12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Η Σωφερίνα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της Νίκο, ως την ημέρα που μια στενή της φίλη, η Λιλή, της ζητάει να της δανείσει το νέο της αυτοκίνητο, για να πάει να δει δήθεν την άρρωστη γιαγιά της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, θέλει να συναντήσει το καινούριο της φλερτ, τον Πάκη. Η Λιλή, όμως, τρακάρει με δύο άλλα αυτοκίνητα και επιστρέφει το αυτοκίνητο στη φίλη της σε κακά χάλια. Η Μαίρη, για να περιφρουρήσει την υπόληψη της φίλης της, λέει διάφορα ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Αυλωνίτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Τζόλυ Γαρμπή, Τάσος Γιαννόπουλος, Κλεό Σκουλούδη, Θόδωρος Κατσαδράμης.

*Ant1, Κυριακή 05/10 στις 21:00

«Ο Τρελός τα ‘χει 400» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λάμπρος Λαμπρούκος είναι ο τυχερός της χρονιάς, αφού του έπεσε ο πρώτος αριθμός του Εθνικού λαχείου. Όμως αυτή η ξαφνική τύχη του αναστάτωσε τη ζωή και του σάλεψε το μυαλό. Έτσι, οι δικοί του αποφασίζουν να τον κλείσουν σε τρελοκομείο, γιατί, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία για τον κατά τα άλλα τυχερό Λάμπρο.

Ο Λάμπρος, όμως σιγά –σιγά, δείχνει μεγάλη βελτίωση και δεν αργεί να βγει από το τρελοκομείο. Χωρίς να το πει στους δικούς του, επιστρέφει ξαφνικά στο σπίτι του και εκεί διαπιστώνει ότι όλη του η οικογένεια έχει τρελαθεί πραγματικά.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Πάνου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Κάππης.

*Star, Κυριακή 05/10 στις 21:00

«Περιφρόνηση» (1963) σκηνοθεσία Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Δραματική – Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου.

Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο.

Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.

Παίζουν: Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί, Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ

*ΕΡΤ3, Κυριακή 05/10 στις 21:30

«Τα Χρονικά του Σκότους» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τουόχι

Δράσης Περιπέτεια – Ο δραπέτης εγκληματίας Ρίντικ (Βιν Ντίζελ) είναι ένας σκληρός, αδίστακτος δολοφόνος που έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε φυλακές σε όλο τον γαλαξία.
Πληρωμένοι δολοφόνοι βρίσκονται στο κατόπι του αφού είναι επικηρυγμένος και βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό πλανήτη, τον Ίλιον Πράιμ.

Εκεί θα συναντήσει μια γνώριμη μορφή από το παρελθόν του (Θάντι Νιούτον) και θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια νέα απειλή.

Ο αδίστακτος στρατός των Νεκρομόνγκερς σκοπεύει να υποτάξει και αν χρειαστεί να εξαλείψει κάθε ανθρώπινη ζωή, επιδιώκοντας το τέλος του σύμπαντος.

Μέσα από τη σύγκρουση μαζί τους, ο Ρίντικ θα μάθει το πραγματικό παρελθόν του και θα έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Θάντι Νιούτον, Τζούντι Ντεντς, Κολμ Φιόρ, Λάινους Ρόουτς.

*Alpha, Κυριακή 05/10 στις 22:00

«Η Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011) σκηνοθεσία Τομ Χανκς

Κομεντί Ρομαντική -Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει.

Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο.

Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Μερσέντες Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Ταράτζι Χένσον, Νία Βαρντάλος.

*Ant1, Κυριακή 05/10 στις 23:00

«Η Πλεκτάνη» (2008) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δράσης Περιπέτεια – Στον ιστό της παγκόσμιας αντικατασκοπίας, σε έναν κόσμο που διακυβεύονται πολλά, αυτό που σε κάνει κυρίαρχο δεν είναι ούτε τα όπλα ούτε η τεχνολογία. Αυτό που σε διασφαλίζει είναι οι ζωτικές πληροφορίες που συλλέγεις και πως τις  ελέγχεις ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν να είναι, φαινομενικά, τα πράγματα.

