15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ και μία λίστα από ταινίες σε περιμένει.

«Το πιο Λαμπρό Αστέρι» (1967) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Αισθηματική – Μια όμορφη κοπέλα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) εργάζεται στην ψαραγορά και ψυχαγωγεί τον κόσμο με τα τραγούδια της.

Ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια και σύντομα θα εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο του Μενεξέ (Νικήτας Πλατής).

Δουλεύει μαζί με τον σπουδαστή κλασικής μουσικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις.

Αγνοεί ότι η επιτυχία της οφείλεται, εν πολλοίς, στον στιχουργό των τραγουδιών της που δεν είναι άλλος από τον συγκεκριμένο σπουδαστή.

Εκείνος πεισμώνει και, παρά την έλξη που υπάρχει ανάμεσά τους, θα παντρευτεί μια άλλη κοπέλα (Μαίρη Ιωαννίδου), κόρη ενός πλούσιου οικογενειακού φίλου (Σταύρος Ξενίδης).

Όταν τελικά παραμερίσουν τους ανταγωνισμούς τους, οι δύο νέοι θα ξαναβρεθούν για να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Βουγιουκλακη Αλικη, Παπαμιχαηλ Δημητρης, Ξενιδης Σταυρος,Διανελλος Λαυρεντης.

*Skai, Πέμπτη 29/12, στις 21:00

«Τροία» (2004) σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Δραματική Περιπέτεια – Έτος 1250 π.Χ. Ο Πάρις, γιος του Πριάμου, βασιλιά της Τροίας, πείθει την Ελένη, να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο και να τον ακολουθήσει στην πατρίδα του. Όταν ο Μενέλαος μαθαίνει για το συμβάν, ζητά τη βοήθεια του αδελφού του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, για να επιτεθεί στην Τροία με σκοπό να πάρει πίσω τη σύζυγό του.

Ο Αγαμέμνονας, που βλέπει πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία, οργανώνει την εκστρατεία: 1.000 πλοία μεταφέρουν 50.000 Έλληνες στρατιώτες, που τελικά στρατοπεδεύουν έξω από την Τροία.

Ο Πρίαμος αναθέτει την οργάνωση της άμυνας της πόλης στον χαρισματικό Έκτορα και οι Τρώες, λαός αήττητος μέχρι τότε, ανθίστανται σθεναρά όμως ο Αγαμέμνονας έχει στο πλευρό του έναν πανίσχυρο σύμμαχο: τον Αχιλλέα, έναν ημίθεο, μια «πολεμική μηχανή», που η παρουσία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση αυτού του πολέμου.

Παίζουν: Σον Μπιν, Μπράιαν Κοξ, Μπραντ Πιτ, Ορλάντο Μπλουμ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μπρένταν Γκλίζον, Έρικ Μπάνα, Πίτερ Ο’ Τουλ.

*Star, Πέμπτη 29/12, στις 21:00

«Τζούντι» (2019) σκηνοθεσία Ρούπερτ Γκουλντ

Δραματική – Χειμώνας 1968: Ο θρύλος της Showbiz Τζούντι Γκάρλαντ φθάνει στο Λονδίνο για μία σειρά sold out εμφανίσεων στο διάσημο κέντρο διασκέδασης “The Talk of the Town”.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ» που της χάρισε παγκόσμια καταξίωση, και ενώ η φωνή της έχει αποδυναμωθεί, το ερμηνευτικό της ταλέντο έχει ωριμάσει και εξελιχθεί.

Καθώς ετοιμάζεται για την παράσταση, συνδιαλέγεται με την διεύθυνσή του κέντρου, κάνει πρόβες με τους μουσικούς, έρχεται σε επαφή με φίλους και θαυμαστές , το σπινθηροβόλο πνεύμα και η λάμψη της εκπέμπουν αβίαστα.

Ακόμα και τα όνειρά της για έρωτα και συντροφικότητα παραμένουν ζωντανά καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γάμο με τον Μίκι Ντιν, τον πέμπτο σύζυγο της ζωής της.

Κι όμως η Τζούντι είναι εύθραυστη. Δουλεύοντας 45 από τα 47 χρόνια της ζωής της νιώθει πια εξαντλημένη. Καταδιώκεται από τις παιδικές της αναμνήσεις στο Χόλιγουντ και θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω σπίτι, στα παιδιά της. Έχει την δύναμη να προχωρήσει;

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζέσι Μπάκλεϊ, Φιν Γουίτροκ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 29/12, στις 22:00

«Digger» (2020) σκηνοθεσία Τζώρτζης Γρηγοράκης

Δραματική – Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας.

Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ, Θύτης, Μιχάλης Ιατρόπουλος.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 29/12, στις 22:00

«Αψηφώντας το Θάνατο» (2007) σκηνοθεσία Τζίλιαν Άρμστρονγκ 

Δραματική Ρομαντική – Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του το 1926, ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι (Γκάι Πίρς) φτάνει στο Εδιμβούργο.
Ενώ το κοινό καταχειροκροτεί την ανάδυσή του διάσημου μάγου από τα νερά του λιμανιού, που είχε βυθιστεί αλυσοδεμένος, η Μαίρη (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και η 11χρονη κόρη της Μπέντζι (Σάρσε Ρόναν) προετοιμάζονται για το δικό τους σόου.

Παρατηρούν το κοινό και συλλέγουν χρήσιμα στοιχεία για τη βραδινή τους «μεταφυσική» παράσταση, ως αχτύπητο δίδυμο μέντιουμ «Princess Kali and her Dusky Disciple».
Η Μαίρη και η Μπέντζι μαθαίνουν ότι, μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Χουντίνι έχει στραφεί προς τα μέντιουμ και δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να του αποκαλύψει τα τελευταία της λόγια προτού πεθάνει. Η Μαίρη, αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα, βάζει τα δυνατά της για να μαζέψει πληροφορίες.

Ο Χάρι κι ο μάνατζερ του κ. Σουγκαρμαν (Τίμοθι Σπαλ) συναντούν δεκάδες μέντιουμ, αλλά μόνο η Μαίρη με την Μπέντζι καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Ο κ. Σούγκαρμαν ανακοινώνει στον τύπο το επόμενο μεταφυσικό πείραμα του Χουντίνι: τα τελευταία λόγια της μητέρας του βρίσκονται σε ένα σφραγισμένο φάκελο, αλλά θα αποκαλυφθούν από ένα μέντιουμ που θα επικοινωνήσει με την ψυχή της. Καθώς η ημέρα της αποκάλυψης πλησιάζει, ο Χάρι και η Μαίρη γνωρίζονται καλύτερα και η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία.

Ο Χουντίνι αρχίζει να είναι ασυνεπής με τις παραστάσεις του και ο μάνατζέρ του ζητάει από τη Μαίρη να εξαφανιστεί. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να φύγει με τα 10.000 δολάρια ή με την αγάπη του Χάρι.

Η εντυπωσιακή ομοιότητά της με τη μητέρα του περιπλέκει τα πράγματα..

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Σάρσε Ρόναν, Τίμοθι Σπαλ, Μάλκομ Σιλντς, Ολίβια Νταρνλέι.

*Open, Πέμπτη 29/12, στις 22:30

«Το βουνό ανάμεσα μας» (2017) σκηνοθεσία Χάνι Αμπού Ασάντ

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, η Άλεξ Μάρτιν (Κέιτ Γουινσλετ) και ο Μπεν Μπας (Ίντρις Έλμπα) νοικιάζουν από κοινού ένα αεροπλάνο για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις των αεροδρομίων και να φτάσουν άμεσα στον προορισμό τους.

Το αεροπορικό ατύχημα όμως που θα συμβεί πάνω από μία χιονισμένη οροσειρά, θα τους αναγκάσει να δημιουργήσουν ένα δεσμό εμπιστοσύνης προκειμένου να επιβιώσουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Όταν πια καταλαβαίνουν ότι δεν θα τους ψάξει κανείς, αποφασίζουν να ξεκινήσουν το ταξίδι προς τον πολιτισμό διαμέσου εκατοντάδων μιλίων άγριας φύσης, δίνοντας ο ένας στον άλλο δύναμη για να συνεχίσουν.

Σε αυτές τις συνθήκες θα ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβει ο ίδιος τους ο εαυτός και που δεν πίστευαν πραγματικά ότι υπάρχει μέσα τους…

Παίζουν: Κέιτ Γουίνσλετ, Ίντρις Έλμπα, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Μπο Μπρίτζες.

*Skai, Πέμπτη 29/12, στις 23:00

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν:  Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Πέμπτη 29/12, στις 23:00

«Με την Πρώτη» (2007) σκηνοθεσία Τζαντ Άπατοου

Κωμωδία – Η Άλισον (Κάθριν Χάιγκλ) είναι μια μια ανερχόμενη δημοσιογράφος που δουλεύει σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο Μπεν (Σεθ Ρόγκεν) είναι ένας συνομήλικός της άεργος που του αρέσει να αράζει με τους φίλοςυ του και να μαστουρώνει.

Το βράδυ που η Άλισον θα πάρει προαγωγή, θα το γιορτάσει σε ένα μπαρ όπου γνωρίζεται με τον Μπεν. Αφού γνωριστούν και μετά από κατανάλωση άφθονης ποσότητας αλκοόλ, οι δυο τους θα περάσουν μαζί μια ερωτική νύχτα. Είναι εντελώς αταίριαστοι μεταξύ τους και λογικά δεν θα ξαναδούν ποτέ ο ένας τον άλλο Η μοίρα, όμως, έχει άλλα σχέδια. Τι μπορεί να προκαλέσει ένα μεθύσι και μια ερωτική συνεύρεση δίχως τις απαραίτητες προφυλάξεις; Η Άλισον μένει έγκυος!

