12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μία Τρίτη με πολλές επιλογές για να παρακολουθήσεις στην τηλεόραση!

«Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά» (2016) σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Κωμωδία – Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία για να πουλήσει την εφεύρεση του στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη.

Εκεί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, ενώ θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια μιας γοητευτικής γυναίκας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Αλεξάντερ Μπλακ, Σαρίτα Τσάουντχαρι.

*Skai, Τρίτη 27/12 στις 21:00

«Το Πολικό Εξπρές» (2004) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζιμέκις

Animation – Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παπούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι. Παρόλα αυτά, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός… τεράστιου ατμοκίνητου τρένου.

Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του…

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κρις Κόπολα, Μάικλ Ζετερ.

*Star, Τρίτη 27/12 στις 21:00

«Φύλαξέ μου τον Τελευταίο Χορό» (2017) σκηνοθεσία Τερι Κανινγκαμ

Ρομαντική Κομεντί – Η Λόρα, προσφάτως χηρεύσασα, έφυγε από τη Γιούτα σε νεαρή ηλικία, αφήνοντας πίσω τον πατέρα της, την αγάπη της για τον χορό κι έναν παλιό έρωτα.

Επιστρέφει και πάλι στη γενέτειρά της με την επτάχρονη κόρη της Νίκι, έχοντας αναλάβει την ανακαίνιση ενός εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου.

Θα πρέπει να είναι έτοιμο εγκαίρως για την ετήσια χορευτική παράσταση, την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Η Λόρα ξαφνιάζεται όταν μαθαίνει ότι πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο παλιός της έρωτας.

Παίζουν: Αλέξα Πεναβέγκα, Κάρλος Πεναβέγκα, Ρενέ Ριβέρα.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 27/12 στις 22:00

«Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» (1959) σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ 

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τζέρι (Τζακ Λέμον) και ο Τζο (Τόνι Κέρτις), δυο μουσικοί από το Σικάγο, γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας μαζικής σφαγής που υποκινήθηκε από τον γκάγκστερ Σπατς Κολόμπο (Τζορτζ Ραφτ) κι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη για να μην πέσουν στα χέρια της μαφίας.

Όταν μαθαίνουν ότι ένα γυναικείο συγκρότημα μουσικής τζαζ που πρόκειται να περιοδεύσει στο Μαϊάμι, ψάχνει για σαξοφονίστα και μπασίστα, μεταμφιέζονται σε γυναίκες και αρπάζουν την ευκαιρία για να ξεφύγουν. Συστήνονται στα γυναικεία μέλη του γκρουπ ως Τζοζεφίν και Δάφνη και φεύγουν μαζί τους για την περιοδεία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι δυο φίλοι χαίρονται που βρίσκονται ανάμεσα σε γυναίκες και ερωτεύονται με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Σούγκαρ Κέιν (Μέριλιν Μονρόε), που παίζει επίσης το ουκελέλε. Κι οι δυο προσπαθούν να κερδίσουν την καρδιά της, αλλά ο Τζο καταφέρνει να τη γοητεύσει όταν της συστήνεται ως εκατομμυριούχος με το όνομα Τζούνιορ.

Παράλληλα ένας πραγματικός εκατομμυριούχος, ο Όσγκουντ Φίλντινγκ ο τρίτος (Τζο Ε. Μπράουν) που παραθερίζει στο Μαϊάμι, ερωτεύεται τον Τζέρι, που γνωρίζει ως Δάφνη. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Σπατς Κολόμπο, συνοδευόμενος από τους άνδρες του φθάνει στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο των αρχηγών της μαφίας.

Παίζουν: Μέριλιν Μονρόε, Τόνι Κέρτις, Τζακ Λέμον, Τζορτζ Ραφτ, Τζο Ε. Μπράουν, Πατ Ο’Μπράιεν.

