19 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Ο Γιος του Αϊ Βασίλη» (2011) σε σκηνοθεσία Σάρα Σμιθ

Animation – Ο Αϊ Βασίλης έχει μία υπομονετική σύζυγο, δύο παιδιά, ένα γέρο πατέρα και μία high-tech οικογενειακή επιχείρηση με τους πάντες να δουλεύουν πυρετωδώς αφού τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Κάπου σε μία κρυφή τοποθεσία στον Βόρειο Πόλο, ο Άγιος αν και βετεράνος πλέον, δεν προτίθεται να παραδώσει τα σκήπτρα στον οργανωτικό και αναμενόμενο διάδοχο γιό.

Ωστόσο, μια αναπάντεχη εξέλιξη θα φέρει τον μικρότερο γιο, τον καλοσυνάτο, πλην όμως αδέξιο Άρθουρ αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να φέρει εις πέρας την κρίσιμη αποστολή του μοιράσματος των δώρων, προτού ξημερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα.

Ο καλόκαρδος Άρθουρ θα μοιραστεί με τον τρελό παππού του κι ένα εκκεντρικό ξωτικό που πακετάρει σε χρόνο dt, μια περιπέτεια για να παραδώσουν το τελευταίο δώρο της βραδιάς.
Ο χρόνος δεν είναι μαζί τους, αφού έχουν μόνο δύο ώρες για να τα καταφέρουν και να ικανοποιηθεί ένα παιδάκι που κινδυνεύει να μείνει χωρίς το ποδήλατο που ζήτησε.

Με τις φωνές των: Μπιλ Νάι, Τζέιμς Μακαβόι, Τζιμ Μπροαντμπεντς

*Mega, Κυριακή 25/12, στις 21:00

«Ένα τρελό, τρελό κόλπο» (1999) σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Κωμωδία -Ένας σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, ο Μπομπι Μποουφιγκερ (Στηβ Μάρτιν) ανακαλύπτει το ιδανικό σενάριο για την επόμενη ταινία του.

Ο παραγωγός που θα χρηματοδοτήσει την ταινία του, θέτει ως απαράβατο όρο να πρωταγωνιστήσει ο διάσημος ηθοποιός Κιτ Ράμσεϋ (Έντι Μέρφι).

Ο Ράμσεϋ όμως δεν ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στην ταινία, έτσι ο Μπόμπι προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία του θα σκαρφιστεί ένα τρελό, τρελό κόλπο για να υλοποιήσει την ταινία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Στιβ Μάρτιν, Χίδερ Γκράχαμ, Ρόμπερτ Ντάουνι, Τέρενς Σταμπ.

*Μακεδονία, Κυριακή 25/12, στις 21:00

«Ο γύρος του κόσμους σε 80 ημέρες» (2004) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

http://mpetskas.com/wp-content/uploads/2019/12/tsakitsan_1.jpg

Κωμική περιπέτεια, δράσης – Ένας Κινέζος ληστής και τυχοδιώκτης, ο Πασπαρτού, καταλήγει κάτω από περίεργες συνθήκες στο στενό φιλικό κύκλο του εκκεντρικού Λονδρέζου Φιλέα Φογκ. Ο Φογκ έχει βάλει σκοπό να γυρίσει τον κόσμο σε 80 μέρες με διάφορα μεταφορικά μέσα, προκειμένου να κερδίσει ένα στοίχημα. Με τη πολύτιμη βοήθεια του Πασπαρτού, ο Φογκ θα διασχίσει τις πιο όμορφες και επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη, θα γνωρίσει τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του 19ου αιώνα και θα ζήσει τις πιο αξέχαστες περιπέτειες.

Παίζουν:Τζάκι Τσαν, Στιβ Κούγκαν, Σεσίλ ΝτεΦράνς, Ρόμπερτ Φάιφ, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Κάρεν Μοκ

*Skai, Κυριακή 25/12, στις 21:00

«Ο Γκριντς» (2018) σκηνοθεσία Γιάροου Τσένεϊ, Σκοτ Μοσιέρ

Animation – Ο Γκρίντς, ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά με μόνη συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ και βλέπει τους γείτονές του μόνο όταν του τελειώσουν τα τρόφιμα. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι της πόλης τού χαλάνε την ηρεμία του, με τους εορτασμούς τους.

Όταν δηλώνουν πως θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα 3 φορές πιο μεγάλα, ο Γκριντς συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξανακερδίσει την ηρεμία του: Αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης και να κλέψει τα Χριστούγεννα!

