Στο τραπέζι έκτακτο δώρο Πάσχα 250 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει έκτακτο δώρο Πάσχα ακόμη και στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας. Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που προκρίνονται για την έκτακτη ενίσχυση.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο πακέτο μέτρων που – πρόκειται να ξεδιπλώσει κατά την προεκλογική περίοδο και – περιλαμβάνει κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έκτακτο δώρο Πάσχα, ρύθμιση για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και κατώτατο μισθό πέριξ των 800 ευρώ.

Σε σημερινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, ο Κωστής Χατζιδάκης αρκέστηκε στο να αναφέρει πως «εξαντλούμε πάντα τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά», ωστόσο όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το έκτακτο δώρο φρόντισε να μην το διαψεύσει, κάτι που επισήμανε κι ο Γιώργος Αυτιάς.. όλο νόημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, το ποσό που έχει πέσει στο τραπέζι για το έκτακτο δώρο Πάσχα είναι τα 250 ευρώ.

Δικαιούχοι του έκτακτου αυτού επιδόματος θα είναι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι – ενώ γίνεται προσπάθεια η βεντάλια να ανοίξει και να μπουν σε αυτό και οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεδομένου ότι το δώρο Πάσχα στο δημόσιο Τομέα έχει καταργηθεί από το 2010.

Αυτό που για την ώρα μένει «στον αέρα» είναι το αν δοθεί διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 270.000 δικαιουχους – όμοιο με αυτό που δόθηκε και τα Χριστούγεννα – αλλά και το αν θα λάβουν το «μπόνους» της 1,5 δόσης οι δικαιούχοι του επιδόματος Παιδιού.