12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο απόλυτος οδηγός για μια χαλαρή κινηματογραφική βραδιά!

«Ο Πέρσι Τζάκσον και η Θάλασσα των Τεράτων» (2013) σκηνοθεσία Θορ Φρόιντενταλ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Πέρσι Τζάκσον θέλει να γιατρέψει το δέντρο που προστατεύει το Στρατόπεδο των Ημίθεων. Για να το καταφέρει, θα χρειαστεί πρώτα να βρει το Χρυσόμμαλο Δέρας, και σε αυτό θα τον βοηθήσει η Άναμπεθ, ο σάτυρος Γκρόβερ και ο ετεροθαλής κύκλωπας αδελφός του, ο Τάισον. Όλοι μαζί θα διασχίσουν τα επικίνδυνα νερά της Θάλασσας των Τεράτων μέχρι τη Σπηλιά του Πολύφημου, όπου θα προσπαθήσουν να αρπάξουν από τα χέρια του το θαυματουργό δέρμα.

Παίζουν: Λόγκαν Λέρμαν, Αλεξάντρα Νταντάριο, Ντάγκλας Σμιθ, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Skai, Δευτέρα 26/12 στις 21:00

«Οι πελαργοί» (2016) σκηνοθεσία Νίκολας Στόλερ, Νταγκ Σουΐτλαντ

Animation – Στις μέρες μας αντί για παιδιά, οι πελαργοί πλέον παραδίδουν πακέτα για λογαριασμό ενός διαδικτυακού καταστήματος. Ο Τζούνιορ, καλύτερος πελαργό-πωλητής της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή. Όμως όλα ανατρέπονται όταν ενεργοποιεί κατά λάθος τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, μια μηχανή που δημιουργεί παιδιά, με αποτέλεσμα ένα αξιολάτρευτο, αλλά μη εγκεκριμένο, μωρό! Προσπαθώντας να καλύψει το λάθος του πριν το ανακαλύψει το αφεντικό του, ο Τζούνιορ και οι φίλοι του θα δώσουν μάχη με τον χρόνο για να κάνουν τη πρώτη παράδοση μωρού, σε ένα δύσκολο αλλά και αποκαλυπτικό ταξίδι, που θα μπορούσε όμως να επαναφέρει την πραγματική αποστολή των πελαργών: να παραδίδουν παιδιά!

Στην αυθεντική έκδοση της ταινίας, τις φωνές τους χαρίζουν στους κινούμενους ήρωες οι : Τζένιφερ Άνιστον, Ντάνι Τρέχο, Κέλσι Γκρέιμερ.

*Star, Δευτέρα 26/12 στις 21:00

«Ξανά Ανάλυσέ Το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία –  Ο αρχιμαφιόζος Πολ Βίτι παριστάνει τον κατατονικό για να βγει από τη φυλακή υπό την επίβλεψη του ψυχίατρου Μπεν Σόμπελ, ο οποίος αναγκάζεται να τον φιλοξενήσει σπίτι του. Ο Βίτι σχεδιάζει ένα μεγάλο κόλπο δουλεύοντας ως βιτρίνα σε τηλεοπτική σειρά με μαφιόζικη θεματολογία.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου.

*Open, Δευτέρα 26/12 στις 22:30

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» (2001) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Φαντασίας – Μια επική περιπέτεια για το καλό που αντιστέκεται στο κακό,  τη δύναμη της φιλίας, το προσωπικό θάρρος. Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από ένα Χόμπιτ, τον Φρόντο Μπάγκινς.

Ο νεαρός Φρόντο, που κατοικεί στη Μέση Γη, κληρονομεί ένα δαχτυλίδι, που θα δώσει σε ένα σκοτεινό και ισχυρό άρχοντα τη δύναμη να υποδουλώσει ολόκληρο τον κόσμο. Με μια πιστή συντροφιά, που αποτελείται από ξωτικά, νάνους, γενναίους άντρες και έναν σοφό μάγο, τον Γκάνταλφ, ο Φρόντο ξεκινά μια ηρωική προσπάθεια να καταστρέψει το δαχτυλίδι και να ανοίξει το δρόμο για την εμφάνιση της ανθρωπότητας.

Στη δύσκολη αυτή διαδρομή, ο Φρόντο θα συναντήσει πολλούς, που θα αγωνιστούν για να αποκτήσουν το δαχτυλίδι.

Παίζουν: Ελάιτζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερι Λι, Χιούγκο Γουΐβινγκ, Ίαν Χολμ, Σον Μπιν.

