δραματική – Όταν ο πανίσχυρος επικεφαλής της γερουσίας Λίντον Τζόνσον χάνει τις εκλογές των δημοκρατικών το 1960 από τον Τζον Κένεντι, συμφωνεί να γίνει συμπαραστάτης του αντιπάλου του. Αλλά μόλις κερδίζουν τις εκλογές, ο Τζόνσον θα περιοριστεί στο ρόλο του αντιπροέδρου.

H ταινία επικεντρώνεται στις πολιτικές αναταραχές που ακολούθησαν την ανάληψη εξουσίας από τον Αντιπρόεδρο Λίντον Τζόνσον κατόπιν της δολοφονίας του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι το Νοέμβριο του 1963.

Καθώς το έθνος θρηνεί, ο Τζόνσον πρέπει να αντιμετωπίσει τον γενικό εισαγγελέα Μπόμπι Κένεντι, και τον πάλαι ποτέ μέντορα του και γερουσιαστή της Τζόρτζια, Ρίτσαρντ Ράσελ, καθώς αποζητά να επισφραγήσει την προεδρία του, τιμώντας την κληρονομιά του δολοφονημένου προέδρου, κερδίζοντας την ιστορική Πράξη Δημοσίων Δικαιωμάτων, που είχε συνταχθεί στη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Κένεντι.

Δεχόμενος έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, ειδικά από παράγοντες μέσα από την ίδια του την παράταξη, ο Λίντον Τζόνσον θα δώσει τη μάχη του, προκειμένου να θεραπεύσει τις πληγές του έθνους και να επισφραγίσει την προεδρία του.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μπιλ Πούλμαν, Tζένιφερ Τζέισον Λι, Μάικλ Στολ Ντέιβιντ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Τζον Μπερκ, Κιμ Άλεν.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 22/12, στις 22:00

«Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος 

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η μητέρα της Τζίνα ή αλλιώς  «Πάστα Φλώρα», αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόι γνωρίζει στα γήπεδα ή τα κλαμπ, που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, δεν υστερεί σ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του…

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Νίτσα Μαρούδα.

*Star, Πέμπτη 22/12, στις 22:30

«Booksmart» (2019) σκηνοθεσία Ολίβια Γουάιλντ

Κωμωδία – Κολλητές και αριστούχες μαθήτριες, οι Έιμι (Κέιτλιν Ντέβερ) και Μόλι (Μπίνι Φέλντσταϊν), πίστευαν ότι έχοντας τη μύτη τους χωμένη μονίμως στα βιβλία θα υπερτερούσαν των έξαλλων συμμαθητριών τους.

Την παραμονή της αποφοίτησής τους, η πραγματικότητα τους χτυπάει την πόρτα καθώς συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει πολλά όσο ήταν βουτηγμένες στα βιβλία τους.

Αποφασισμένες να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο, προσπαθούν να χωρέσουν τέσσερα χρόνια διασκέδασης σε ένα μόνο βράδυ χαοτικής περιπέτειας που κανένα βιβλίο δεν θα μπορούσε να τις προετοιμάσει γι’ αυτό.

Παίζουν: Κέιτλιν Ντέβερ, Μπίνι Φέλντσταϊν, Λίζα Κούντροου, Μπίλι Λουρντ, Τζέισον.

*Ant1, Πέμπτη 22/12, στις 23:00

«Noel» (2004) σκηνοθεσία Τσαζ Παλμιντέρι

Δραματική Ρομαντική – Όλοι αναζητούν το Χριστουγεννιάτικο θαύμα τους και ειδικά την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Το ίδιο και οι 5 άνθρωποι της διπλανής πόρτας στη Νέα Υόρκη, που οι δρόμοι της έχουν γεμίσει με παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα και καταναλωτές που αναζητούν δώρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η Ρόουζ(Σούζαν Σάραντον) είναι μια πετυχημένη εκδότρια βιβλίων που η προσωπική της ζωή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δύσπιστη απέναντι στο ανδρικό φύλο μετά το διαζύγιό της και χωρίς τη βοήθεια της αδερφής της έχει επωμιστεί αποκλειστικά την ευθύνη της μητέρας της που πάσχει από Αλτσχάιμερ και σκοπεύει να περάσει τις γιορτές στο νοσοκομείο κάνοντας συντροφιά στη μητέρας της.

Ο αστυφύλακας Μάικ (Πωλ Γουόκερ) σχεδιάζει να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες μέρες με την αρραβωνιαστικιά του Νίνα (Πενέλοπε Κρουζ) αλλά η αφόρητη και αδικαιολόγητη ζήλια του κάνει τη Νίνα να αναθεωρήσει τη σχέση τους αναζητώντας παρηγοριά στους συγγενείς της.

Μέσα σ’όλα αυτά ένας άγνωστος ηλικιωμένος ο Άρτσι (Άλαν Αρκιν) μπαίνει αιφνιδίως στη ζωή του Mike και εκδηλώνει ένα περίεργο ενδιαφέρον για το νεαρό. Την ίδια στιγμή ένας μικροαπατεώνας ο Τζιουλς (Μάρκους Τόμας) βλέπει τις μέρες να έρχονται και καθώς κρατάει ακόμα ζωντανή μέσα του την ευχάριστη ανάμνηση κάποιων Χριστουγέννων που είχε περάσει στο νοσοκομείο όταν ήταν 14 χρονών είναι έτοιμος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ξαναζήσει αυτή την εμπειρία.

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Σούζαν Σάραντον, Πολ Γουόκερ, Άλαν Αρκιν.

*Open, Πέμπτη 22/12, στις 23:00

«Collateral: Η Διαδρομή» (2004) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ο Βίνσεντ είναι ένας ατάραχος πληρωμένος δολοφόνος. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί με πολλά απραγματοποίητα όνειρα. Σ’ αυτή τη μοιραία νύχτα, ο Μαξ πρέπει να μεταφέρει τον Βίνσεντ στην επόμενη «δουλειά» του. Μία νύχτα, πέντε στάσεις, πέντε στόχοι και μία φυγή! Οι ζωές τους θα συναντηθούν σε μια επικίνδυνη κούρσα χωρίς επιστροφή. Απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέιμι Φοξ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Πίτερ Μπεργκ.

*Skai, Πέμπτη 22/12, στις 23:00

«Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» (1998) σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης

Ελληνική Κομεντί Φαντασίας – Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Θολοποτάμι της Χίου το 1960. Μετά το θάνατο του αγροφύλακα του χωριού, το τοπικό συμβούλιο ζητά από τον αγρονόμο τον διορισμό αντικαταστάτη. Κανείς αγροφύλακας, όμως, δεν δέχεται τη θέση, λόγω της κακής φήμης του χωριού και του πρόσφατου θανάτου του προηγούμενου αγροφύλακα, ο οποίος συνέβη μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας.

Τελικά η κοινότητα επανέρχεται, προσφέροντας ένα πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για τον αγροφύλακα που θα παρέβλεπε τα παραπάνω και θα δεχόταν τη θέση. Μετά την εξέλιξη αυτή αρχίζει να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των αγροφυλάκων και η θέση δεν αργεί να πληρωθεί.

Έτσι, ο αγρονόμος Ροδοκανάκης βρίσκει τελικά αντικαταστάτη του αποθανόντος. Πρόκειται για ένα τύπο ιδιαίτερα συμμαζεμένο και δειλό ο οποίος, αντί να προστατεύει τα κτήματα του κόσμου, προσέχει μόνο το μποστάνι του Σιδερή, κι αυτό με χίλια ζόρια.

Τελικά πεθαίνει από συγκίνηση, καθώς κρυφοκοιτάζει την ατίθαση Ελισώ, ένα σωστό αγριοκάτσικο, να λούεται ολόγυμνη στη θάλασσα. Ο νέος διάδοχος, ο Ματσαγάνος, ακολουθεί άλλο τροπάριο: το παίζει σκληρό καρύδι και συγκρούεται με τον ιδιοκτήτη του λιοτριβιού. Ακολούθως, προσάγει έξι άτακτους μαθητές στον αγρονόμο κι αυτός τον απολύει για υπερβάλλοντα ζήλο.

Επιστρέφει αγριεμένος στο χωριό, τα σπάει στο καφενείο και προσπαθεί ματαίως να συλλάβει την Ελισώ. Ο Λαβίδας, που είναι ο επόμενος αγροφύλακας, κολλάει με μια παρέα χαρτοπαικτών στο καφενείο του γειτονικού χωριού. Χαρτοπαίζει διαρκώς, χάνοντας όλους τους μισθούς του, ακόμα και τον γάϊδαρό του.

Ο Σιταράς είναι ο τέταρτος αγροφύλακας, νεότερος απ’ τους προκατόχους του και μέγας χωρατατζής.

Γελοιοποιεί τα πάντα, αλλά καταδιώκει κι αυτός την ατίθαση Ελισώ. Υφίσταται βέβαια τις αιχμηρές παρατηρήσεις του υπεύθυνου Ροδοκανάκη και τα παρατάει, για να επιστρέψει στο χωριό και να κατορθώσει τελικά να δαμάσει την Ελισώ, την οποία ποθεί κι εκείνος, όπως οι προηγούμενοι αγροφύλακες.

Καθένας από τους τέσσερις αγροφύλακες αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου, η οποία ταυτίζεται και με τη χρονική περίοδο κατά την οποία υπηρετεί στο χωριό, καθώς και με το χαρακτηριστικό γνώρισμα-αδυναμία του αντίστοιχου αγροφύλακα (καλοκαίρι-οκνηρία, χειμώνας-χαρτοπαιξία, άνοιξη-έρωτας).

Παίζουν: Αγγελική Μαλάντη, Αγγελος Πανελαράς, Τάκης Αγορής, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Στέλιος Μακριάς, Παναγιώτης Λούρος, Ηλίας Πετροπουλέας, Δημήτρης Αυγουστίδης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 22/12, στις 00:00

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

*Star, Πέμπτη 22/12, στις 00:45

«Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» (1928) σκηνοθεσία Ζαν Ρενουάρ

Δραματική – Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους, βωβού κινηματογράφου.
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ζαν Ρενουάρ μεταφέρει στη μεγάλη, βουβή τότε, οθόνη
το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν. Το μικρό κοριτσάκι είναι μια νεαρή κοπέλα, την οποία υποδύεται η τότε σύζυγος του, και το έργο ένα ρομαντικό μελόδραμα.
Πλημμυρίζοντας τη θεσπέσια ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με έναν ονειρικό αέρα, ο Ρενουάρ μετατρέπει την θλιμμένη μοναχική πορεία της ηρωίδας του μια παγωμένη νύχτα των Χριστουγέννων σε ένα μικρό κομψοτέχνημα λυρισμού και μαγευτικής εξπρεσιονιστικής εικονογράφησης.

Παίζουν: Κατρίν Χέσλινγκ, Ζαν Στορμ, Μανουέλ Ρααμπί.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 22/12, στις 00:50

«Η Νύχτα του Κυνηγού» (1955) σκηνοθεσία Τσαρλς Λότον

Δραματική – Η ταινία, όπως και το μυθιστόρημα βασίζονται στην αληθινή ιστορία του εγκληματία Χάρι Πάουερς, που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό το 1932 για τη δολοφονία δυο γυναικών και τριών παιδιών.

Ένας άνδρας ο Χάρι Πάουελ , κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ψυχοπαθή δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες οι οποίες έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους.

Όταν πια έχει πάρει αυτό που θέλει τις σκοτώνει. Συλλαμβάνεται για κλοπή αυτοκινήτου και βρισκόμενος στην φυλακή, προσπαθεί να αποσπάσει από τον καταδικασμένο σε θάνατο συγκρατούμενο του το πού έχει κρύψει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

Το μυστικό κρύβεται στην σύζυγο του θανατοποινίτη και στα δύο του παιδιά κι ο Πάουελ τα επισκέπτεται με τους πιο δόλιους σκοπούς.

Παίζουν: Ρόμπερτ Μίτσαμ, Σέλεϊ Γουίντερς, Λίλιαν Γκις, Πίτερ Γκρέιβς.

*Open, Πέμπτη 22/12, στις 01:00

«Φιλαδέλφεια» (1993) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Δράμα – Ο Andrew Beckett, ένας ανερχόμενος δικηγόρος, απολύεται από την φημισμένη δικηγορική εταιρεία του, επειδή πάσχει από AIDS. Αποφασίζει να τους κάνει μήνυση, αλλά κανένας δικηγόρος στην Philadelphia δεν θέλει να τους αντιμετωπίσει. Απελπισμένος, απευθύνεται στον ομοφοβικό δικηγόρο καταδικασμένων υποθέσεων, Joe Miller. Ο Andrew παλεύει για τη φήμη του, τη ζωή του, για δικαιοσύνη. Ο Joe, από την άλλη, αντιμετωπίζει τους φόβους και τις προκαταλήψεις του.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Τζέισον Ρόμπαρντς, Μέρι Στινμπέργκεν, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζοάν Γούντγουορντ, Τσαρλς Νέπιερ.

*Ant1, Πέμπτη 22/12, στις 01:15

«Traffik» (2018) σκηνοθεσία Ντίον Τέιλορ 

Μυστηρίου Τρόμου – Η Μπρία και ο Τζον ταξιδεύουν στα βουνά για να περάσουν μαζί ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο σε μια καλύβα στο δάσος. Σε ένα απομονωμένο βενζινάδικο τους προσεγγίζει μια συμμορία από μηχανόβιους. Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι για κάποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της συμμορίας, η οποία κρύβει πολλά ένοχα μυστικά. Τώρα το ζευγάρι έχει μόνο μία αποστολή, την επιβίωση!

Παίζουν: Πόλα Πάτον, Ομάρ Επς, Λαζ Αλόνσο, Ρόζελιν Σάντσες, Λουκ Γκος, Γουίλιαμ Φίχτνερ.

*Skai, Πέμπτη 22/12, στις 01:20

«Ψυχραιμία» (2007) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η ιστορία παρακολουθεί τις παράλληλες, συχνά συμπλεκόμενες ιστορίες και τις κοινές τύχες μερικών πολύ διαφορετικών νέων κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού εικοσιτετράωρου, από την έξοδό τους από τη φυλακή και τις παραλίες του Σαρωνικού ως τα βοσκοτόπια του Ψηλορείτη. Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι τα ποικίλα προβλήματα που τους έχουν κληροδοτήσει οι φαύλοι γονείς τους. Οι ίδιοι – μέχρι πρότινος αμέτοχοι – πέφτουν στα βαθιά, καθώς η απώλεια της ευδαιμονίας επιφέρει την ξαφνική κι αναγκαστική τους «ενηλικίωση»…

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βάσω Καβαλιεράτου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευτυχία Γιακουμή, Γιώργος Χρανιώτης, Τζένη Θεωνά, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μαρία Τζοπανάκη, Δήμητρα Χατούπη, Κωνσταντίνος Δανίκας, Γιώργος Κιμούλης.

*Alpha, Πέμπτη 22/12, στις 01:30