Η Εύα Καϊλή έπαιξε δύο ώρες με την κόρη της στη φυλακή και ήταν χαρούμενη

Η ιταλική εφημερίδα αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την πρώτη συνάντηση της Εύας Καϊλή με την κόρη της στις φυλακές Χάρεν

Περισσότερες πληροφορίες για την πρώτη συνάντηση που είχε την Παρασκευή (7/1) με την κόρη της η Εύα Καϊλή στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται για εμπλοκή στο Κατάρ-gate φέρνει στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι την κόρη της Εύας Καϊλή πήγε στις φυλακές όπου κρατείται η μητέρα της, ο παππούς της – και πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή – στις 16:20 το απόγευμα της Παρασκευής και αναχώρησαν τρεις ώρες αργότερα στις 19:20.

Ο Αλέξανδρος Καϊλής και η περίπου 2 ετών κόρη της Εύας Καϊλή έφτασαν με ταξί στις φυλακές Χάρεν που βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων απο τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την πλευρά της Εύας Καϊλή η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «ήταν χαρούμενη που συνάντησε την κόρη της μετά από έναν μήνα».

«Μητέρα και κόρη έπαιξαν μαζί για περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά, το δωμάτιο ήταν ωραίο και δεν θύμιζε σε κάτι φυλακή» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές σύμφωνα με τις οποίες η συνάντηση αυτή στις φυλακές θα επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αίτημα της Εύας Καϊλή να συναντήσει την κόρη της είχε απορριφθεί για λόγους, σύμφωνα με τη La Repubblica, που έχουν να κάνουν με το μειωμένο αριθμό προσωπικού στις φυλακές Χάρεν κατά την περίοδο των εορτών καθώς για μια τέτοια συνάντηση απαιτείται η παρουσία δύο ψυχολόγων.

Η ζωή στις φυλακές του Χάρεν

Οι φυλακές του Χάρεν αποτελούν ένα πρότυπο σωφρονιστικό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι οικολογικές φυλακές με γήπεδα και άλλους κοινούς χώρους, ενώ τα κελιά δεν μοιάζουν με τα συμβατικά, αλλά είναι μικρά σύγχρονα δωμάτια σε καθένα από τα οποία απομονώνεται μόνη της η κάθε κρατούμενη, έχοντας κρεβάτι, γραφείο, τηλεόραση και ένα παράθυρο.

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στην φυλακή», είχε εξηγήσει Βέλγος στο στο Star.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ προηγούμενων ημερών, οι φυλακές του Χάρεν θυμίζουν… χωριό.

fylaki

B9732264221Z_1_20220930172712_000_GBILC44O8_1-0

70_cphilippe_van_gelooven

fylaki__2_

14029_cregine_mahaux