*Star, Δευτέρα 26/12 στις 22:50

«Οι Αναλώσιμοι 3» (2014) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Περιπέτεια – Ο Μπάρνεϊ (Σταλόνε), ο Κρίστμας (Στέιθαμ) και τα υπόλοιπα μέλη της θρυλικής ομάδας σκληροτράχηλων action hero, έρχονται αντιμέτωποι με τον Κόνραντ Στόουνμπανκς (Μελ Γκίμπσον), τον συνιδρυτή των Αναλώσιμων.

Ο Κόνραντ ίδρυσε αρχικά με τον Μπάρνεϊ την ομάδα, όμως στη συνέχεια πέρασε στη σκοτεινή πλευρά και έγινε ένας αδίστακτος έμπορος όπλων. Έτσι ο Μπάρνεϊ αναγκάστηκε να τον σκοτώσει … ή έτσι νόμιζε. Αφού ξέφυγε ήδη μία φορά από τα δίχτυα του θανάτου, ο Στόουνμπανκς τώρα επιστρέφει με ένα και μόνο στόχο: να αποτελειώσει για πάντα τους Αναλώσιμους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Αντόνιο Μπαντέρας, Χάρισον Φορντ, Μελ Γκίμπσον, Γουέσλι Σνάιπς, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Skai, Δευτέρα 26/12 στις 23:00

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Δευτέρα 26/12 στις 23:00

«Εκτός Ελέγχου» (1998) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική, δραματική κομεντί, ρομαντική – Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αμάξι του παθαίνει βλάβη. Έτσι καταλήγει για μια ακόμη φορά έγκλειστος των φυλακών της Φλόριντα. Η απόδραση του όμως δεν έγινε έτσι ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει, αφού κατά τη διάρκειά της, έτυχε να είναι παρούσα και η πράκτορας του FBI, Κάρεν Σίσκο.

Ενώ η δυναμική γυναίκα τον καταδιώκει, ο Μπάντι Μπραγκ, φίλος του Τζακ, παρεμβαίνει με αποτέλεσμα η Σίσκο να καταλήξει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, που πρόκειται να τον φυγαδεύσει.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την ελευθερία, ο Τζακ αισθάνεται μια ακατανίκητη έλξη για τη νεαρή κοπέλα. Το ίδιο όμως αισθάνεται και η Σίσκο.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Βινγκ Ρέιμς, Στιβ Ζαν, Ντον Τσιντλ, Άλμπερτ Μπρουκς.

*Μακεδονία, Δευτέρα 26/12 στις 23:00

«Άννα Καρένινα» (2012) σκηνοθεσία Τζο Ράι

Δραματική – Στην αριστοκρατική Ρωσία του 1874, η Αννα Καρένινα (Κίρα Νάιτλι), παντρεμένη με μεγαλύτερό της, εξέχοντα πολιτικό (Τζουντ Λο), ερωτεύεται έναν νεαρό αξιωματικό του στρατού (Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον) και αψηφά τις συμβάσεις της ρωσικής αστικής τάξης.

Προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει την αλήθεια και το νόημα στη ζωή της, αψηφά απερίσκεπτα τις συμβάσεις της ρωσικής κοινωνίας κι εγκαταλείπει το σύζυγο και το γιο της για να ζήσει με τον εραστή της.

Ο περίγυρός της την καταδικάζει και την εξοστρακίζει, ενώ οι ολοένα συχνότερες κρίσεις ζήλιας της αποξενώνουν τον κόμη, βυθίζοντάς την σταδιακά σε μια αδιέξοδη κατάσταση.
Η Άννα Καρένινα σταδιακά οδηγείται στην αυτοκαταστροφή.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Τζουντ Λο, Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Kέλι Μακντόναλντ, Ντόμναλ Γκλίσον, Μάθιου Μακφέιντιεν, Ρουθ Γουίλσον, Εμιλι Γουάτσον, Ολίβια Γουίλιαμς, Αλίσια Βικάντερ.

*Ant1, Δευτέρα 26/12 στις 23:30

«Dark Shadows» (2012) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Κομεντί Τρόμου Φαντασίας – Το 1752, ο Τζόσουα και η Ναόμι Κόλινς, μαζί με τον γιο τους Μπαρνάμπας, αποφασίζουν να μετοικίσουν, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, στην Αμερική. Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός, για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους.

Δυο δεκαετίες μετά, ο Μπαρνάμπας (Τζόνι Ντεπ) έχει τον κόσμο στα πόδια του ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν. Άρχοντας της έπαυλης των Κόλινγουντ, ο Μπαρνάμπας είναι πλούσιος, πανίσχυρος και ένας ακαταμάχητος πλέιμποϊ, μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Αντζελίκ Μπουσάρ (Έύα Γκριν).

Μάγισσα, με κάθε σημασία της λέξης, η Αντζελίκ τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό. Δυο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του, και βγαίνει στο 1972, έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του.

