10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής με όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» (1967)  σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κώστας, ένας νεαρός που εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κυρίου Περικλή, είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη του, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Μια μέρα, θα βρεθεί στο δρόμο του η Μαίρη, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο Άγγλος αγαπημένος της. Αφού την σώζει, ο Κώστας πείθεται να υποδυθεί τον πλούσιο Άγγλο φίλο της, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει των αυστηρών αρχών πατέρα της Κυριάκο. Και ενώ στην αρχή πάνε όλα ρολόι, ο αδελφός της Μαίρης γίνεται η αιτία να αποκαλυφθεί η διπλοπροσωπία του Κώστα και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

*Ant1, Κυριακή 29/01, στις 21:00

«Η Νεράιδα και το Παλικάρι» (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Αισθηματική – Σε ένα χωριό της Κρήτης δύο μεγάλες οικογένειες, οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, χωρίζονται από βαθύ μίσος προερχόμενο από μια παλιά βεντέτα, που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Όταν ο Μανούσος, ο γιος του Βροντάκη, επιστρέφει από την Αθήνα, γνωρίζει και ερωτεύεται το Κατερινιώ, την κόρη του Φουρτουνάκη. Το Κατερινιώ γοητεύεται από τον Μανούσο χωρίς να ξέρει ποιός είναι στην πραγματικότητα. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα προβλήματα για τους δυο τους αλλά προπάντων για τις οικογένειες τους, οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια για τα παιδιά τους…

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Γιάννης Αργύρης, Σπύρος Καλογήρου, Τζόλη Γαρμπή.

Star, Κυριακή 29/01, στις 21:00

«Στον Καθρέφτη Είδα το Δολοφόνο» (1981) σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον

Μυστηρίου – Το 1953, στο παραλιακό χωριό Σεντ Μέρι Μιντ της Βρετανίας, γενέτειρα της Μις Μαρπλ, φτάνει μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ για να γυρίσει μια ταινία για τη Μαρία Α΄ της Σκωτίας και την Βασίλισσα Ελισάβετ. Οι δύο πρωταγωνίστριες είναι παλιοί αντίπαλοι και μισιούνται θανάσιμα. Όταν ένας άντρας δολοφονείται με δηλητήριο, όλοι πιστεύουν πως το ποτό προορίζονταν για την μία απ’ αυτές. Την υπόθεση αναλαμβάνει η Μις Μαρπλ.

Παίζουν: Αντζελα Λάνσμπερι, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ροκ Χάντσον, Τόνι Κέρτις, Κιμ Νόβακ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 29/01, στις 21:30

«Οι Ρυθμιστές» (2011) σκηνοθεσία Τζορτζ Νόλφι

Ρομαντική Τρόμου – Ο Ντέιβιντ, ένας ικανότατος και πολλά υποσχόμενος, νέος πολιτικός, γνωρίζει τυχαία μια πανέμορφη μπαλαρίνα και την ερωτεύεται παράφορα. Τότε εμφανίζονται από το πουθενά κάποιοι μυστηριώδεις άντρες, οι οποίοι φαίνεται πως συνωμοτούν προκειμένου να τους κρατήσουν χώρια.

Ο Ντέιβιντ μαθαίνει τελικά, πως οι άντρες αυτοί ονομάζονται «Ρυθμιστές» και είναι απεσταλμένοι της Μοίρας με αποστολή τους να εμποδίσουν, με κάθε τρόπο, τη σχέση μεταξύ των δύο νέων, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε τη ροή της Αμερικανικής Ιστορίας και όχι μόνο!

Ο Ντέιβιντ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει πειθήνια το πεπρωμένο, που οι άλλοι έχουν προδιαγράψει για εκείνον ή αν θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και θα ρισκάρει τα πάντα, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Λίζα Θόρεσον, Μάικλ Κέλι, Τέρενς Σταμπ, Τζον Σλέιτερι.