Ο πράκτορας της CIA Ρότζερ Φέρις (Λεονάρντο ντι Κάπριο) στην τελευταία του επιχείρηση στο Ιράκ, παραλίγο να χάσει τη ζωή του.
Αυτή τη φορά η αποστολή του τον οδηγεί στην Ιορδανία για να εντοπίσει έναν απ′ τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες, τον αρχηγό της Αλκάιντα, Αλ Σαλεεμ (Άλον Αμπουτμπουλ).  Τον συντονισμό της αποστολής έχει ο προϊστάμενός του, Εντ Χόφμαν (Ράσελ Κρόου).

Παρά το γεγονός ότι έχει τη βοήθεια των Μυστικών Υπηρεσιών της Ιορδανίας και του επικεφαλής Χάανι Σαλααμ (Μαρκ Στρογκ), αυτή η αντίξοη συνεργασία θα οδηγήσει τις δυο πλευρές σε πολιτισμικές και ηθικές αντιπαραθέσεις.

Παίζουν:  Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ράσελ κρόου, Μαρκ Στρογκ, Γκολσιφτεχ Φαραχανί, Όσκαρ Άιζακ, Άλι Σουλιμάν, Βινς Κολοσιμο.

*Star, Κυριακή 05/10 στις 23:10

«Winona» (2019) σκηνοθεσία The Boy

Δραματική – Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία όμορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες – καμία τους η Winona – απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Τι μυστικό κρύβεται πίσω από τα παιχνίδια και τις φανταστικές τους ιστορίες;

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά, Κλειώ Κτενά.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 05/10 στις 23:30

«Η Χαμένη Ήπειρος» (2009) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ 

Κωμωδία – Ο δρ. Ρικ Μάρσαλ, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, θεωρεί ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, το ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως  επιτυχία.

Μια μέρα όμως το απίστευτο αυτό επίτευγμα γίνεται πραγματικότητα και ο Ρικ μαζί με την ομάδα του βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε έναν κόσμο με προϊστορικά τέρατα, πρωτόγονους και πολλά άλλα, επικίνδυνα, πλάσματα. Στην  προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπλέκουν στις πιο ευτράπελες καταστάσεις.

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Ντάνι Μακ Μπράιαντ, Άννα Φρίελ.

*Ant1, Κυριακή 05/10 στις 01:00

«Demolition Man» (1993) σκηνοθεσία Μάρκο Μπραμπίγια

Δράσης – Λος Άντζελες, 1996.

Ο σκληροτράχηλος αστυνομικός Τζον Σπάρταν είναι αποφασισμένος να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τον ψυχοπαθή εγκληματία Σάιμον Φίνιξ. Και ενώ τελικά η επιχείρηση σύλληψης του Φίνιξ από τον Σπάρταν στέφεται με επιτυχία, η δολοφονία αθώων πολιτών από τον πρώτο αναγκάζει τις Αρχές να αποδώσουν την ευθύνη στον Σπάρταν.

Ο αστυνομικός καταδικάζεται να καταψυχθεί σε κρυογενετική κάψουλα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Σεν Άντζελες, 2032.

Η φτώχεια και η εγκληματικότητα έχουν εξαλειφθεί και επικρατεί η ευημερία. Μέσα σ’ αυτό το γαλήνιο κλίμα, ο Τζον Σπάρταν επανέρχεται στην ενεργό δράση, αφού η αστυνομία αδυνατεί να λύσει το μυστήριο μιας σειράς αποτρόπαιων φόνων και τρομοκρατικών ενεργειών. Ο ριψοκίνδυνος αστυνομικός θα αντιληφθεί πως πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο παλιός του αντίπαλος, ο Σάιμον Φίνιξ, που είχε κι αυτός καταψυχθεί, αλλά εξαιτίας ενός μοιραίου λάθους, κατάφερε ν’ αποδράσει από τη «φυλακή» του.

Αποφασισμένος να πάρει την εκδίκησή του, ο Σπάρταν δεν θ’ αργήσει να έρθει αντιμέτωπος με τον Φίνιξ…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Γουέσλι Σνάιπς, Σάντρα Μπούλοκ, Νάιτζελ Χόθορν, Ντένις Λίρι.

