10 ταινίες για να δεις απόψε παραμονή Πρωτοχρονιάς στην τηλεόραση

Άλλες ξεκινάνε πιο αργά, άλλες νωρίς. Όπως και να έχει, αν θες να κάνεις ποδαρικό με ταινία στην TV, ιδού οι επιλογές σου:

«Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια» (1966) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας επιχειρηματίας υποδέχεται την κόρη του από το εξωτερικό που είχε πάει για σπουδές προκείμενου να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Στο εργοστάσιο όμως δουλεύει και ένας υπάλληλος ο οποίος δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτος στα αφεντικά του. Η κατάσταση χειροτερεύει για αυτόν όταν έρχεται σε σύγκρουση για διάφορα θέματα με την νέα αφεντικίνα. Όμως μέσα από αυτές τις συγκρούσεις θα γεννηθεί ο έρωτας…

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σταύρος Ξενίδης, Νικήτας Πλατής, Πέτρος Λοχαϊτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Αλίκη Ζαβερδινού, Χρύσα Κοζίρη, Χρήστος Μάντζαρης, Μάκης Γιαννόπουλος, Νίκος Τσούκας, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μεσσάλας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Skai, Σάββατο 31/12, στις 21:00

«Ο Ξυπόλητος Τζο» (1989) σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Οικογενειακή Φαντασίας – Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα (Κέβιν Κόσνερ), ζει μαζί με τη γυναίκα του Άνι και την κόρη του Κάριν στη φάρμα τους και νιωθει συνεχώς πως θα γεράσει χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε σημαντικό στη ζωή του.

Ένα απόγευμα ενώ περπατά μέσα στα καλαμποκοχώραφα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στην φάρμα του.
Έτσι ξεκινά τη διαδικασία αν και ρισκάρει να χρεωκοπήσει αφού θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από τη φάρμα του.

Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, τότε είναι που παρουσιάζονται μπροστά του τα φαντάσματα του θρυλικού «Ξυπόλητου» Τζόε Τζάκσον (Ρέϊ Λιότα) και επτά συμπαικτών του από την ομάδα των Χουάιτ Σοκς του Σικάγο! Όταν οι φωνές συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, ο Ρέι ζητά τη βοήθεια ενός συγγραφέα για να καταλάβει το νόημα των μηνυμάτων και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρέι Λιότα, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Έιμι Μάντιγκαν, Μπαρτ Λάνκαστερ, Γκάμπι Χοφμαν, Τίμοθι Μπασφιλντ.

*Μακεδονία, Σάββατο 31/12, στις 21:00

«Αρχηγός από κούνια» (2017) σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ 

Κινούμενα Σχέδια – Το νέο μωρό (Πάνος Μουζουράκης) της οικογένειας Τεμπλτον, δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι πια ο αρχηγός του σπιτιού.
Μονοπωλεί την αγάπη και το ενδιαφέρον των γονιών και ο επτάχρονος αδερφός του Τιμ, νιώθει παραμελημένος και παραγκωνισμένος από την παρουσία του κουστουμαρισμένου μπόμπιρα.
Ο Τιμ υποψιάζεται ότι το μωρό με τη γλώσσα που πάει ροδάνι και τον χαρτοφύλακα στο χέρι, σίγουρα κάτι κρύβει αλλά κανείς δεν τον πιστεύει..
Αποφασίζει λοιπόν να ξανακερδίσει την προσοχή και την αγάπη των γονιών του μόνο για εκείνον, αλλά τελικά ανακαλύπτει μια παγκόσμια συνομωσία που απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία της οικογενειακής αγάπης παγκοσμίως.

Το χειρότερο είναι ότι το τολμηρό νέο μωρό, που υποτίθεται ότι είναι αδελφός του, είναι στο κέντρο της συνομωσίας αυτής και ηγείται της ομάδας που θα επαναφέρει την τάξη στην οικογενειακή αγάπη.

