Μέχρι και 2.800 ευρώ τη βραδιά χρεώνουν στο τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα

Η πληρότητα των καταλυμάτων της Πάτρας για το τριήμερο της αποκριάς φαίνεται πως θα «αγγίξει» το 100%.

Κοσμοπλημμύρα αναμένεται στην Πάτρα το τριήμερο του Καρναβαλιού. Πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πληρότητα των καταλυμάτων της αχαϊκής πρωτεύουσας θα ξεπεράσει το 90% και θα αγγίξει το 100%. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι τα διαθέσιμα δωμάτια για το Σάββατο 25 Φλεβάρη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα (27/2) είναι ελάχιστα και περιζήτητα.

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο Booking για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες βλέπουμε πως υπάρχουν μόνο πέντε επιλογές για κάποιον που θέλει να μείνει μέσα στην Πάτρα. Τα πιο οικονομικά δίκλινα δωμάτια ξεκινούν (τη στιγμή που γράφεται το κείμενο) από τα 260 ευρώ τα δύο βράδια (άρα 130 η διανυκτέρευση), ενώ στη συνέχεια η τιμή αυξάνεται αφού τα αμέσως επόμενα φτάνουν τα 500 ευρώ για δύο βράδια, τα 820 ευρώ, τα 1.390 ευρώ και το πιο ακριβό το βρίσκουμε στα 2.863 ευρώ.

Αυτό που προκαλεί όμως μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η τιμή στα διαθέσιμα airbnbs που υπάρχουν για το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα. Στην πλατφόρμα βρίσκουμε μόλις τέσσερα, με τη διανυκτέρευση να ξεκινά από τα 271 ευρώ και να φτάνει στο πιο ακριβό τα 2.585 ευρώ.

Στο τελευταίο μάλιστα, αν θελήσει κάποιος να μείνει για δύο βράδια θα χρειαστεί να πληρώσει 5.170 ευρώ! Ένα ποσό πραγματικά εξωφρενικό αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για την Πάτρα και όχι για το Τόκιο, τη Ζυρίχη ή τη Νέα Υόρκη.

Αν τώρα επιλέξουμε να μείνουμε στο συγκεκριμένο κατάλυμα ένα άλλο τριήμερο (για παράδειγμα στις 11 με 13 Φεβρουαρίου) τότε η τιμή ανά διανυκτέρευση πέφτει στα 108 ευρώ τη βραδιά και το σύνολό μας από τα 5.170 ευρώ πάει στα 253 ευρώ!

Αντίστοιχα πράγματα συμβαίνουν και σε άλλα καταλύματα της Πάτρας για εκείνο το τριήμερο με την τιμή τους να ανεβαίνει στα 300 ευρώ τη βραδιά, ενώ σε άλλες ημερομηνίες τα βρίσκουμε στα 40 ή στα 70 ευρώ.

Κι όλα αυτά για λίγο Μπαμπολέιο.