Νέες αποκαλύψεις για το νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα – Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για το φριχτό θάνατο του βρέφους στον Αλιάκμονα, στη Βέροια.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Βέροιας και όχι μόνο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση της 29χρονης που κατηγορείται ως υπεύθυνη για τον θάνατο του 11 μηνών μωρού της, το οποίο ανασύρθηκε νεκρό από το φράγμα του Αλιάκμονα.

Στη μητέρα έχει απαγγελθεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η ίδια ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (4/1).

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να ισχυρίστηκε η μητέρα, που μένει σε χωριό της Ημαθίας και φαίνεται να είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με ντόπιους προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας έδειξε ασφυκτικό θάνατος εντός ύδατος. Στο νοσοκομείο εκτός από τον θάνατο διαπιστώθηκε πως το άτυχο κοριτσάκι έφερε δαγκωματιές από ζώα στο σώμα του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Τι λέει ο δικηγόρος της

Η πληροφορία που μεταδόθηκε ότι η μητέρα πέταξε το παιδί της στα παγωμένα νερά και στη συνέχεια πήγε σε ρεβεγιόν διαψεύστηκε κατηγορηματικά σήμερα από τον δικηγόρο της 29χρονης, Αντώνη Μπιδέρη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος διέψευσε ότι η πελάτισσά του πήγε και γιόρτασε την Πρωτοχρονιά, ενώ επισημαίνει ότι απομονώθηκε πλήρως για να μην βλέπει κανέναν.

Ο Αντώνης Μπιδέρης δήλωσε πως «η εντολέας του δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, διότι πουθενά από την δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο». Διέψευσε επίσης ότι μετά την πράξη της πήγε σε ρεβεγιόν, λέγοντας ότι πήγε και απομονώθηκε χωρίς να βλέπει κανέναν.

Παράλληλα σημείωσε πως «πρέπει να ανοίξει ένα μεγάλο θέμα σχετικά με την κατάσταση του καταλογισμού, με τις ακούσιες νοσηλείες» και συμπλήρωσε πως «σήμερα είναι που θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην δικογραφία και θα ερευνήσουμε το αν αυτή η γυναίκα είχε πάρε – δώσε με ψυχιατρικές κλινικές».

«Είμαστε συντετριμμένοι. Υπήρχε μία ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη στο σπίτι με τον παππού και την μητέρα της Ελευθερίας. Είναι αλήθεια πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την ιατρική παρακολούθηση ήταν όλα καλά, Την επισκέπτονταν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Η μητέρα της Ελευθερίας πήγαινε το μωρό κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση. Το παιδί επισκεπτόταν συχνά και ο πατέρας του», ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταυρού Ημαθίας Γιάννης Κεϊσίδης.

«Ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί αλλά δεν με άφηναν», λέει ο πατέρας του 11μηνου βρέφους

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν διατηρούσε δεσμό με τη μητέρα,  δηλώνει συγκλονισμένος από τη δολοφονία και δε μπορεί να πιστέψει πώς η 29χρονη έλαβε αυτήν την απόφαση και σκότωσε το παιδί τους.

«Ήθελα να κινηθώ νομικά γιατί υπήρχε άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της και δε με άφηναν να το αναγνωρίσω. Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου», σημειώνει. «Δεν είχαμε παντρευτεί, δε διατηρούσαμε σχέση. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοντυμένο, περιποιημένο, καμία σχέση με αμέλεια, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα. Δεν χωράει το μυαλό μου αυτό που έγινε», τονίζει ακόμη.

Όπως λέει στη συνέχεια, ο ίδιος έμαθε από την αστυνομία την τραγική είδηση και το τελευταίο διάστημα δε μπορούσε να επικοινωνήσει με την 29χρονη. Τελευταία φορά την είδε στις 2 Δεκεμβρίου που πήγε το παιδί στον γιατρό ενώ παραμονή Χριστουγέννων δε του επέτρεψε να δει το παιδί. «Πάλευα για την αναγνώριση, μάζευα χαρτιά για να κινηθώ δικαστικά. Δε μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε. Ο καθένας μπορεί να πει τα δικά του. Δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί της. Το ήθελε το παιδί, δε μου είχε πει τίποτα στο παρελθόν».