Επιστρέφει στην Έπαυλη των Κόλινγουντ, μόνο για να ανακαλύψει ότι η περιουσία του είναι κατεστραμμένη.

Τα δυσλειτουργικά απομεινάρια των Κόλινς, δεν έχουν πολύ καλύτερη τύχη, καθώς ο καθένας του έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά. Η μητριαρχική φιγούρα των Κόλινς, η Ελίζαμπεθ Κόλινς Στόνταρντ (Μισέλ Φάιφερ) έχει καλέσει την ψυχίατρο, Δρ. Τζούλια Χόφμαν (Έλενα Μπόμαν Κάρτερ), για να βοηθήσει με τα προβλήματα της οικογένειας της.

Στην έπαυλη μένουν, επίσης, ο αδερφός της Ελίζαμπεθ, Ρότζερ Κόλινς (Τζόνι Λι Μίλερ), η θρησκευόμενη έφηβη κόρη της, Κάρολιν Στόνταρντ (Κλόι Μόρετζ) και ο δεκάχρονος γιος του Ρότζερ, Ντέιβιντ Κόλινς (Γκιούλιβερ ΜακΓκράθ).

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Εύα Γκριν, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Τζόνι Λι Μίλερ, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Μπέλα Χίθκοτ

*Open, Δευτέρα 26/12 στις 00:30

«Ο Γάμος του Καλύτερου μου Φίλου» (1997) σκηνοθεσία Πι Τζεϊ Χόγκαν

Αισθηματική – Η Τζούλιαν Πότερ συνειδητοποιεί πως είναι ερωτευμένη με τον καλύτερο της φίλο, Μάικ, όταν αυτός της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί σε τέσσερις μέρες την εκλεκτή της καρδιάς του, την Κίμπερλι, η οποία μοιάζει να είναι η «τέλεια γυναίκα». Η Τζούλιαν θα κάνει το παν μέσα σε αυτές τις τέσσερις μέρες για να χαλάσει το γάμο και να τον κερδίσει, εκτός από το να του πει την απόλυτη αλήθεια.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Κάμερον Ντίαζ, Ρούπερτ Έβερετ, Κάρι Πρέστον.

*Mega, Δευτέρα 26/12 στις 01:00

«Μια Ευχή για τα Χριστούγεννα» (2019) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ράιτ 

Ρομαντική – Η Χάνα, εκδότρια βιβλίων, αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον πρώην αντίπαλό της, Ράιαν, με σκοπό να φέρουν μια διάσημη συγγραφέα στην ομάδα του εκδοτικού οίκου, που ανήκει στην οικογένεια της Χάνα. Στην πορεία, όμως, συνειδητοποιούν ότι η συγγραφέας Τίνα έχει χάσει την πίστη της στο πνεύμα των Χριστουγέννων και δεν θέλει να γράψει άλλο. Έτσι, οι δύο πρώην αντίπαλοι, προσπαθούν να μεταπείσουν την Τίνα, κάτι που θα τους φέρει πιο κοντά απ’ όσο υπολόγιζαν.

Παίζουν: Τζέιν Λίλι, Κάρλο Μαρκς, Έρικ Κλόουζ, Ρέιτσελ Κρόφορντ, Ρομπ Στιούαρντ.

*Alpha, Δευτέρα 26/12 στις 01:00

«LA LA LAND» (2016) σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δραματική – Ο Σεμπάστιαν και η Μία ζουν στο Λος Άντζελες, την πόλη των ονείρων. Ο Σεμπάστιαν είναι πιανίστας, λάτρης της τζαζ και έχει ένα μεγάλο στόχο: να ανοίξει το δικό του τζαζ μπαρ. Η Μία δουλεύει σε μια καφετέρια αλλά φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία ηθοποιός.

Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται σε έναν αυτοκινητόδρομο σε ώρα αιχμής και λογομαχούν. Λίγο αργότερα, η Μία πηγαίνει τυχαία στο μαγαζί, που παίζει μουσική ο Σεμπάστιαν, ο οποίος την αγνοεί αφού φεύγει εξοργισμένος μετά από έναν καυγά με το αφεντικό του.

Μετά από μήνες, η Μία και ο Σεμπάστιαν συναντιούνται σε ένα πάρτι και παρά το γεγονός πως αρχικά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι μεταξύ τους, γίνονται ζευγάρι.

Στην πορεία της σχέσης τους και οι δύο προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους, παρά τις αντιξοότητες και να παραμείνουν μαζί, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμα Στόουν, Τζον Λέτζεντ, Ρόζμαρι Ντε Γουΐτ.

*Star, Δευτέρα 26/12 στις 02:30