11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ, έντεκα ταινίες για να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Νύφες σε Πόλεμο» (2009) σκηνοθεσία Γκάρι Γουίνικ

Κωμωδία – Η Λιβ και η Έμμα γνωρίζονται από πολύ μικρή ηλικία και είναι πάντα η μια δίπλα στην άλλη, τόσο στα ευχάριστα, όσο και στα δυσάρεστα.

Είναι τόσο αγαπημένες, ώστε έχουν αποφασίσει να παντρευτούν την ίδια ακριβώς ημέρα με διαφορά ελάχιστων ωρών, και μάλιστα η δεξίωση θα γίνει στο μέρος που ονειρεύονταν μια ζωή, στο Plaza Hotel.

Όμως από ένα ολέθριο λάθος του παπά, έχει προγραμματιστεί να γίνουν και οι δύο γάμοι την ίδια ώρα! Το όνειρο των δυο κοριτσιών εξελίσσεται σε …πόλεμο με κωμικοτραγικά αποτελέσματα και για τις δυο.

Θα μείνουν φίλες υποχωρώντας ή θα τιναχτεί η φιλία τους στον αέρα για πάντα;

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Αν Χαθαγουέι, Κρις Πρατ, Κάντις Μπέργκεν.

*Open, Παρασκευή 03/02, στις 21:00

«Ο Εχθρός μου» (2013) σκηνοθεσία Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Ελληνική Ταινία Μυστηρίου Τρόμου – Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμεπρόπουλος σκηνοθετεί ένα στιβαρό θρίλερ και μας βάζει αντιμέτωπους με διλλήματα που, όλοι ευχόμαστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ποτέ.

Ένας ήσυχος μεσήλικας μεσοαστός ο Κώστας Στασινός βιοπορίζεται ως ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου. Είναι παντρεμένος με την Ράνια, με την οποία έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, την έφηβη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρεα.

Η ζωή τους κυλά ήρεμα, με τα καθημερινά σκαμπανεβάσματα και ο Κώστας νιώθει περήφανος για τις αρχές που έχει μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά του, αφού ο ίδιος παραμένει εξίσου ιδεολόγος, θετικός και προοδευτικός άνθρωπος όσο ήταν και ως φοιτητής.

Η οικογενειακή τους γαλήνη θα καταστραφεί με την εισβολή μίας συμμορίας στο σπίτι του, οι οποίοι δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο και η τραγωδία θα φωλιάσει στην ψυχή και στο σπίτι τους.

Το ταξίδι του Κώστα στα σκοτεινά βάθη της ψυχής του μόλις ξεκινά και παράλληλα χάνει κάθε αίσθηση ασφάλειας, βεβαιότητας και οικογενειακής συνοχής.

Τι θα συμβεί όταν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του, έναν εγκληματικό πυρήνα οργής που δεν πίστευε ούτε ο ίδιος ότι κατέχει;

Παίζουν: Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου.

*Ant1, Παρασκευή 03/02, στις 21:30

«Το Ημερολόγιο της Σάρα» (2018) σκηνοθεσία Νορμπέρτο Λόπεζ Αμάντο

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Η Λάουρα, μια Ισπανίδα δικηγόρος, αποφασίζει να ταξιδέψει στο Κονγκό για να αναζητήσει την αδερφή της, η οποία έχει πάει εκεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως γιατρός.
Όμως, έχει να δώσει σημεία ζωής δύο χρόνια.

Τελευταία φορά εθεάθη στη Γκόμα.
Μία από τις πιο ταραγμένες και επικίνδυνες περιοχές του Κονγκό και πιθανότατα έχει απαχθεί από το λεγόμενο «Γεράκι». Δηλαδή τον αρχηγό των ανταρτών που ελέγχουν την επικίνδυνη αυτή ζώνη.

