8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι» (2013) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κομεντί Περιπέτεια – Ο ονειροπόλος υπάλληλος του περιοδικού «Life» Γουόλτερ Μίτι χάνει το αρνητικό της φωτογραφίας που θα κοσμούσε το τελευταίο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσής του. Αυτό θα αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό να βρει το πολύτιμο κομμάτι φιλμ αλλά και τον πραγματικό εαυτό του. Ταυτόχρονα, ο ντροπαλός Μίτι προσπαθεί να βρει τρόπο για να προσεγγίσει τη συνάδελφό του Σέριλ Μέλχοφ, ενώ η «μεταβατική» περίοδος στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού είναι γεμάτη κλεισίματα τμημάτων και απολύσεις.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Σον Πεν, Τζον Ντάλι, Άνταμ Σκοτ, Σίρλεϊ Μακλέιν.

*Open, Δευτέρα 06/02 στις 21:00

«Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» (2019) σκηνοθεσία Αντρέ Όβρενταλ 

Τρόμου – 1968, στην Αμερική. Ο αέρας αλλαγής παντού. Μακριά από τις αναταραχές, βρίσκεται μια μικρή πόλη με το όνομα Mill Valley, που για χρόνια η σκιά της οικογένειας των Bellows στέκει αγέρωχη.

Στην έπαυλη στο τέρμα της πόλης, η Sarah, ένα νεαρό κορίτσι με τρομακτικά μυστικά, μετέτρεψε την βασανισμένη της ζωή σε μια σειρά από τρομακτικές ιστορίες γραμμένες σε ένα βιβλίο που αδιαφορεί για τον χρόνο και θα γίνουν αληθινές όταν μια παρέα εφήβων ανακαλύψει το απόκοσμο σπίτι της Sarah.

Παίζουν: Ζόι Μάργκαρετ Κολέτι, Μάικλ Γκάρζα, Γκάμπριελ Ρας.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 06/02 στις 22:00

«Speed» (1994) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Τρέιβεν, είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Ο Τζακ αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό βομβιστή, που απειλεί να ανατινάξει ένα λεωφορείο, γεμάτο ανυποψίαστους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή διάσωση πολιτών. Η βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο, πρόκειται να εκραγεί αν η ταχύτητα του οχήματος πέσει κάτω από τα 50 χιλιόμετρα.

Ο Τζακ επιβιβάζεται στο λεωφορείο, προκειμένου να σώσει τους πολίτες και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Μια κούρσα αγωνίας ξεκινά. Εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντε Μποντ, που έδωσε καινούρια πνοή στις ταινίες καταιγιστικής δράσης.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Τζο Μόρτον, Άλαν Ρακ, Γκλεν Πλάμερ, Μπεθ Γκραντ.

*Alpha, Δευτέρα 06/02 στις 22:40

«Εγκληματίες Πρώτης Τάξεως» (2019) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Κωμωδία – Η ιστορία ακολουθεί έναν Αμερικανό έμπορο ναρκωτικών (Μάθιου ΜακΚόναχι) που έχει χτίσει την αυτοκρατορία του στο Λονδίνο, και πλέον θέλει να παραδώσει τα ηνία και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά από συνομωσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που επιβουλεύονταν την θέση του, και που τώρα έχουν την ευκαιρία να αρπάξουν την περιουσία του.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τσάρλι Χάναμ, Μισέλ Ντόκερι, Χιου Γκραντ.

*Open, Δευτέρα 06/02 στις 23:30

«Πράξεις Βίας» (2018) σκηνοθεσία Μπρετ Ντόνοχο 

Δραματική Δράσης – Όταν η μνηστή του πέφτει θύμα απαγωγής από διακινητές ανθρώπινης σάρκας, τη βραδιά του εργένικου πάρτι της, ο Ρόμαν και τα αδέλφια του, που έχουν υπηρετήσει στον στρατό, ξεκινούν την αναζήτηση της και την προσπάθεια να τη σώσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Στην πορεία της αναζήτησής τους, ο Ρόμαν βρίσκει έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Έιβερι, ενός αστυνομικού, που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία, που έχει σκοπό την παρεμπόδιση της έρευνας τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Άστον Χολμς, Κόουλ Χάουζερ, Σον Άσμορ, Τίφανι Μπράουερ.

*Star, Δευτέρα 06/02 στις 00:15

«Master and Commander: Στα Πέρατα του Κόσμου» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Περιπέτεια – Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, ένας σκληρός καπετάνιος του Βρετανικού Ναυτικού ωθεί το πλήρωμά του στα όριά του όταν το πλοίο του ξαφνικά γίνεται στόχος επίθεσης. Θα ξεκινήσει, έτσι, μια δύσκολη αποστολή καταδίωξης του απειλητικού εχθρού σε επικίνδυνα νερά γύρω από τη Νότια Αμερική.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Πολ Μπέτανι, Μπίλυ Μπόιντ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι.

*Alpha, Δευτέρα 06/02 στις 01:15

«Υπέρτατη Πρόκληση» (1996) σκηνοθεσία Ρίνγκο Λαμ

Δράσης – Μετά τη δολοφονία του δίδυμου αδελφού του, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε, ο Αλέν Μορό που είναι απόστρατος αξιωματικός του γαλλικού Στρατού πηγαίνει στη Νέα Υόρκη αποφασισμένος να βρει τους δολοφόνους.

Εκεί θα βρεθεί να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς θα διασταυρωθεί με τη ρωσική μαφία, αλλά θα γνωρίσει και μια γοητευτική γυναίκα από το παρελθόν του αδελφού του.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Νατάσα Χένστριντζ, Ζακ Γκρένιερ, Φρανκ Σένγκερ.

*Mega, Δευτέρα 06/02 στις 01:20

«Θεοί και Στρατηγοί» (2003) σκηνοθεσία Ρον Μάξγουελ

Δραματική Πολεμική – Η άνοδος και η πτώση ενός ήρωα, του Στρατηγού Τζάκσον, που τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το χέρι του στη μάχη και για τον οποίο ο Στρατηγός Λι είχε πει χαρακτηριστικά: «Εκείνος έχασε το αριστερό του κι εγώ το… δεξί μου χέρι!».

Μια συγκλονιστική ιστορία, που εκτυλίσσεται στα δραματικά χρόνια του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντυβάλ, Στήβεν Λαγκ, Τζεφ Ντάνιελς, Κέβιν Κονγουεϊ, Ντονζαλι Αμπερνάθι, Μίρα Σορβίνο, Τεντ Τέρνερ.

*Star, Δευτέρα 06/02 στις 02:15