*Open, Τρίτη 27/12 στις 22:45

«Ο Επίμονος Κηπουρός» (2005) σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες

Κοινωνική – Ο Τζάστιν Κουέιλ (Ραλφ Φάινς) είναι ένας Βρετανός διπλωμάτης που είναι παντρεμένος με την Τέσα (Ρέιτσελ Βάις). Η Τέσα, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αφρική, ανακαλύπτει ότι μία φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει φάρμακα για το HIV/AIDS, παράλληλα δίνει δωρεάν φάρμακα για τη φυματίωση, χρησιμοποιώντας τους παραλήπτες ως πειραματόζωα.

Όταν εκείνη πηγαίνει με τον συνεργάτη της Άρνολντ (Ουμπερ Κουντέ) στην Κένυα και βρίσκεται δολοφονημένη μετά από λίγες μέρες, ο Τζάστιν αρχίζει να ερευνά την υπόθεση.
Μετά από πολλές προσπάθειες να βρει τα αίτια της δολοφονίας της, αλλά και πολλές απειλές για τη ζωή του, ο Τζάστιν μαθαίνει ότι η Τέσα δολοφονήθηκε λόγω μίας αναφοράς που είχε και έγραφε ότι τα φάρμακα αυτά ήταν επικίνδυνα.

Σύντομα οι έρευνές του θα τον φέρουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας..

Παίζουν: Ραλφ Φάινς, Ρέιτσελ Βάις, Ντάνι Χιούστον, Ντανιελ Χαρφορντ, Κηθ Πίρσον, Αρτσι Παντζιαμπι, Τζουλιετ Ομπρεϊ, Ντόναλντ Σάμπτερ.

*Μακεδονία, Τρίτη 27/12 στις 23:00

«Ολέθρια Σύγκρουση» (1998) σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Δραματική Δράσης – 10 Μαΐου του 1998.  Ο έφηβος ερασιτέχνης αστρονόμος Λήο Μπίντερμαν ανακαλύπτει ένα ασυνήθιστο ουράνιο σώμα κοντά σε ένα «αστροπάρτι» με τον αστρονομικό σύλλογο του σχολείου του στη Βιρτζίνια.

Ο καθηγητής του στέλνει τη φωτογραφία στον αστρονόμο δρα. Μάρκους Γουλφ. Ο Γουλφ παρατηρεί το νέο σώμα με επαγγελματικό τηλεσκόπιο και αντιλαμβάνεται ότι είναι ένας κομήτης σε τροχιά συγκρούσεως με τη Γη και απειλεί να δώσει τέλος σε κάθε μορφής ζωής.

Μια ομάδα αστροναυτών αναλαμβάνει μια αποστολή στο διάστημα, όπου με χρήση πυρηνικών όπλων θα αλλάξει την πορεία του μετεωρίτη.

Έπειτα από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών ανατίναξης του ουράνιου σώματος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει μια σειρά από σκληρά μέτρα με σκοπό τη διαιώνιση των ειδών, ώστε ό,τι επιζήσει να έχει μια ευκαιρία να «ξαναχτίσει» τον πλανήτη.

Παίζουν: Ελάιτζα Γουντ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Τία Λεόνι, Ρόμπερτ Ντουβάλ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μόργκαν Φρίμαν.

*Skai, Τρίτη 27/12 στις 23:00

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Τρίτη 27/12 στις 23:00

«Περιμένοντας τη Νονά» (2019) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας 

Κωμωδία – Ηρακλής και Αγησίλαος, δύο επιστήθιοι φίλοι, εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή… μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο καλοκαίρι της στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής… και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

*Star, Τρίτη 27/12 στις 23:10

«Χαίρε, Καίσαρ!» (2016) σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν 

Δραματική Κομεντί – Η ταινία που σατιρίζει τα χολιγουντιανά ήθη της δεκαετίας του ΄50.
Παρακολουθούμε ένα 24ωρο από τη ζωή του Έντι Μάνιξ (Τζος Μπρόλιν), ενός παραγωγού και του πιο γνωστού fixer που μεσουρανούσε εκείνη την εποχή.
Τι ακριβώς έκανε;

Φρόντιζε να “καθαρίζει” τα σκάνδαλα των σταρς, ώστε να μένουν τα άπλυτά τους μακριά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Έχει ακόμη να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, όπως η απαγωγή του πρωταγωνιστή της ταινίας του Μπερντ Γουίτλοκ (Τζώρτζ Κλούνει), από έναν κομπάρσο και καταλήγει σε ένα απόμερο σπίτι δίπλα στη θάλασσα που το διευθύνουν κομμουνιστές, υπό την ονομασία Το Μέλλον.