Παίζουν: Μπελέν Ρουέντα, Μαριάν Αλβαρέζ, Μανόλο Καρντόνα,Ενρίκο Λο Βέρσο.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 03/02, στις 22:00

«Καταδίωξη σε Δυο Ηπείρους» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ 

Δράσης – Μία  ανώτερη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, που αποσπάστηκε πρόσφατα στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, είναι επιφορτισμένη να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, να εμποδίσει τρομοκράτες να φτάσουν στις Η.Π.Α. Όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκεται στο στόχαστρο του θανάτου και ξαφνικά παγιδευμένη για εγκλήματα, που δεν έχει κάνει.

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται κυνηγημένη και προσπαθεί ταυτόχρονα να επιβιώσει, να αποκαταστήσει το όνομά της και να σταματήσει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που θα λάβει χώρα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Έμα Τόμσον, Άντζελα Μπάσετ.

*Skai, Παρασκευή 03/02, στις 23:00

«Σταβίσκι, η Γοητεία της Απάτης» (2015) σκηνοθεσία Κλοντ-Μισέλ Ρόουμ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Ο σαγηνευτικός bon vivieur Αλεξάντερ Σταβίσκι ζει τη ζωή του μέσα σε μία δίνη από ατελείωτα πάρτυ, υπερβολική πολυτέλεια, χρήματα και εξουσία.

Κομψός, γοητευτικός και πανέξυπνος, απολαμβάνει να παίζει παιχνίδια ηθικής με τη διεφθαρμένη πολιτική τάξη στις αρχές του 20ου αιώνα.

Καταφέρνει να ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή είχε δωροδοκήσει όλα τα διεφθαρμένα υψηλόβαθμα στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης.

Κατεστραμμένες περιουσίες, επικίνδυνες συναλλαγές και οι χαοτικές εμπειρίες του, θα οδηγήσουν στη δολοφονία του, η οποία θα συγκαλυφθεί ως αυτοκτονία.

Η περίοδος χάριτος για τον Σταβίσκι είχε φτάσει στο τέλος της, αλλά ο θάνατός του έγινε αιτία να ξεσπάσουν ταραχές στη Γαλλία του 1934, ενώ ένα πραξικόπημα υφαίνεται από φασιστικούς ιδεολάτρες.

Παιζουν: Τόμερ Σίσλεϋ, Ραφαέλ Αγκονέ, Φρανσίς Ρενό, Λίλι Ρόουζ Ντεμπός, Φρανκ Αντριέν, Χιούμπερ Σαν Μακαρί.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 03/02, στις 23:15

«Η Μούμια Επιστρέφει» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την αναμέτρησή τους με τον Ιμχοτέπ και τώρα ο Ρικ Ο’ Κόνελ είναι παντρεμένος με την Έβελιν. Οι δυο τους μεγαλώνουν τον 8χρονο γιο τους Άλεξ, απολαμβάνοντας μια ήρεμη ζωή στο Λονδίνο.

Ένα παιχνίδι της μοίρας και τα πάντα ανατρέπονται: η μούμια του Ιμχοτέπ, που είχε καταλήξει να γίνει έκθεμα στο Βρετανικό Μουσείο, καταφέρνει να «αναγεννηθεί» για μια ακόμη φορά, αποφασισμένη να καταστρέψει τη Γη.

Όμως δεν είναι η μόνη.

Μια ακόμη σκοτεινή δύναμη, ακόμη πιο ισχυρή από τον Ιμχοτέπ, ο Σκόρπιον Κινγκ, είναι έτοιμος να εξαπολύσει τις ορδές του για να κατακτήσει τον κόσμο. Όταν αυτές οι δύο δυνάμεις καταλήγουν να συγκρουστούν, οι Ο’ Κόνελς ξεκινούν μια αγωνιώδη κούρσα ενάντια στο Χρόνο καθώς θα αγωνιστούν να σώσουν το γιο τους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος…

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Τζον Χάνα, Άρνολντ Βόσλοου, Ντουέιν Τζόνσον.

*Ant1, Παρασκευή 03/02, στις 23:45

«Αβάνα η Πόλη των Κατασκόπων» (2019) σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασαγιάς

Περιπέτεια – Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του.

Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν.

Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Παίζουν: Άνα ντε Άρμας, Πενέλοπε Κρουζ, Βάγκνερ Μόουρα.