*Alpha, Κυριακή 29/01, στις 22:00

«Η Μούμια Επιστρέφει» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την αναμέτρησή τους με τον Ιμχοτέπ και τώρα ο Ρικ Ο’ Κόνελ είναι παντρεμένος με την Έβελιν. Οι δυο τους μεγαλώνουν τον 8χρονο γιο τους Άλεξ, απολαμβάνοντας μια ήρεμη ζωή στο Λονδίνο.

Ένα παιχνίδι της μοίρας και τα πάντα ανατρέπονται: η μούμια του Ιμχοτέπ, που είχε καταλήξει να γίνει έκθεμα στο Βρετανικό Μουσείο, καταφέρνει να «αναγεννηθεί» για μια ακόμη φορά, αποφασισμένη να καταστρέψει τη Γη.

Όμως δεν είναι η μόνη.

Μια ακόμη σκοτεινή δύναμη, ακόμη πιο ισχυρή από τον Ιμχοτέπ, ο Σκόρπιον Κινγκ, είναι έτοιμος να εξαπολύσει τις ορδές του για να κατακτήσει τον κόσμο. Όταν αυτές οι δύο δυνάμεις καταλήγουν να συγκρουστούν, οι Ο’ Κόνελς ξεκινούν μια αγωνιώδη κούρσα ενάντια στο Χρόνο καθώς θα αγωνιστούν να σώσουν το γιο τους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος…

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Τζον Χάνα, Άρνολντ Βόσλοου, Ντουέιν Τζόνσον.

*Ant1, Κυριακή 29/01, στις 22:45

«Στην Πυρά» (2020) σκηνοθεσία Δάφνη Χαριζάνη

Δραματική Περιπέτεια – Η Ρόζντα (Αλμίλα Βακριάτσικ) μία Γερμανίδα στρατιωτικός Κουρδικής καταγωγής, αποφασίζει να πάρει μέρος εθελοντικά σε μια αποστολή εκπαίδευσης Κουρδισσών μαχητριών του Ιράκ, πράγμα που εκπλήσσει τους συναδέλφους της, που αγνοούν ότι ο πραγματικός λόγος της συμμετοχής της είναι η αναζήτηση της χαμένης αδερφής της.

Παλεύοντας με τον εαυτό της και θέλοντας να ικανοποιήσει την μητέρα της- που αρνείται τον δυτικό τρόπο ζωής- θα αποφασίσει να ζητήσει μετάθεση σε Γερμανική μονάδα στο Ιράκ, της οποίας τα μέλη, λόγω των προκαταλήψεων, έχουν δυσκολία στο να εκπαιδεύουν γυναίκες στον πόλεμο.

Η Ρόντνα, φτάνοντας στην ανδροκρατούμενη μονάδα, θα διαπιστώσει ότι και οι γυναίκες έχουν τις ίδιες προκαταλήψεις απέναντι στους άντρες. Θα γνωρίσει τον λοχία Μπρέιτμεγιερ (Κριστόφ Λετκόφσκι), με τον οποίο θα δεθούν με αισθήματα αλληλοσεβασμού και εκτίμησης.

Αυτός θα τη βοηθήσει να συναντήσει την ομάδα μαχητριών της Μπεριβάν (Ζουμπέιτ Μπουλουτ), στην οποία υπηρετεί η αδελφή της.

Γρήγορα θα βρεθεί στο μέσο μιας ένοπλης σύγκρουσης αναγκασμένη να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Παίζουν: Αλμίλα Βακριάτσικ, Ζουμπέιτ Μπουλουτ, Μάριαμ Μπουμπανι, Κριστόφ Λετκόφσκι, Γκόνγκα ντε Χάας, Νιλς Μπρουνο Σμιτ, Λούκας Πράιζορ, Γιάννης Νιάρρος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 29/01, στις 23:10

«District 9» (2009) σκηνοθεσία Νιλ Μπλομκαμπ

Δράσης – Ήταν το 1982, τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν για πρώτη φορά στη γη. Δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα. Στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στην Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9.