Φωνές: Γιώργος Καπουτζίδη, Έφη Παπαθεοδώρου

*Star, Κυριακή 25/12, στις 21:00

«Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς» (2015) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Κωμωδία  – Ο Μπραντ, ένας ήπιων τόνων ραδιοφωνικός παραγωγός, πασχίζει να γίνει ο καλύτερος θετός πατέρας για τα δύο παιδιά της συζύγου του. Όλα πάνε καλά μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί ο «κουλ» βιολογικός πατέρας τους, Ντάστι.

Τα θετά του παιδιά αρχίζουν να τον βάζουν δεύτερο και τον πατέρα τους πρώτο, ενώ ο Ντάστι θα πρέπει να μάθει ότι το να είσαι καλός μπαμπάς απαιτεί έναν συνεχόμενο αγώνα.

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λίντα Καρντελίνι, Τόμας Χέιντεν Κερτς, Σκάρλετ Εστέβεζ.

*Alpha, Κυριακή 25/12, στις 21:00

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον.

*Open, Κυριακή 25/12, στις 22:00

«Αγάπη Είναι… » (2003) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Κέρτις

Κομεντί – Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών;

Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει το χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts;

Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή του πιο όμορφου κοριτσιού στο σχολείο;

Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου; Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν;

Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες;

Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντιούνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς, αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού…

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ, Σιένα Γκίλορι, Έμα Τόμσον, Κίρα Νάιτλι, Άλαν Ρίκμαν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον

*Ant1, Κυριακή 25/12, στις 22:00

«Συμβόλαιο με τον… Έρωτα» (2018) σκηνοθεσία Μόνικα Μίτσελ

Δραματική Ρομαντική – Η Τζόλι επιστρέφει στην πατρίδα της τη Λουιζιάνα για πρώτη φορά μετά τον επώδυνο χωρισμό της από τον Φόστερ. Αναπόφευκτα, θα τον συναντήσει, αφού οι γονείς τους οργανώνουν μαζί το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην πόλη τους. Όταν μαθαίνει ότι ο Φόστερ θα συνοδεύεται από την καινούργια κοπέλα του, δεν αντέχει τη σκέψη πως θα πάει μόνη της.

Η καλύτερη φίλη της, η Ναόμι, της προτείνει να πάρει μαζί της τον εκκεντρικό αδελφό της, τον Τζακ, που ούτως ή άλλως δεν έχει κανονίσει τίποτα για τα Χριστούγεννα.

Η Τζόλι διστάζει και η Ναόμι, που είναι δικηγόρος, συντάσσει ένα χριστουγεννιάτικο συμβόλαιο που προσφέρει και στους δύο κάτι που θέλουν. Ο Τζακ θα συνοδεύσει την Τζόλι στο ταξίδι και θα τη στηρίξει στις δύσκολες στιγμές, όταν θα είναι παρών ο πρώην της, ενώ η Τζόλι, που είναι επαγγελματίας σχεδιάστρια ιστότοπων, θα σχεδιάσει μια ιστοσελίδα για την προώθηση του μυθιστορήματος που πρόκειται να εκδώσει ο Τζακ.

Χωρίς να το ξέρουν, το «χριστουγεννιάτικο συμβόλαιο» θα αποδειχτεί πολύ πιο ουσιαστικό απ’ ό,τι περίμεναν.

Παίζουν: Χίλαρι Μπάρτον, Ρόμπερτ Μπάκλει, Ντάνιλ Άκλς, Άντον Τάνερ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 25/12, στις 22:30

«Το Τανγκό των Χριστουγέννων» (2011) σκηνοθεσία Νίκος Κουτελιδάκης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο, τα χρόνια της δικτατορίας παρακολουθούμε μία δραματική ιστορία αγάπης ενώ ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Στο στρατόπεδο Βάτη στον Έβρο όλοι ασχολούνται με την αναμενόμενη γιορτή εκτός από τον υπολοχαγό. Η σκέψη του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, αγρίμι χωρίς χαμόγελο, με μια μόνο επιθυμία.

Ο Στέφανος Καραμανίδης (Γιάννης Στανκογλου) είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Ζωή (Βίκυ Παπαδοπούλου), τη γυναίκα του αντισυνταγματάρχη, Μανώλη Λόγγου (Γιάννης Μπέζος).

