11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» (2020) σκηνοθεσία Κρις Σάντερς

Δράσης – Η ταινία βασίζεται στην ιστορία του Μπακ, ενός σκύλου με μεγάλη καρδιά. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στην εξωτική και άγρια Αλάσκα την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού το 1890.

Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας – αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους – ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας στο τέλος την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Γούντελ.

*Open, Δευτέρα 02/01 στις 21:00

«Hitman: Πράκτορας Νο. 47 » (2015) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ 

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. Το όνομά του έχει προκύψει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που υπάρχει σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του. Είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας -και 46 προηγούμενων παρόμοιων πρακτόρων-κλώνων- με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα.

Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47 για να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Παίζουν: Ζάκαρι Κουίντο, Ρούπερτ Φρεντ, Σάιαραν Χιντς, Τόμας Κρέτσμαν, Χάνα Γουέιρ, Εμίλιο Ριβέρα.

*Skai, Δευτέρα 02/01 στις 21:00

«Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» (2012) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Περιπέτεια Φαντασίας – Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε, που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Ξαφνικά, στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για  αυτό, που ο ίδιος και ο επίτροπος Γκόρντον, ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό.

Για ένα διάστημα η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο Νόμο, που είχε εισάγει ο Ντεντ. Όμως, όλα θα αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη, του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ Σίτι ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα και όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Μάικλ Κέιν, Κρίστιαν Μπέιλ, Τομ Χάρντι, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Μάθιου Μοντίν, Αν Χάθαγουεϊ, Τζόσεφ Γκόρντον Λεβίτ.

*Star, Δευτέρα 02/01 στις 21:00

«New York, New York» (1977) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Δράμα, Μιούζικαλ – Ο πόλεμος τελείωσε κι ο κόσμος ερωτευόταν ξανά. Ημέρα λήξης Β Παγκοσμίου Πολέμου, 1945. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στο πόδι πανηγυρίζοντας και γιορτάζοντας στα κλαμπ. Ανάμεσα στον κόσμο κι ο Τζίμι Ντόιλ, ένας εγωιστής σαξοφωνίστας, που θα γνωρίσει τη Φρανσίν Έβανς, μια τραγουδίστρια χαμηλού βεληνεκούς. Παρά τις αμφιβολίες της Φρανσίν, οι δυο τους θα βρεθούν παρέα το πρωί και θα ξεκινήσει η μακρόβια σχέση τους. Και ενώ όλα θα μπορούσαν να είχαν πάει καλά, ο εκρηκτικός χαρακτήρας του και εν μέρει η ανευθυνότητα και η ζήλια του, μετατρέπουν τη σχέση τους σε τραινάκι του λούνα παρκ, που διασχίζει τα χρόνια, με φόντο τη Νέα Υόρκη των μεγάλων ονείρων.

Παίζουν: Ρόμπερντ Ντε Νιρο, Λάιζα Μινέλι, Λάιονελ Στάντερ, Μπάρι Πρίμους, Μέρι Κέι Πλέις.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 02/01 στις 22:00

«Ο Μάγος Αϊζενχάιμ» (2006) σκηνοθεσία Νηλ Μπέργκερ

Δραματική Μυστηρίου Φαντασίας – Αρχές του 20ου αιώνα.
Ο μάγος Άϊζενχάιμ (Έντουαρντ Νόρτον) φτάνει στη Βιέννη του 1900 έτοιμος να καταπλήξει τα πλήθη με την τέχνη του. Οι παραστάσεις που δίνει κερδίζουν το θαυμασμό του κοινού, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο αρχηγός της αστυνομίας (Πωλ Τζιαμάτι). Η φήμη του μάγου γρήγορα φτάνει στον πρίγκιπα Λεοπόλδο (Ρούφους Σιουελ), διάδοχο του αυτοκρατορικού θρόνου.

Όταν ένα από τα κόλπα του Άϊζενχαϊμ φέρνει την πριγκίπισσα Σοφία (Τζέσικα Μπίελ) στη σκηνή, τα μάτια τους αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του άλλου μία παιδική συντροφιά σχεδόν ξεχασμένη και τον έρωτα τους που βίαια διακόπηκε από τη διαφορά της κοινωνικής τους τάξης.
Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο δυσκολεύουν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ανακοινώνει πως αποφάσισε να παντρευτεί το διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Λεοπόλδο.

Η καρδιά του νεαρού μάγου ραγίζει.
Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγαπημένη του, είναι να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις του! Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο.
Να συλλάβει τον Άϊζενχαϊμ κατασκευάζοντας ψεύτικες κατηγορίες. Ο μάγος όμως έχει αντίθετη γνώμη και ετοιμάζεται για ένα τελευταίο κόλπο που θα κόψει την ανάσα.

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Πολ Τζιαμάτι, Ρούφους Σιούελ, Τζέσικα Μπίελ.

