Τι πρέπει να κάνουμε πριν κλείσουμε τη σακούλα των σκουπιδιών

Το να διατηρήσουμε την κουζίνα μας καθαρή δεν είναι πολλές φορές εύκολη υπόθεση πόσο μάλλον να διατηρήσουμε τον κάδο απορριμμάτων χωρίς τις δυσάρεστες οσμές που τον συνοδεύουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν, όπως το να αφιερώνουμε λίγα λεπτά κάθε μέρα στο συμμάζεμα ή να τακτοποιούμε το ψυγείο ώστε να βλέπουμε ποια τρόφιμα υπάρχουν και να τα καταναλώνουμε πριν τη λήξη τους.

Δουλειές που ξεχνάμε να κάνουμε

Υπάρχει όμως μια άλλη πολύ σημαντική που δεν κάνουμε και εύκολα παραλείπουμε, και που είναι όμως πολύ σημαντική.

Αυτή η αγγαρεία είναι το άδειασμα του ψυγείου μας λίγο πριν βγάλουμε τα σκουπίδια. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να τσεκάρεις το ψυγείο σου για αντικείμενα που δεν είναι καλά, όπως περισσεύματα φαγητών που ξέχασες να φας, μαϊντανό ή κρέας που χάλασε, γάλα που έχει λήξει, και αυτό σημαίνει πως δε θα χρειαστεί να αφιερώσεις άλλη μέρα για το καθάρισμα του. Ψάχνοντας στο ψυγείο για αντικείμενα που πρέπει να πετάξουμε λίγο πριν βγάλουμε τα σκουπίδια, αξιοποιούμε και τον τελευταίο χώρο στη σακούλα των σκουπιδιών. Επιπλέον, και το πιο σημαντικό, αποφεύγουμε να γεμίζουμε τον κάδο απορριμμάτων της κουζίνας μας με χαλασμένα τρόφιμα και αποφεύγουμε τις δυσάρεστες οσμές που συνοδεύουν αυτό!

Υιοθετώντας αυτή τη νέα συνήθεια στον τρόπο λειτουργίας της κουζίνας μας, κερδίζουμε χώρο στο ψυγείο μας, το διατηρούμε καθαρό και μειώνουμε τις μυρωδιές στην κουζίνα. Κι έτσι οργανώνοντας ακόμη και αυτή τη μικρή δουλειά έχουμε εξοικονομήσει και χρόνο από τις στιγμές που θέλουμε να χαλαρώσουμε.