Θέλει να της ζητήσει να χορέψουν τανγκό στη γιορτή των Χριστουγέννων, όμως δεν ξέρει να χορεύει. Για να μπορέσει να μάθει να χορεύει τανγκό και να είναι έτοιμος μέχρι τη γιορτή, ζητά τη βοήθεια του φαντάρου του, Λάζαρου Λαζάρου (Αντίνοος Αλμπάνης),ενός συνεσταλμένου νεαρού φαντάρου, που ξεχωρίζει για τη μόρφωση και την καλλιέργειά του.

Ο Λαζάρου είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί του και μια σειρά γεγονότων ξετυλίγονται για να καταλήξουν σ ένα τανγκό, που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή και των τριών ηρώων.

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας, Περικλής Αλιώπης, Μαρίνα Αλούπη, Δημήτρης Αντωνίου, Αλέξης Αραπατσάκος, Ιμάμ Μπαϊλντί, Θάνος Χρόνης, Γιάννης Δίσκος, Λύσανδρος Φαληρέας, Ορέστης Φαληρέας, Φοίβος Κοντογιάννης.

*Mega, Κυριακή 25/12, στις 23:00

«Θα σε Βρω στον Παράδεισο» (1998) σκηνοθεσία Βίνσεντ Γουορντ

Δραματική, ρομαντική, φαντασίας – Η αγάπη του Κρις Νέλσον για τη γυναίκα του, Άνι, ξεπερνάει κάθε όριο και περιορισμό, ώσπου ένα αυτοκινητικό δυστύχημα τού στερεί τη ζωή.

Στην αρχή περιφέρεται στους χώρους όπου ζούσε πριν, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του και να της δείξει ότι ακόμα υπάρχει. Όμως αυτό είναι μάταιο… Αφού βλέπει πως δεν έχει νόημα να παραμένει άλλο στη γη, αποφασίζει να φύγει και ξυπνά σε έναν άλλο κόσμο.

Εκεί θα συναντήσει τα δυο παιδιά του κι έναν από τους πρώτους καθηγητές που είχε όταν σπούδαζε, οι οποίοι είχαν πεθάνει πριν απο αυτόν.
Ακόμα και ο παράδεισος όμως δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς την Άνν, κι όταν η τραγωδία απειλεί να τους χωρίσει για πάντα, ο Κρις ρισκάρει την ίδια του την ψυχή για να τη σώσει από την αιώνια απελπισία.

Η Άνι, συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της, αυτοκτονεί και καταλήγει στην κόλαση. Ο Κρις είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη γαλήνη του παραδείσου, προκειμένου να την ξανασυναντήσει έστω για μία φορά. Έτσι ξεκινάει μια συγκινητική και μεγαλειώδης αναζήτηση.
Μπορεί η Αγάπη να ενώσει αυτό που ο παράδεισος και η κόλαση έχουν κάνει κομμάτια;

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κιουμπα Κουντιγκ τζ., Αναμπέλα Σιόρα, Τζέσικα Μπρουκς Γκραντ, Ρόζαλιντ Τσάο, Λουσίντα Τζένι, Μαξ Βον Σαϊντοου.

*Μακεδονία, Κυριακή 25/12, στις 23:00

«Last Holiday» (2006) σκηνοθεσία Γουέιν Γιαγκ

Κωμωδία – Η Τζόρτζια, μια ντροπαλή υπάλληλος σε πολυκατάστημα ειδών μαγειρικής στη Νέα Ορλεάνη, ανακαλύπτει μετά από μια εξέταση ότι της απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες ζωής. Έτσι, αποφασίζει να ξοδέψει ό,τι οικονομίες είχε συγκεντρώσει μια ζωή για να κάνει ένα ταξίδι στην Τσεχία και να ζήσει τις τελευταίες της ημέρες όπως πάντα ονειρευόταν. Μένει στην προεδρική σουίτα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, τρώει τα πιο εκλεκτά φαγητά, κάνει σπορ που ποτέ της δεν πίστευε. Θα είναι όμως αυτό το τέλος για την Τζόρτζια;

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Τίμοθι Χάτον, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Αλίσια Γουίτ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ

*Alpha, Κυριακή 25/12, στις 23:00

«Step Up: Στα Βήματα του Πάθους» (2006) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική, Δραματική, Μουσική – Ο Τάιλερ, ένας “επαναστάτης χωρίς αιτία” μεγάλωσε στους δρόμους της μεγαλούπολης.
Ανώριμος και με περιθωριακές τάσεις, ένα βράδυ μαζί με τους κολλητούς του, θα διαλύσουν το αμφιθέατρο μιας φημισμένης καλλιτεχνικής σχολής.