Δεν μένει άλλη λύση από το να συνεργαστούν για να σταματήσουν το σατανικό αυτό σχέδιο, να σώσουν τους γονείς τους, να αποκαταστήσουν την τάξη στον κόσμο και να αποδείξουν ότι η αγάπη είναι μια άπειρη δύναμη.

Στην πρωτότυπη έκδοση με τις φωνές των: Άλεκ Μπόλντουιν, Στιβ Μπούσεμι, Τζίμι Κίμελ, Λίζα Κούντροου,Τόμπι Μαγκούαϊρ.

Με τις φωνές των: Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Νίκας, Χρήστος Θάνος, Άννα Κουτσαφτίκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Χρήστος Ράπτης, Κώστας Δαρλάσης, Βασίλης Μήλιος , Δανάη Ζαμπούκου, Παύλος Αβραμέας, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρία Ζερβού

*Star, Σάββατο 31/12, στις 21:00

«Μουλέν Ρουζ» (1952) σκηνοθεσία Τζον Χιούστον

Βιογραφική Δραματική – Το 1900 ένας Άγγλος ποιητής έρχεται στη Μονμάρτη για να γνωρίσει την μποέμικη ζωή, συνεργάζεται με τον Τουλούζ Λοτρέκ στο ανέβασμα ενός φαντασμαγορικού σόου στο Μουλέν Ρουζ και ερωτεύεται την πρωταγωνίστρια του, την πιο ακριβοπληρωμένη πόρνη του Παρισιού, η οποία ‘’ανήκει’’ στον Δούκα του Γουόρτσεστερ, χρηματοδότη της παράστασης.

Παίζουν: Χοσέ Φερέρ, Ζα Ζα Γκαμπόρ, Σουζάν Φλον, Κάθριν Καθ, Γουόλτερ Κρίσαμ, Κολέτ Μαρσάν.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 31/12, στις 21:45

«Μόνος στο Σπίτι» (1990) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Κωμωδία – Η οικογένεια Μακ Κάλιστερ ζει στο Σικάγο και ετοιμάζεται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ευρώπη.
Όλη η οικογένεια, θείοι και ξαδέρφια φιλοξενούνται στο σπίτι τους για να ξεκινήσουν την επομένη όλοι μαζί και ο 8χρονος Κέβιν (Μακόλεϊ Κάλκιν), ο Βενιαμίν της οικογένειας αφού μάλωσε με τον αδερφό του Μπαζ, μπαίνει τιμωρία μόνος του στη σοφίτα του σπιτιού.

Με την αναστάτωση της αναχώρησης, η οικογένεια φεύγει χωρίς τον Κέβιν που κοιμάται ακόμη και μόνο στη διάρκεια της πτήσης η μητέρα του συνειδητοποιεί ότι τον έχουν ξεχάσει.

Ο Κέβιν από την άλλη ενώ αρχικά απολαμβάνει την “εξαφάνιση” της οικογένειάς του, σύντομα διαπιστώνει ότι δύο πολύ επικίνδυνοι κλέφτες (Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν) έχουν βάλει στόχαστρο το σπίτι τους και ο μόνος που έχει μείνει και μπορεί να το υπερασπιστεί είναι εκείνος.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων οι διαρρήκτες βάζουν σε εφαρμογή το βρώμικο σχέδιό τους, αλλά ο Κέβιν τους περιμένει με πολλές εκπλήξεις και παγίδες, που ούτε τις φαντάζονται

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Κάθριν Ο’Χάρα.

*Star, Σάββατο 31/12, στις 22:50

«Επικίνδυνη Αποστολή 3» (2006) σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ήθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και τις Επικίνδυνες Αποστολές της IMF, απολαμβάνοντας την ηρεμία και τη γαλήνη στο πλάι της αγαπημένης του συντρόφου Τζούλια και εκπαιδεύοντας νέους πράκτορες.

