Τί όμορφα ταξίδια έχουμε με τον Μένιο και τον Λευτέρη….
Την περασμένη Παρασκευή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς κάναμε καινούριους φίλους.
Ο Παναγιώτης μας μίλησε για την αγάπη του στη γνώση, ο Πάρης μας σύστησε το χρωματιστό βιβλίο της μαμάς του, η μικρή Δέσποινα μας ταξίδεψε νοερά αλλά πολύ ζωντανά στη χώρα των ζόμπι και η Άννα-Μαρία ξεδίπλωσε τις εμπειρίες της από το ‘διαφορετικό’ σχολείο που συστεγάζεται με το δικό της.
Όλοι μαζί, συνταξιδιώτες για μια ώρα και κάτι, ανακαλύψαμε πόσο διαφορετικοί είμαστε ο ένας από τον άλλον καθώς και όλα αυτά που μας ενώνουν, όπως η ανάγκη για φροντίδα και αγάπη.
Φανταστήκαμε πώς θα ήταν αν γεννιόμασταν ψάρια σε ένα κόσμο φτιαγμένο για ζωηρά κατσίκια και ξαναγαπήσαμε όλες αυτές τις στιγμές που μας θυμίζουν τι ζωντανά πλάσματα που είμαστε όλοι!
Κι όλα αυτά μέσα από την αφήγηση του ‘Μένιου’ που τόσο αληθινά ενσαρκώνει σε κάθε κάλεσμα η δημιουργική και ακούραστη Γεωργία Τούφα.
Ανυπομονούμε για τα επόμενα ταξίδια……
Σας ευχαριστούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, που ήσασταν εκεί!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, που έχει αγκαλιάσει το ‘Πώς έλυσα το μεγάλο μυστήριο του Λευτέρη’ των Εκδόσεων Κομνηνός από την πρώτη στιγμή!
Το μεγάλο μυστήριο του Λευτέρη








![Έκοψαν την πίτα οι “Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Καστοριάς” – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/ed_260126-218x150.jpg)
![Ο “Αθανάσιος Χριστόπουλος” τιμάει την ιστορία της Ελλάδας και την δική του – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/ach_26016-218x150.jpg)

![Επτά νέα παιδιά, οπαδοί του ΠΑΟΚ, νεκρά σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_270126_2-100x70.jpg)






![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part2]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prl_080126_4-100x70.jpg)
![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part1]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prt_1_0826-100x70.jpg)
![Πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/mpl_050126_2-100x70.jpg)
![Το μεγάλο γλέντι των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. στην Ομόνοια – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/xrk_040126-100x70.jpg)
![Η πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_051226-100x70.jpg)