Σήμερα την ευθύνη των εξωγήινων έχει μια εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία.

Όταν ο Βίκους Βαν ντερ Μέρβε (Σάρλτο Κόπλεϊ), ένας υπάλληλος της εταιρίας, προσβάλλεται από έναν εξωγήινο ιό και αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Τζέισον Κόουπ, Ντέιβιντ Τζέιμς, Βανέσα Χέιγουντ.

*Mega, Κυριακή 29/01, στις 01:50

«Κόντρα σε όλους» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δράσης – Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστούν στην ταινία «Κόντρα σε Όλα (Ford v Ferrari)», που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι (Ντέιμον) και του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς (Μπέιλ).

Ο Χένρι Φορντ ο 2ος φλέγεται να αποδείξει την ανωτερότητα της Φορντ στα αγωνιστικά αυτοκίνητα απέναντι στην Σκουντερία Φερράρι και δημιουργεί μια ομάδα από Αμερικανούς και Βρετανούς μηχανικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, με επικεφαλής τον σχεδιαστή Κάρολ Σέλμπι και τον οδηγό αυτοκινήτων Κεν Μαίλς.

Ο στόχος: να τερματίσουν πρώτοι στον αγώνα 24 Ωρών του Λε Μαν του 1966 στην Γαλλία.

Ο Σέλμπι και ο Μάιλς αφού ξεπέρασαν τις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες κατασκεύασαν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Κρίστιαν Μπέιλ, Κατριόνα Μπάλφι, Τζον Μπερνθαλ, Τζος Λούκας, Τρέισι Λετς, Ρέμο Τζιρόνε, Τζακ ΜακΚάλεν.

*Alpha, Κυριακή 29/01, στις 02:00

«Αντεκδίκηση» (2018) σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – Ύστερα από την αιματηρή ληστεία μιας τράπεζας, που κόστισε τη ζωή ενός συναδέλφου του, ο διευθυντής της Τζέικομπ (Φρανκ Γκρίλο) συνεργάζεται με τον συνταξιούχο αστυνομικό γείτονά του Τζέιμς (Μπρους Γουίλις) για ν’ ανακαλύψει τον ένοχο.
Ενώ οι δύο άνδρες συνεργάζονται για να καταλάβουν την επόμενη κίνηση του αδίστακτου εγκληματία, εκείνος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Όταν όμως ο ληστής απαγάγει τη γυναίκα και την κόρη του τραπεζίτη, τότε η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Ο Τζέικομπ ξεκινά μια πορεία αιματοχυσίας σε μια εκρηκτική αντεπίθεση, που φέρνει και τους τρεις άντρες στα άκρα

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φρανκ Γκρίλο, Τζόναθαςν Σάετς, Ολίβια Κούλπο.

*Star, Κυριακή 29/01, στις 02:15

«Flashdance» (1983) σκηνοθεσία Έιντριαν Λιν

Βιογραφική Ρομαντική – Η Άλεξ Οουενς (Τζένιφερ Μπιλς) είναι μια νεαρή εργάτρια που δουλεύει σαν οξυγονοκολλήτρια σ’ ένα εργοστάσιο. Τα βράδια χορεύει σ’ ένα μικρό μαγαζί για το κέφι της, παράλληλα όμως φιλοδοξεί να γίνει χορεύτρια κλασικού μπαλέτου. O προϊστάμενός της Νικ Χάρλεϊ, με τον οποίο βγαίνει θα τη βοηθήσει να μπει σε μια σχολή χορού, πράγμα που την ενοχλεί δημιουργώντας ένταση στις σχέσεις τους.
Τελικά όμως θα πεισθεί να μπει στη σχολή αξιοκρατικά με εξετάσεις.

Παίζουν: Τζένιφερ Μπιλς, Μάικλ Νούρι, Μπελίντα Μπάουερ, Λίλια Σκάλα, Σάνι Τζόνσον, Μπελίντα Μπάουερ.

*Skai, Κυριακή 29/01, στις 02:30