Ενημερώνει τον Μπεν ο οποίος, μετά την πρώτη έκπληξη, συμφωνεί να σταθεί στο πλευρό της. Οι δυο τους αποφασίζουν να γνωριστούν καλύτερα. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Στον ελάχιστο καιρό που έχουν μπροστά τους θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, αφού είναι εμφανές πως δεν είναι αυτό που λέμε γεννημένοι ο ένας για τον άλλο…

Εντωμεταξύ, την στηρίζει η μεγαλύτερη αδελφή της Άλισον, Ντέμπι, και ο σύζυγός της, ένα κάθε άλλο παρά παραδειγματικό ζευγάρι…

Η Άλισσον πιστεύει πως ο σύζυγός της, Πιτ, την απατάει.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Κάθριν Χέιλ, Πολ Ραντ, Λέσλι Μαν.

*Ant1, Πέμπτη 29/12, στις 23:45

«Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» (2014) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία -Μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ! Η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση.

Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους, που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θ αργήσουν να γίνουν άνω κάτω! Κι όταν τα περιθώρια στενέψουν απειλητικά, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων, θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα.

Παίζουν: Ρένια Λουϊζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα.

*Star, Πέμπτη 29/12, στις 00:10

«Παραγγελιά» (1980) σκηνοθεσία Παύλος Τάσσιος 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Νίκος (Αντώνης Αντωνίου) μαζί με τον αδερφό του (Αντώνης Καφετζόπουλος), έναν φίλο τους (Γιώργος Ζορμπάς) και τις γυναίκες τους (Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου και Βίκυ Βανίτα), διασκεδάζουν σε κάποιο λαϊκό κέντρο.

Εκεί θα γίνει μια παρεξήγηση, με αφορμή την «παραγγελιά» ενός τραγουδιού. Ο καβγάς, με την εμπλοκή και της αστυνομίας θα μετατραπεί σε αιματηρό επεισόδιο.

Η ταινία περιγράφει τη γνωστή ιστορία του Νίκου Κοεμτζή με τη σφαγή τριών αστυνομικών μέσα σ’ ένα νυχτερινό κέντρο για μια «παραγγελιά» το 1973. Περιγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από το φονικό, κατά τη διάρκειά του και έπειτα απ’ αυτό, μέχρι τη σύλληψη και τη δίκη των δραστών.

Ο σκηνοθέτης δίνει τη δική του ερμηνεία γι’ αυτό το γεγονός, αποδεικνύοντας ότι η ενέργεια του Κοεμτζή δεν ήταν τίποτα άλλο από μια απελπισμένη αντίδραση κατά του συστήματος που τον καταπίεζε και στόχευε στην τελική του εξόντωση.

Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Νικήτας Τσακίρογλου, Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου, Γιώργος Κοτανίδης, Βίκυ Βανίτα, Γιώργος Ζορμπάς, Μενέλαος Ντάφλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Γιάννης Μποσταντζόγλου,

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 29/12, στις 00:15

«Ξανά Aνάλυσέ το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Αστυνομική Κωμωδία – Το πρώην αφεντικό της Μαφίας, ο Πολ Βίτι (Ρόμερτ ντε Νίρο), έχει σχεδόν την ποινή του στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ, αλλά οι πράκτορες του FBI, που τον παρακολουθούν από κρυφές κάμερες, είναι ολότελα μπερδεμένοι!

Μέρα με τη μέρα, τον παρακολουθούν να πέφτει σε κατάσταση κατατονίας από την οποία τίποτε δεν το συνεφέρει, ενώ ξαφνικά τον βλέπουν έκπληκτοι να ερμηνεύει τραγούδια από το πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story.

Μήπως ο Βίτι έχει πάθει νευρική κρίση εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απειλών εναντίον της ζωής του;
Ο πρώην ψυχίατρός του, ο Μπεν Σόμπελ (Μπίλι Κρίσταλ), ενώ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την απώλεια του πατέρα του, καλείται στις φυλακές για να εξετάσει τον Πολ και προτείνει την αποφυλάκισή του, υπό τον όρο να βρίσκεται υπό την επιτήρησή του.

Έτσι ο Πωλ Βίτι εγκαθίσταται στο σπίτι του Μπεν, γίνεται μέλος της οικογένειας και ενώ θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, οι απειλές που δέχεται από πρώην συνεργάτες του, τον οδηγούν ακόμη μία φορά να αναλάβει τα ηνία της “φαμίλιας”…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τζο Βιτερέλι, Κάθι Μόριαρτι.