*Star, Κυριακή 05/10 στις 02:00

«Επίθεση στη Γουόλ Στριτ» (2013) σκηνοθεσία Ούβι Μπολ

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμ, πρώην στρατιώτης, ζει τώρα στη Νέα Υόρκη ως οδηγός χρηματαποστολών, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Καθώς η σύζυγός του αναρρώνει από μια παραλίγο μοιραία ασθένεια, η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται, όταν η οικονομική κρίση του 2008 αρχίζει να φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Όλων, εκτός κάποιων που προσπαθούν να πλουτίσουν τώρα από αυτή, εις βάρος των πιο αδύναμων.

Καθώς ο Τζιμ βλέπει ότι δεν μπορεί να πληρώσει την ιατρική ασφάλεια της γυναίκας του και αρχίζει να χάνει ό,τι με τόσο κόπο έχτισε, όπως πολλοί άλλοι γύρω του, αποφασίζει να δώσει τη δική του απάντηση στην αδικία, με ένα τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τολμήσει.

Παίζουν: Ντόμινικ Περσέλ, Έριν Κάρπλεκ, Έντουαρντ Φέρλοκ, Κιθ Ντέιβιντ, Μάικλ Παρέ, Τζον Χερντ, Λόχλιν Μονρό, Έρικ Ρόμπερτς.

*Alpha, Κυριακή 05/10 στις 02:15

«Νυχτερινή Πτήση» (2005) σκηνοθεσία Γουές Κρέιβεν

Περιπέτεια Τρόμου – Η Λίζα Ράιζερτ (Ρέιτσελ μακ Άνταμς) είναι μια νεαρή κοπέλα που δουλεύει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μαϊάμι. Προκειμένου να παραβρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς της, πηγαίνει στο Ντάλας με τη μεταμεσονύκτια πτήση. Στην αίθουσα αναμονής θα γνωρίσει έναν γοητευτικό νέο, τον Τζάκσον Ρίπνερ (Κίλιαν Μέρφι), που θα βρεθεί και στο διπλανό κάθισμα μαζί της στη διάρκεια της πτήσης!
Οι δυο τους ξεκινούν μία ευχάριστη συζήτηση, όμως λίγο αργότερα αποδεικνύεται πως ο νεαρός είναι επαγγελματίας δολοφόνος και συμμετέχει στο σχέδιο δολοφονίας ενός ανώτατου αξιωματούχου.

Παγιδευμένη σε ύψος 30 χιλιάδων ποδιών, η Λίζα δεν έχει πουθενά να τρέξει. Εκείνος την απειλεί και όταν εκείνη θα αρνηθεί να τον βοηθήσει στην ολοκλήρωση της αποστολή του, θα μάθει με τρόμο ότι ο πατέρας της είναι αιχμάλωτος και θα εκτελεστεί άμεσα, αν η ίδια δεν ακολουθήσει τις εντολές του

Παίζουν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Σίλιαν Μέρφι, Μπράιαν Κοξ.

*Skai, Κυριακή 05/10 στις 02:30

«UFO» (2018) σε σκηνοθεσία Ράιαν Έσλινγκερ

Περιπέτεια Μυστηρίου – Ο Ντέρεκ Ετσεβάρο (Άλεξ Σαρπ) είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι όταν ήταν παιδί είχε έρθει σε επαφή με UFO.
Αυτή η σκέψη τον στοιχειώνει ακόμη και σήμερα που είναι φοιτητής κολλεγίου. Έτσι όταν μια σειρά ανεξήγητων φαινομένων αναφέρονται σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, βρίσκει το κίνητρο που χρειάζεται για να αρχίσει μία προσωπική έρευνα ως προς την ύπαρξη των εξωγήινων.

Η βοήθεια θα έρθει από την φίλη του Νάταλι (Έλα Παρνέλ) και την καθηγήτρια Μαθηματικών Δρ. Χέντρικς (Γκίλιαν Άντερσον).
Οι τρεις τους αγωνίζονται για να ξεδιαλύνουν το μυστήριο μέσω των μαθηματικών, ενώ ο πράκτορας του FBI Φράνκλιν Αλς παρακολουθεί από κοντά τις ενέργειές τους.

Παίζουν: Έλα Παρνέλ, Τζίλιαν Άντερσον, Άλεξ Σαρπ, Μπέντζαμιν Μπίτι, Ντέιβιντ Στρέιθερν.

*Mega, Κυριακή 05/10 στις 02:30