Ανήλικος μαθητής σχεδίασε ληστεία ενώ έπινε τον καφέ του στη Λάρισα

Όταν η υπάλληλος του ενεχυροδανειστηρίου ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού, ο νεαρός τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή

Ένας 16χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου είναι ο δράστης της απόπειρας ένοπλης ληστείας που είχε γίνει στις 21 Δεκεμβρίου σε ένα ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της πόλης της Λάρισας και, μάλιστα, αποφάσισε να την διαπράξει την ώρα που… έπινε καφέ σε κεντρική καφετέρια!

Η λεπτομερής ανάλυση των πλάνων που κατέγραψαν οι κάμερες αποκάλυψε το νεαρό Έλληνα, ο οποίος είχε εισβάλει στο ενεχυροδανειστήριο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και είχε ζητήσει με την απειλή πιστολιού από την υπάλληλο να του παραδώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. Ωστόσο, η εργαζόμενη ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού και ο νεαρός τράπηκε σε φυγή πεζός.

Από την έρευνα της Ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος προσχεδίασε τη ληστεία και μπήκε στην τουαλέτα του καφέ, όπου άλλαξε τα ρούχα που φορούσε με άλλα που είχε στο σακίδιό του και στη συνέχεια εισέβαλε στο ενεχυροδανειστήριο. Ο ανήλικος μαθητής ταυτοποιήθηκε την Τρίτη και έγινε έρευνα στο σπίτι του όπου κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι χωρίς αμπούλα αερίου, ένα σακίδιο πλάτης, ένα μπουφάν, μια αθλητική φόρμα, μια ζακέτα, το παντελόνι, τα παπούτσια και ένα περιλαίμιο που φορούσε όταν επιχείρησε τη ληστεία.

Πλέον, εντός από την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 16χρονου για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος των γονέων του για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.