Η σχολή Maryland School of Arts είναι φυτώριο για νέα, ανερχόμενα ταλέντα.

Ως τιμωρία για την πράξη του, το δικαστήριο αποφασίζει, ο Τάιλερ να υπηρετήσει διακόσιες ώρες ως βοηθός επιστάτη, στον τόπο που προκάλεσε τις καταστροφές.

Εκεί θα γνωρίσει τη Νόρα, το αστέρι της σχολής, που προετοιμάζεται εντατικά για την τελική παράσταση. Από αυτή την παράσταση θα εξαρτηθεί το μέλλον της ως επαγγελματίας χορεύτρια. Ο αναπάντεχος τραυματισμός του παρτενέρ της, όμως την οδηγεί να ψάχνει απεγνωσμένα αντικαταστάτη του.

Παρακολουθώντας τον Τάιλερ, διαπιστώνει ότι ο νεαρός έχει μία φυσική κλίση στο μοντέρνο χορό και αυτό θα είναι το ξεκίνημα όχι μόνο της συνεργασίας τους, αλλά και μιας ιδιαίτερης σχέσης ανάμεσά τους.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζίνα Ντιούαν, Ντρου Σιντόρα, Ντεσόν Ουάσινγκτον, Άλισον Στόνερ.

*Skai, Κυριακή 25/12, στις 23:20

«Το Χανγκόβερ Μέρος 2» (2011) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Κωμωδία – Δύο χρόνια μετά τον Νταγκ και ο Στου αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Λόρεν, μία όμορφη, ζάμπλουτη Ταϊλανδή. Ο πατέρας της νύφης δεν εγκρίνει τον γάμο αλλά παρόλ΄αυτά δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι της αγαπημένης του κόρης. Η πολυτελής τελετή στην εξωτική Ταϊλάνδη προϋποθέτει ωστόσο ένα bachelor party ανάλογο των περιστάσεων.

Ο Φιλ Γουόνεκ (ΜπράντλεΪ Κούπερ) , ο Στου Πράις (Εντ Χελμς), ο Άλαν Γκάρνερ (Ζακ Γαλιφιανάκης) και ο Νταγκ Μπίλινηκς (Τζάστιν Μπάρθα) ταξιδεύουν στην εξωτική Ταϋλάνδη για να παραστούν στο γάμο του Στου.

Οι… οδυνηρές μνήμες από το σχεδόν καταστροφικό bachelor party του Νταγκ στο Λας Βέγκας, είναι ακόμη νωπές και ο Στου είναι αποφασισμένος να μην το ρισκάρει. Έχει επιλέξει να κάνει ένα ασφαλές πάρτι πριν τον γάμο, με καφέ, γλυκάκια και καθόλου αλκοόλ! Τα σχέδια του όμως εκτροχιάζονται, όταν η παρέα χάνει τον δεκαεξάχρονο αδερφό της αρραβωνιαστικιάς του Στου.

Ό,τι είχε συμβεί στο Λας Βέγκας μπορεί να ήταν τρελό, αλλά αυτό που θα συμβεί στην Μπανγκόκ ξεπερνά κάθε φαντασία.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Τζέφρι Τέιμπορ, Κεν Τζεν, Πολ Τζιαμάτι, Τζέιμι Τσανγκ, Μπράιαν Κάλεν, Μέισον Λι

*Star, Κυριακή 25/12, στις 00:15

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

Ρομαντική Κωμωδία –Ο Σαμ Μπάλντουιν, ένας αρχιτέκτονας από το Σικάγο, χάνει τη σύζυγό του, Μάγκι, από καρκίνο. Αυτός και ο μικρός του γιος Τζόνα, αρχίζουν μια νέα ζωή στο Σιάτλ, αλλά ο Σαμ ακόμα πενθεί. Δεκαοχτώ μήνες μετά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1992, ο Τζόνα, ο οποίος θέλει ο πατέρας του να βρει μια καινούρια σύζυγο, τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκμπομπή.

Ο Τζόνα πείθει τον Σαμ να βγει στον αέρα να μιλήσει για το πόσο του λείπει η Μάγκι. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του, του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άνι Ριντ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Baltimore Sun. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Γουόλτερ αλλά αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση τους.

Αφού παρακολουθεί την ταινία Μεγάλε μου Έρωτα, η Άνι γράφει ένα γράμμα προτείνοντας στον Σαμ να τη συναντήσει στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν το στέλνει αλλά η φίλη της και συντάκτρια Μπέκι, το στέλνει γι αυτήν και στέλνει την Άνι στο Σιάτλ με αφορμή να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις ραδιοφωνικές εκπομπές

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν, Ρος Μάλινγκερ, Ρόζι Ο’ Ντόνελ.

*Ant1, Κυριακή 25/12, στις 00:45

«Γουέστ Σάιντ Στόρι » (1961) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ

Δραματική – Η πιο όμορφη ερωτική ιστορία όλων των εποχών στο πιο φημισμένο μιούζικαλ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το «Γουέστ Σάιντ Στόρι» αποτελεί μεταφορά του δραματικού ρομάντσου του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50 μέσα από δύο αντίπαλες συμμορίες.

Δύο συμμορίες νεαρών ατόμων της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε διαμάχη και η μία προσπαθεί να υπερισχύσει της άλλης.

Η συμμορία των Πορτορικανών Sharks έχει ως αρχηγό της τον Μπερνάρντο (Τζορτζ Τσακίρης) και εκείνη των Νεοϋορκέζων αγγλοσαξώνων Jets έχει ως αρχηγό της τον Ριφ (Ρας Τάμπλιν).

Κάποια στιγμή η αδελφή του Μπερνάρντο, Μαρία (Νάταλι Γουντ) καταφθάνει στη Νέα Υόρκη και ο αδελφός της την προετοιμάζει για γάμο με τον φίλο του Κίνο (Χοσέ Ντε Βέγκα), μέλος της συμμορίας του. Ένα βράδυ η Μαρία πηγαίνει σ’ έναν χορό και γνωρίζεται με τον Τόνι (Ρίτσαρντ Μπέιμερ), πρώην μέλος των Jets.

Οι δύο νέοι ερωτεύονται, παρά το χάσμα που χωρίζει τους κόσμους τους, βλέπονται κρυφά και αποφασίζουν να κλεφτούν, προκειμένου να παντρευτούν.

Παίζουν: Νάταλι Γουντ, Ρίτσαρντ Μπέιμερ, Ρίτα Μορένο, Τζορτζ Τσακίρης, Ρας Τάμπλιν, Σάιμον Όκλαντ, Χοσέ Ντε Βέγκα.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 25/12, στις 01:00

«Πάνω στην Ώρα για τα Χριστούγεννα» (2015) σκηνοθεσία Σον Μακναμάρα

Κομεντί Ρομαντική – Η Λίντσεϊ (Ελοΐζ Μάμφορντ) είναι καθηγήτρια ψυχολογίας, ζει ευτυχισμένη με τη μητέρα και τον παππού της Μπομπ (Κρίστοφερ Λόιντ) και μόλις έλαβε πρόσκληση για τη δουλειά των ονείρων της, να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.
Την ίδια μέρα όμως δέχεται και πρόταση γάμου από το αγόρι της Τζέισον (Μάικλ Στάχλ-Ντέιβιντ) και τώρα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την προστατευμένη της ζωή ή θα ανοίξει τα φτερά της στην προοπτική μίας νέας ζωής.

Η Λίντσεϊ θα πάρει την απόφαση της μετά από μια μαγική βόλτα, με ένα πούλμαν που θα την μεταφέρει στο μέλλον!

Παίζουν: Ελοΐζ Μάμφορντ, Μάικλ Σταλ-Ντέιβιντ, Τες Άτκινς, Κρίστοφερ Λόιντ.

*Mega, Κυριακή 25/12, στις 01:10

«Μια Υπέροχη Ζωή» (1946) σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα

Δραματική – Ο Τζορτζ Μπέιλι (Τζέιμς Στιούαρτ) πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντφορντ Φολς. Ήθελε να ταξιδέψει και να σπουδάσει αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, καθώς έπρεπε να βοηθήσει τους γονείς του στη μικρή τους επιχείρηση που βρισκόταν πάντα σε κίνδυνο αγοράς από τον άπληστο επιχειρηματία της περιοχής Χένρι Πόττερ (Λάιονελ Μπάριμορ).