Θα χρειαστεί όμως να επιστρέψει στην ενεργό δράση προκειμένου να σώσει την προστατευόμενη του στην υπηρεσία, Λίντσεϊ. Απρόσμενα η επιχείρηση δεν θα στεφθεί από επιτυχία, γεγονός που θα προβληματίσει τον Χαντ ενώ παράλληλα εμφανίζεται στο προσκήνιο ένας αδίστακτος έμπορος όπλων με διασυνδέσεις στα υψηλά πολιτικά και παραστρατιωτικά κλιμάκια.
Η αποστολή του Χαντ είναι να εντοπίσει το μυστηριώδες επικίνδυνο αντικείμενο γνωστό ως “Λαγοπόδαρο” (Rabbit’s Foot) που σκοπεύει να βγάλει στην αγορά.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναγκαν, Βινγκ Ρέιμς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Μάγκι Κιου.

*Skai, Σάββατο 31/12, στις 23:00

«Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Περιπέτεια φαντασίας – Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει.

Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους – ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα – συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ ΄εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα.

Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Παίζουν:  Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουάτερστον, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Έζρα Μίλερ, Τζουντ Λο, Τζόνι Ντεπ.

*Star, Σάββατο 31/12, στις 01:00

«Αγάπη Είναι… » (2003) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Κέρτις

Κομεντί – Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών;

Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει το χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts;

Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή του πιο όμορφου κοριτσιού στο σχολείο;

Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου; Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν;

Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες;

Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντιούνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς, αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού…

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ, Σιένα Γκίλορι, Έμα Τόμσον, Κίρα Νάιτλι, Άλαν Ρίκμαν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον.

*Ant1, Σάββατο 31/12, στις 01:00

«Χριστούγεννα στην Πρίζα» (2006) σκηνοθεσία Τζον Γουάιτσελ

Κωμωδία – Στην πόλη Κλοβερντέιλ της Μασαχουσέτης, ο Στιβ Φιντς (Μάθοου Μπρόντερικ), ένας φιλήσυχος καθωσπρέπει οδοντίατρος μένει με την οικογένειά του και οργανώνουν πως θα περάσουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα με το μεγάλο δέντρο, Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και όλα όσα επιτάσσει η παράδοση.

Στις αρχές του Δεκέμβρη ωστόσο, στο διπλανό σπίτι μετακομίζει ο Μπάντι Χολ (Ντάνι ντε Βίτο) με την οικογένειά του, ένας πωλητής αυτοκινήτων, ο οποίος έχει πάψει να βρίσκει ενδιαφέρον το επάγγελμά του, αφού όπως λέει και στη γυναίκα του, μπορεί να πουλήσει τα πάντα σε οποιονδήποτε.
Το μόνο που του κέντρισε για φέτος το ενδιαφέρον είναι η εφαρμογή MyEarth (Παρωδία του Google Earth) από το οποίο θέλει να δει το σπίτι του από το διάστημα και για να το καταφέρει αυτό θα το στολίσει με χιλιάδες Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια…

Ο γείτονάς του όμως, ο Στιβ δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να οδηγήσει την μεγαλεπίβολη φιλοδοξία του Μπάντι στην αποτυχία.

Παίζουν: Ντάνι ντε Βίτο, Μάθιου Μπροντερικ, Κρίστιν Τσενογουίθ, Κρίστιν Ντέιβις.

*Open, Σάββατο 31/12, στις 01:00

«Το Μυστικό της Ασημένιας Λίμνης» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

Μυστηρίου – Ο Σαμ είναι ένας απογοητευμένος 33χρονός που βρίσκει μια μυστηριώδη γυναίκα, την Σάρα να «πλατσουρίζει» στη κοινόχρηστη πισίνα του συγκροτήματος που κατοικεί.

Όταν αυτή εξαφανίζεται, ο Σαμ ξεκινάει μία σουρεαλιστική αναζήτηση στο Los Angeles για να ανακαλύψει το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της.

Ξαφνικά βρίσκεται χαμένος στα πιο ζοφερά και μυστηριώδη βάθη της παρανομίας του Los Angeles

Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Τόφερ Γκρέις, Ράιλι Κέο.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 31/12, στις 01:30