*Star, Παρασκευή 03/02, στις 00:00

«Μόλις Χώρισα» (2008) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία – Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το «μοιραίο», δεν είχε καμία καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο. Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Σήφης Πολυζωίδης, Ζαν Μπερνάρ Φενάιγ, Μαρία Μπακοδήμου, Σίσσυ Χρηστίδου.

*Alpha, Παρασκευή 03/02, στις 00:45

«Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» (1999) σκηνοθεσία Άντονι Μινγκέλα 

Αστυνομική Μυστηρίου – Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, ζητά από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει το γιο του, Ντίκι, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο κύριος Ρίπλεϊ, που έχει προσποιηθεί ότι γνωρίζει τον Ντίκι, πηγαίνει στην Ιταλία για να τον βρει και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του.

Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ, θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ρίπλεϊ θα νιώσει έντονη έλξη προς το πρόσωπο του Ντίκι, ο οποίος γίνεται το τέλειο πρότυπο προς μίμηση. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζουντ Λο, Κέιτ Μπλάνσετ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*Skai, Παρασκευή 03/02, στις 01:45

«Σημείο Υπεροχής» (2008) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης – Ο Πρόεδρος της Αμερικής (Γουίλιαμ Χαρτ) μόλις έχει φτάσει στην Ισπανία για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής για την τρομοκρατία. Δύο μυστικοί πράκτορες, Τόμας Μπαρνς (Ντένις Κουέιντ) και ο Κεντ Τέιλορ (Μάθιου Φοξ) βρίσκονται κοντά του, αλλά δεν μπορούν να αποτρέψουν τον πυροβολισμό που έχει στόχο τον Πρόεδρο.

Το χάος που θα ακολουθήσει την απόπειρα δολοφονίας θα ενώσει οχτώ άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ξεσκεπάσουν το δολοφόνο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ένας από αυτούς είναι ο Αμερικανός τουρίστας Χάουαρντ Λιούις (Φορεστ Γουιτακερ), που πιστεύει ότι βιντεσκόπησε τον δολοφόνο ενώ τραβούσε αναμνηστικά πλάνα για τα παιδιά του και η Αμερικανίδα παρουσιάστρια ειδήσεων Ρεξ Μπρουκς (Σιγκούρνεϊ Γουίβερ) που μεταδίδει το γεγονός σε παγκόσμια ανταπόκριση. Τα κομμάτια του παζλ είναι πολλά και καθώς έξι ακόμη άνθρωποι διηγούνται τις μαρτυρίες τους, αποκαλύπτουν τα τρομερά κίνητρα που οδήγησαν στην απόπειρα κατά του προέδρου.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μάθιου Φοξ, Φόρεστ Γουίτακερ, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

*Mega, Παρασκευή 03/02, στις 02:20

«Κυνηγός Δολοφόνων» (2010) σκηνοθεσία Κόνι Ουάξμαν

Δράσης – Ο Τζιμ Ροουντς, ένας σκληροτράχηλος συνοριοφύλακας, προσπαθεί να συνέλθει από την δολοφονία της συντρόφου του και ταυτόχρονα αγωνίζεται να αναθρέψει την επαναστάτρια, έφηβη κόρη του, κοντά στα βουνά της Μοντάνα.

Όταν μία ομάδα αδίστακτων φυγάδων απαγάγουν την κόρη του εκβιάζοντάς τον να τους βοηθήσει, ο Τζιμ αναγκάζεται να συνεργαστεί μαζί τους. Όχι όμως για πολύ. Η εκδίκηση ενός ανθρώπου που θα έκανε τα πάντα για να σώσει το παιδί του, αλλά και που είναι ικανός να επιβιώνει κάτω από όλες τις συνθήκες, είναι σαν την εκδίκηση ενός πληγωμένου θηρίου δεν γνωρίζει έλεος.

Παίζουν: Στιβ Όστιν, Έρικ Ρόμπερτς, Γκάρι Ντάνιελς, Μαρί Αυγερόπουλος.

*Star, Παρασκευή 03/02, στις 02:45