Ο Πόττερ έχει βάλει ως στόχο του να αγοράσει ολόκληρη την πόλη και το μοναδικό του εμπόδιο στην πραγματοποίηση του ονείρου του είναι η μικρή εταιρία δανεισμού του πατέρα του Τζορτζ. Την ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Τζορτζ δίνει στο θείο του, Μπίλι (Τόμας Μίτσελ), το ποσό των 8.000 δολαρίων για να το καταθέσει στην τράπεζα, αλλά ο θείος του χάνει τα χρήματα. Ο Πόττερ βρίσκει τα χρήματα και τα κρύβει από τον Τζορτζ.

Αργότερα την ίδια μέρα ένας τραπεζικός υπάλληλος ανακαλύπτει το έλλειμμα κι ο Τζορτζ διαπιστώνει ότι πρόκειται να θεωρηθεί υπεύθυνος, να σταλθεί στη φυλακή κι η εταιρία του πατέρα του να καταστραφεί, επιτρέποντας στον Πόττερ να αγοράσει ολόκληρη την πόλη.

Σκεπτόμενος τη σύζυγό του Μαίρη (Ντόνα Ριντ), τα παιδιά του κι όλα τα υπόλοιπα αγαπημένα πρόσωπα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα είχε μεγαλύτερο όφελος για εκείνους αν ήταν νεκρός και αποπειράται να αυτοκτονήσει.

Εκείνη τη στιγμή ένας άγγελος, ο Κλάρενς (Χένρι Τράβερς), εμφανίζεται ενώπιον του και αποτρέπει την πράξη του αυτή. Με τη βοήθεια του Κλάρενς ο Τζορτζ διαπιστώνει, πόσο χρήσιμος είναι για τους συνανθρώπους του και πόσο κόσμο πρόκειται να βλάψει η αυτοκτονία του.

Παίζουν: Τζέιμς Στιούαρτ, Ντόνα Ριντ, Λάιονελ Μπάριμορ.

*Alpha, Κυριακή 25/12, στις 01:15

«Ο Άι Βασίλης είναι… Λέρα» (2003) σκηνοθεσία Τέρι Ζουίγκοφ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Ο Γουίλι (Μπιλι Μπομπ Θόρτον), βρίζει, καπνίζει, πίνει και μισεί τα παιδιά. Είναι ένας καταθλιπτικός αλκοολικός απατεώνας αλλά κάθε Χριστούγεννα πιάνει δουλειά ως Άι Βασίλης σε εμπορικά καταστήματα.
Ο λόγος που το κάνει είναι για να μπορεί να ληστεύει καταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων, μαζί με τον βοηθό του Μάρκους, που μεταμφιέζεται σε τάρανδος.

Όμως, η παρορμητικότητα και οι σεξουαλικές ορέξεις του ασταθή Άι Βασίλη γίνονται κάθε χρόνο πιο επικίνδυνες για τους δύο εγκληματίες.

Όταν ένα παιδί, που γίνεται συχνά στόχος για πλάκες από τους συνομήλικους του, έρχεται πιο κοντά του και τους κάνει να αντικρίσουν κατάματα το νόημα των Χριστουγέννων, περιπλέκει την κατάσταση.

Από την άλλη ο υπεύθυνος ασφαλείας έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και τους παρακολουθεί στενά για να ανατρέψει τα σχέδια τους.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τόνι Κοξ, Λόρεν Γκράχαμ, Μπρετ Κέλι, Λόρεν Τομ, Μπέρνι Μακ, Λόρνα Σκοτ, Άλεξ Μπόρσταϊν.

*Skai, Κυριακή 25/12, στις 01:20

«Κινγκ Κονγκ» (2005) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Στη δεκαετία του ’30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν.

Όμως τα προβλήματα μόλις άρχισαν.

Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά του Καρλ και του Τζακ.

Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού.

Τώρα οι ιθαγενείς, σκοπεύουν να προσφέρουν την Αν ως θυσία στον Κινγκ Κονγκ. Μόνο που ο τεράστιος γορίλας δεν θα σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα. Αντίθετα, θα νιώσει έλξη γι’ αυτήν ενώ ο Ντρίσκολ αναζητεί τα ίχνη της και ο Ντάνχαμ, που βλέπει τον Κινγκ Κονγκ ως την ευκαιρία για να γίνει πλούσιος και διάσημος, ετοιμάζει να βάλει σ’ εφαρμογή τα δικά του, σκοτεινά σχέδια

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τζακ Μπλακ, Άντριεν Μπρόντι.

*Star, Κυριακή 25/12, στις 02:30