*Skai, Δευτέρα 02/01 στις 23:00

«The Nice Guys» (2016) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Κωμωδία Δράσης – Στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1970, ο Χόλαντ Μαρτς, ένας νεαρός ντετέκτιβ και ο Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος, από ένα παιχνίδι της τύχης καταλήγουν να συνεργάζονται στην υπόθεση αναζήτησης ενός κοριτσιού αλλά και στην έρευνα για τον θάνατο μιας πορνοστάρ. Οι δύο υποθέσεις δείχνουν αρχικά να μη σχετίζονται αλλά τελικά το αταίριαστο δίδυμο θα αποκαλύψει μια μεγάλη συνομωσία.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Ράσελ Κρόου, Ματ Μπόμερ, Ανγκούρι Ράις.

*Skai, Δευτέρα 02/01 στις 23:00

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Δευτέρα 02/01 στις 23:00

«Για Ένα Αγόρι» (2002) σκηνοθεσία Κρις & Πωλ Βάις 

Κομεντί Ρομαντική – Ο Γουόλ Φρήμαν (Χιου Γκραντ), είναι το πρότυπο κάθε άντρα. Λίγο πριν τα 40, άεργος, οδηγεί γρήγορα αυτοκίνητα, απολαμβάνει ευκαιριακές σχέσεις, έχει μια ζωή χωρίς καμία ευθύνη. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος είναι από μόνος του ένα νησί αποκομμένος από τους άλλους. Χωρίζει την ημέρα σε μονάδες χρόνου, τις οποίες καταναλώνει παίζοντας μπιλιάρδο, βλέποντας τηλεόραση, συχνάζοντας σε κοσμικά εστιατόρια και κυρίως κυνηγώντας γυναίκες, αναζητώντας μια όχι και τόσο μόνιμη και σταθερή σχέση.

Ο Μάρκους (Νίκολας Χουλτ) από την άλλη, είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Στο σχολείο δε μπορεί να προσαρμοστεί και νιώθει απομονωμένος. Στο σπίτι η μητέρα του (Τόνι Κολετ) λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, βυθίζεται συχνά σε κατάθλιψη και ξεσπά σε κλάματα.

Ο Μάρκους θα γνωρίσει τον Γουίλ και θα του ανατρέψει τη ζωή ενώ θα τον βοηθήσει να ωριμάσει. Ο Γουίλ από την πλευρά του θα βοηθήσει τον Μάρκους να νιώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Παίζουν: Χιου Γλραντ, Νίκολας Χουλτ, Τόνι Κολετ, Σάρον Σμολ, Μαντισον Κουκ, Τζόρνταν Κουκ, Νατάλια Τένα.

*Ant1, Δευτέρα 02/01 στις 23:45

«Οι Μαχητές του Θρόνου» (2014) σκηνοθεσία Νικ Πάουελ 

Περιπέτεια – Ύστερα από τη δολοφονία του βασιλιά και πατέρα τους από το μεγαλύτερο αδελφό τους, ο κληρονόμος του βασιλικού θρόνου και η αδερφή του είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το βασίλειο. Η συνάντησή  τους με έναν μυστηριώδη σταυροφόρο, θα είναι μοιραία και μαζί του θα διεκδικήσουν πίσω το θρόνο, που δικαιωματικά τους ανήκει.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χέιντεν Κρίστενσεν, Αλεξάντρε Μπέιλι.

*Star, Δευτέρα 02/01 στις 00:30

«Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του» (2019) σκηνοθεσία Τζο Βατς

Δράσης, φαντασίας – O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη.

Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ζεντάγια, Κόμπι Σμάλντερς, Τζον Φαβρό, Μαρίσα Τομέι.

*Mega, Δευτέρα 02/01 στις 01:00

«Τα Χαλάσαμε» (2006) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Δραματική, κωμωδία, ρομαντική – Η Μπρουκ (Τζένιφερ Άνιστον) και ο Χάρι (Βινς Βον) γνωρίστηκαν σε ένα αγώνα μπέιζμπολ και ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο. Εκείνος είναι ταξιδιωτικός πράκτορας στο Σικάγο και εκείνη εργάζεται για μία έμπορο έργων τέχνης.

Μετά από δύο χρόνια σχέσης και συμβίωσης όμως τα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τους επηρεάζουν έντονα.
Ο Γκάρι, κλασικός άντρας, είναι ανώριμος, λατρεύει να βλέπει αθλητικά στην τηλεόραση, να παίζει playstation και φυσικά απεχθάνεται τις δουλειές του σπιτιού.

Η Μπρουκ είναι μία γυναίκα πρόθυμη να περάσει ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας το τέλειο γεύμα, έχει ανάγκη την προσοχή, κατανόηση και υποστήριξη του συντρόφου της, δε δέχεται κακή κουβέντα για τους συγγενείς της κι έχει στόχο να δει το δεσμό της να μονιμοποιείται επισήμως.

Τι θα συμβεί όμως όταν ο καβγάς με ασήμαντη αφορμή καταλήγει σε χωρισμό;

Το πείσμα, ο εγωισμός και οι καταστροφικές συμβουλές των τρίτων μπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ενώ κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το σπίτι που αγόρασαν από κοινού.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Βινς Βον, Κόουλ Χάουζερ, Τζον Φαβρό, Τζον Μίχαελ χιγκινς, Τζέισον Μπετμαν, Τζάστιν Λόγκ, Τζοϋ Λόρεν Άνταμς.

*Alpha, Δευτέρα 02/01 στις 01:00