*Open, Πέμπτη 29/12, στις 00:30

«Βασιλικά Χριστούγεννα» (2014) σκηνοθεσία Άλεξ Ζάμ

Κομεντί Ρομαντική – Ο πρίγκιπας Λέοπολντ, γιος της Βασίλισσας Ισιδώρας και κληρονόμος του θρόνου της Κορδινίας, γυρνώντας από τις σπουδές του στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, φέρνει πίσω στην μητέρα του μια δυσάρεστη για εκείνη έκπληξη, την αρραβωνιαστικιά του.

Το πρόβλημα της βασίλισσας είναι ότι η κοπέλα αυτή, είναι μια απλή μοδίστρα, ταπεινής καταγωγής. Έτσι, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της να χαλάσει το ειδύλλιο αυτό.

Θα καταφέρει, άραγε, η γλυκιά Έμιλυ να αλλάξει τη γνώμη της βασίλισσας και να δώσει ένα αίσιο τέλος στο παραμύθι της με τον πρίγκιπά της;

Παίζουν: Λέισι Τσάμπερτ, Στέφεν Χάγκαν, Τζέιν Σέιμουρ, Κάθριν Φλιν, Σάιμον Ντάτον.

*Alpha, Πέμπτη 29/12, στις 00:50

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι» (2019) σκηνοθεσία Ελίζαμπεθ Μπάνκς

Δράσης – Οι περίφημοι Άγγελοι του Τσάρλι συνεχίζουν να δουλεύουν για τον μυστηριώδη κύριο Charles Townsend, του οποίου το ιδιωτικό πρακτορείο ερευνών έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Έχοντας συγκεντρώσει τις πιο έξυπνες, πιο γενναίες και εξαιρετικά εκπαιδευμένες γυναίκες ανά τον κόσμο, τώρα υπάρχουν διάφορες ομάδες Αγγέλων καθοδηγούμενες από διαφορετικά αφεντικά στις πιο απαιτητικές αποστολές

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Ναόμι Σκοτ, Έλλα Μπαλίνσκα, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντζιμόν Χουνσού, Νόα Σεντίνεο, Σαμ Κλάφλιν, Πάτρικ Στιούαρτ.

*Mega, Πέμπτη 29/12, στις 01:00

«Ο Ρωμαίος Πρέπει να Πεθάνει» (2000) σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Ο Χανγκ Σινγκ, πρώην αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ, καταφθάνει στις ΗΠΑ με σκοπό να εκδικηθεί το θάνατο του αδελφού του, πρώην αφεντικού του ασιατικού υποκόσμου. Μετά από έρευνες ανακαλύπτει πως υπαίτιος είναι ο Άιζακ Ο’ Ντέι, αρχηγός μιας αφροαμερικανικής συμμορίας.

Αυτό όμως που ο Χανγκ Σινγκ δεν περίμενε να συμβεί ήταν να ερωτευθεί κεραυνοβόλα την Τρις, κόρη του Άιζακ! Ο έρωτάς του για την κοπέλα βρίσκεται αντιμέτωπος με τους στόχους του για απονομή δικαιοσύνης.

Η έκβαση αυτού του δραματικού αγώνα εξαρτάται μόνο από τον ίδιο

Παίζουν: Τζετ Λι, Aaliyah, Αϊζάια Γουάσινγκτον, Ράσελ Γουόνγκ, DMX, Ντιλρόι Λίντο.

*Star, Πέμπτη 29/12, στις 02:00

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

Ρομαντική Κωμωδία –Ο Σαμ Μπάλντουιν, ένας αρχιτέκτονας από το Σικάγο, χάνει τη σύζυγό του, Μάγκι, από καρκίνο. Αυτός και ο μικρός του γιος Τζόνα, αρχίζουν μια νέα ζωή στο Σιάτλ, αλλά ο Σαμ ακόμα πενθεί. Δεκαοχτώ μήνες μετά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1992, ο Τζόνα, ο οποίος θέλει ο πατέρας του να βρει μια καινούρια σύζυγο, τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκμπομπή.

Ο Τζόνα πείθει τον Σαμ να βγει στον αέρα να μιλήσει για το πόσο του λείπει η Μάγκι. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του, του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άνι Ριντ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Baltimore Sun. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Γουόλτερ αλλά αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση τους.

Αφού παρακολουθεί την ταινία Μεγάλε μου Έρωτα, η Άνι γράφει ένα γράμμα προτείνοντας στον Σαμ να τη συναντήσει στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν το στέλνει αλλά η φίλη της και συντάκτρια Μπέκι, το στέλνει γι αυτήν και στέλνει την Άνι στο Σιάτλ με αφορμή να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις ραδιοφωνικές εκπομπές

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν, Ρος Μάλινγκερ, Ρόζι Ο’ Ντόνελ.

*Ant1, Πέμπτη 29/12, στις 02:30