Η ηθοποιός Ντιάνα Μοράν (Σκάρλετ Γιοχάνσον) δεν έχει πατέρα να παρουσιάσει για το παιδί της και αν μαθευτεί η ιστορία θα προκληθεί σκάνδαλο. Ο σκηνοθέτης Λόρενς Λορέντς (Ραλφ Φάιν) ψάχνει να βρει πρωταγωνιστή για την ταινία του και ο Μάνιξ του προτείνει τον Χόμπι Ντόιλ (Άλντεν Εχρενριχτ), έναν ηθοποιό που μέχρι τώρα έχει παίξει μόνο σε ταινίες γουέστερν.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει και για το δικό του επαγγελματικό μέλλον.

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Άλντεν Έρενραϊχ, Ρέιφ Φάινς, Τζόνα Χιλ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τίλντα Σουίντον, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Άλισον Πιλ, Φίσερ Στίβενς.

*Ant1, Τρίτη 27/12 στις 23:45

«Ένας άγγελος για τα Χριστούγεννα» (2017) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Ρομαντική κομεντί – Η Γκάμπι είναι φύλακας άγγελος των ανθρώπων και τα φετινά Χριστούγεννα έρχεται στη γη με μια αποστολή, να βοηθήσει ώστε να αναβιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια μικρή πόλη. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι θα γνωρίσει την αγάπη. Ένας εθελοντής πυροσβέστης έρχεται στο δρόμο της Γκάμπι και της δείχνει πως είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι από έναν άνθρωπο, συναισθήματα που τόσο καιρό θαύμαζε αλλά δεν είχε βιώσει ποτέ της.

Παίζουν: Ρέιτσελ Μπόστον, Πολ Γκριν, Μπο Μπρίτζες, Άλισον Χόσακ.

*Alpha, Τρίτη 27/12 στις 00:50

«Άτακτη Καθηγήτρια» (2011) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν 

Αισθηματική κομεντί -Η Ελίζαμπεθ Χάλσεϊ είναι μια καθηγήτρια γυμνασίου-κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς όχι μόνο κακομεταχειρίζεται τους μαθητές της και βρίζει σα λιμενεργάτης, αλλά, παράλληλα, πίνει και καπνίζει σα να μην υπάρχει αύριο.

Όχι, δηλαδή, πως την πολυενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καθώς πολύ σύντομα πρόκειται να τα παρατήσει όλα, για να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της.

Ωστόσο, όταν ο τελευταίος της δίνει τα… Λουμπουτέν στο χέρι, η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να ξεδιπλώσει τα θέλγητρά της προκειμένου να ξελογιάσει τον Σκοτ, έναν αφελή καινούργιο καθηγητή, ο οποίος πέρα από γοητευτικός είναι και… ματσωμένος, καθότι κληρονόμος μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζέισον Σίγκαλ, Λούσι Παντς.

*Mega, Τρίτη 27/12 στις 01:00

«Η Ιστορία της Ζωής μας » (1999) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Ρομαντική κωμωδία – Η Κέιτι και ο Μπεν μόλις έκλεισαν δεκαπέντε χρόνια έγγαμου βίου, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πιθανώς να μην είναι πια ερωτευμένοι. Όμως, αυτή τη στιγμή, έχουν δύο παιδιά και πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την οποιαδήποτε απόφαση πάρουν…

Γλαφυρή ρομαντική κομεντί γύρω από τις κρίσεις των συζυγικών σχέσεων, σκηνοθετημένη από τον βετεράνο Ρομπ Ράινερ.

Επιτυχημένη χημεία ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό δίδυμο, που απαρτίζεται από τον Μπρους Γουίλις και την Μισέλ Φάιφερ.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μισέλ Φάιφερ, Ρίτα Γουίλσον, Τζούλι Χάγκερτι, Τιμ Μάθεσον.

*Star, Τρίτη 27/12 στις 01:30