Φεστιβάλ με… “Τσαρσινό” εισιτήριο!

Μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξαν οι ιθύνοντες του συλλόγου «Τσαρσί» στον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει το πολυδιαφημισμένο «7ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής» και βρέθηκε μπροστά στους….. εισπράκτορες του συλλόγου, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να καταβάλει ο καθένας το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 ευρώ) για τα «έξοδα του συλλόγου», όπως διέδιδαν προφορικά….

Ενώ το «Φεστιβάλ» είναι επιδοτούμενο – και μάλιστα γενναιόδωρα – με χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να τέρπει το κοινό με τους αμφιλεγόμενους βαλκάνιους ήχους!

‘Αλλωστε ουδέποτε μέχρι τώρα είχε τεθεί θέμα εισιτηρίου από κανένα σύλλογο διοργανωτή παρόμοιων εκδηλώσεων, γεγονός που αιφνιδίασε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον…. εισπράκτορα και άλλαξαν ρότα….

Προφανώς κάποιοι επηρεασμένοι από το πνεύμα των ημερών και την… πρακτική των βαλκάνιων οργανοπαιχτών, θέλησαν να κεφαλαιοποιήσουν προηγούμενες επιτυχίες του Φεστιβάλ, δια ίδιον όφελος και άφησαν τους εαυτούς τους να μετατραπούν σε «Ρογκάτορες», κοινώς ζητιάνους, αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο που θα έχει στους επισκέπτες για την πόλη και τους κατοίκους της…

Και μάλιστα στον ιστορικό χώρο της «Παναγίας Κουμπελίδικης», με ισχυρό συμβολισμό για την ιστορία της πόλης και του Δήμου.

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας